Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Een toplijstje van de beste gezichtscrèmes voor vrouwen

Een aantal jaren geleden begon ik mij intensief te interesseren voor huidverzorging. De reden was omdat ik merkte dat mijn huid, en vooral mijn gezicht, begon te verouderen. Ik voelde mij hier niet prettig bij en besloot om gezichtscrèmes te gaan gebruiken. Maar ik heb gemerkt dat een goede gezichtscrème vinden nog een hele opgave was.

Goedkoop bij gezichtscrèmes betekent niet altijd duurkoop

Ik begon veelal te twijfelen over welke nu de juiste zou zijn. Welke gezichtscrème werkt extra hydraterend en gaat veroudering van de huid tegen? Er is tegenwoordig zoveel keuze en elk product heeft zo z’n voor- en nadelen. Tevens is voor mij de prijs ook belangrijk. Je merkt bij gezichtscrèmes dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te betekenen. En dat dure merken niet altijd kwaliteit betekenen.

Producten vielen erg tegen

Daarom besloot ik om een groot aantal gezichtscrèmes aan te schaffen. Gewoon om te kijken wat wel en niet werkt. Ik moet eerlijk bekennen dat alle producten zwaar tegenvielen. Geen van de producten die ik kocht werkten. Het deed gewoon niet wat het moest doen en ik was zwaar teleurgesteld. Ik zat met producten die niet werkten en had er ook nog eens aardig wat voor betaald. Ik raad je aan om eerst goed onderzoek te doen naar gezichtscrèmes, voordat je besluit tot aanschaf over te gaan.

Thank you, YouTube

Ik gaf de moed niet op en kwam terecht op YouTube. En YouTube is nu net een goede bron voor gezichtscrèmes. Dan heb ik het over influencers die dit soort producten aanprijzen in hun video’s. Dat geldt ook voor gezichtscrèmes. Via een video op dit platform kreeg ik advies over een aantal gezichtscrèmes die zouden moeten werken. En inderdaad, dit keer werkten de crèmes gelukkig wel. Thank you, YouTube.

Gezichtscrèmes voor droge en vochtarme huid

Dit zorgde ervoor dat ik tegenwoordig een aantal erg goede gezichtscrèmes in bezit heb. Wat mij vooral positief opviel aan deze producten was hoe natuurlijk en hydraterend ze zijn. Niets vergeleken met de producten die ik eerder kocht. De producten die je vindt in dit lijstje zijn vooral crèmes voor een droge en vochtarme huid. Prima voor je gezondheid en het laat je gezicht weer stralen.

Snel overzicht: Deze gezicht crèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor hydratatieMoisture Surge Hydrating Supercharged Clinique: Deze gezichtscrème is zeer effectief voor een droge huid en wordt bijzonder gewaardeerd om zijn hydraterende eigenschappen. De lichte textuur en het verfrissende gevoel maken dit product ideaal voor dagelijks gebruik. Volgens ons is het ook een goede keuze gezien de prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs
Beste anti-rimpel crèmeNIVEA Q10plusC Anti-Rimpel +Energy Dagcrème: We waarderen de betaalbaarheid van dit product, maar zijn ook onder de indruk van de resultaten. Deze gezichtscrème is samengesteld met een effectieve combinatie van Vitamine E, Vitamine C en Q10, die binnen twee weken zichtbaar fijne lijntjes verminderen en zorgen voor een sterkere huid. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gevoelige huidWeleda Amandel Verzachtende Gezichtscrème: We raden dit product aan voor degenen met een gevoelige huid. Het bevat geen parabenen, siliconen en sulfaten en heeft een rustgevende werking. De amandelgeur is een aangename toevoeging en de prijs is zeer aantrekkelijk. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste gezichtscrèmes te reviewen?

Ik ben een jonge vrouw, 25 jaar oud en heb een passie voor huidverzorging. Ondanks dat ik relatief nog jong ben merkte ik de afgelopen tijd op dat mijn gezicht begon te verouderen. Daar baalde ik erg van en besloot om mij te gaan verdiepen in gezichtscrèmes. Ik werd er zo bedreven in dat ik tegenwoordig enorm veel van dit soort producten in mijn kast heb staan. Door mijn enthousiasme en de goede werking heb ik besloten een toplijstje te maken. Dit heb ik gedaan voor vrouwen met hetzelfde probleem.

Redenen waarom je altijd kritisch moet blijven kijken naar dit soort producten

Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod aan allerlei soorten gezichtscrèmes. Sommige doen duidelijk hun werk en sommige zijn eenvoudig gezegd troep. Dat is jammer, want dat maak het heel moeilijk bepalen of een gezichtscrèmes wel bij je past of niet. Daarom raad ik je aan om altijd een kritische blik te werpen op dit soort producten. Doe onderzoek, lees reviews op internet en win advies in bij bijvoorbeeld een cosmetica winkel. Zo kun je nooit verkeerd gaan.

Mijn eerste sceptische indrukken over gezichtscrèmes

Toen ik begon met gezichtscrèmes aan te brengen op mijn gezicht had ik weinig kennis over de producten. Mijn eerste ervaringen waren dan ook niet al te positief. De crèmes werkten voor geen meter en ik had duidelijk mijn geld beter aan iets beters kunnen besteden. Ik liet het er niet bij zitten en ging meer onderzoek doen. Doordat ik meer onderzoek ging doen kwam ik bij de beste gezichtscrèmes uit.

Mooie woorden van de fabrikanten

Ik vind de mooie woordjes van fabrikanten altijd fantastisch om te lezen. Ook bij een product zoals een gezichtscrème ontkom je er niet aan. Zo zijn slogans als “geeft nieuwe energie aan futloze huid” en “leef met optimisme en hernieuw met hoop” heel mooi, maar wat zegt dit nu precies? Mij gaat het erom dat een product zoals een gezichtscrème gewoon z’n werk doet en je met een gezond gezicht achterlaat. Niets meer, niets minder.

Hoe heb ik de gezichtscrèmes getest voor dit lijstje?

Alle producten die je in dit lijstje vindt heb ik in bezit en intensief getest. Door het vele testen ben ik naar mijn mening tot een mooi lijstje kunnen komen. Daarnaast heb ik het geprobeerd zo variërend en divers mogelijk te houden. Naast dat ik mijn eigen ervaringen heb meegenomen in dit lijstje heb ik ook een expert van een cosmetica winkel om haar mening gevraagd. Dat heb ik gedaan om dit lijstje nog completer te maken.

De beste gezichtscrèmes van dit moment

1. Moisture Surge Hydrating Supercharged Clinique

Ondanks dat dit niet per se een gezichtscrème is (maar een gel), is dit mijn grote favoriet. Dit product is vooral heel geschikt voor een droge huid. Heel fris en licht en je huid voelt na het aanbrengen heel nattig. Merk je dat je huid veel vocht nodig heeft dan is dit product van Clinique zeker aan te raden. En nogmaals, dit is mijn favoriet en beste uit de test. Tevens is dit product naar mijn mening redelijk betaalbaar.

Pluspunten Moisture Surge Hydrating Supercharged Clinique

– Geschikt voor extra droge huid

– Clinique is topmerk

– Goed betaalbaar

2. Renewed Hope in A Jar, Philisophy

Vooral de naam spreekt mij erg aan van deze gezichtscrème. Fabrikanten weten het allemaal heel mooi te brengen. Maar deze crème heeft niet alleen een mooi labeltje, maar werkt ook nog eens uitstekend. Dit is zo’n product dat niet té vettig is en niet té nattig is. Is daarnaast op een hele natuurlijk manier geparfumeerd en bevat lavendelolie. Extra aan te raden voor de droge huid, want deze gezichtscrème werkt extra hydraterend.

Pluspunten Renewed Hope in A Jar, Philosophy

– Philosophy best seller

– Werkt extra hydraterend

– Bevat lavendelolie

3. NIVEA Q10plusC Anti-Rimpel +Energy Dagcrème

De goedkoopste variant in dit lijstje. NIVEA is natuurlijk bij iedereen bekend en met deze dagcrème doen ze niet moeilijk. Het is heel simpel gehouden, maar het is ontzettend effectief. Je hebt met deze crème de perfecte formule van Vitamine E, Vitamine C en Q10. Dit zorgt ervoor dat fijne lijntjes binnen twee weken verminderen en ook nog eens voor een sterkere huid. Je merkt snel genoeg na het aanbrengen van deze gezichtscrème dat je huid zacht en soepel gaat aanvoelen.

Pluspunten NIVEA Q10plusC Anti-Rimpel +Energye Dagcrème

– Best budget keuze

– Perfecte formule van Vitamine E, Vitamine C en Q10

– Huid voelt na aanbrengen crème zacht en soepel aan

4. Weleda Amandel gezichtscrème

Net even wat duurder dan de NIVEA gezichtscrème, maar mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Brengt je huid helemaal tot rust en ruikt heerlijk naar amandel geuren. Dit is zo’n type gezichtscrème dat perfect geschikt is voor de droge huid. Je hoeft in de crème geen rotzooi te verwachten zoals parabenen, siliconen en sulfaten en is te gebruiken zowel in de ochtend als in de avond. En de prijs is zeer aantrekkelijk.

Pluspunten Weleda Amandel gezichtscrème

– Interessante budget prijs

– Bevat geen parabenen, siliconen en sulfaten

– Ruikt heerlijk naar amandel

5. Biodermal P-CL-E Dagcrème

Zo rond de 90 procent van de vrouwen geeft aan dat ze wel eens last hebben van huidirritaties. Je huid kan dan wel een extra stimulans gebruiken. En dat is nu net waar dit Biodermal gezichtscrème product voor zorgt. Het heeft namelijk het extra vermogen om huid te herstellen. Geschikt voor alle huidtypes, maakt dit product een mooie afsluiter in dit lijstje van gezichtscrèmes.

Pluspunten Biodermal P-CL-E Dagcrème

– Redelijk betaalbaar

– Extra vermogen om huid te herstellen

– Geschikt voor alle huidtypes

Wat geeft de website Kieskeurig.nl aan als beste gezichtscrème voor vrouwen?

Kieskeurig.nl is een bekende website waar veel mensen producten aanschaffen. Zij hebben veel ervaring met een groot assortiment aan producten en bieden alleen maar goede kwaliteit producten aan. Dat geldt ook voor de gezichtscrèmes. Als je gaat zoeken naar gezichtscrèmes op deze site dan komt er een product van Clinique het beste naar voren. Wel te verstaan de Clinique Redness Solutions Daily Relief. Valt te begrijpen. Deze gezichtscrème is vooral voor de gevoelige huid en aanhoudende roodheid. Iets aan de prijzige kant, maar het overwegen zeker waard.

Dit zegt Radar over een goede skincare-routine tegen rimpels

Radar benadrukt dat een effectieve skincare-routine tegen rimpels start met het identificeren van je huidtype en behoeften. Volgens dermatoloog Tjinta Brinkhuizen is dagelijkse bescherming tegen de zon met een aparte zonnebrandcrème essentieel, gezien UV-straling een grote bijdrage levert aan huidveroudering. Voor de ochtend adviseert ze producten met vitamine C, gevolgd door een vochtinbrengende crème en zonnebrand. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de werking van anti-rimpel crèmes

BNNVARA’s Kassa onderzoekt de werkelijke effectiviteit van anti-rimpel crèmes en benadrukt dat de juiste ingrediënten, zoals antioxidanten vitamine A, C en niacinamide, essentieel zijn voor een effectieve crème. Onderzoeksarts Dr. Jetske Ultee wijst op het belang van zonnebrandcrème als de beste preventie tegen huidveroudering. Ze stelt ook dat duurdere crèmes niet per se beter zijn en dat een goede verpakking, zoals een luchtdicht pompje, helpt om de effectiviteit van actieve ingrediënten te behouden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen voor dit lijstje

De volgende bronnen heb ik gebruikt om tot dit lijstje van gezichtscrèmes te komen

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/gezichtscreme

https://www.jan-magazine.nl/beauty-mode/g23350526/dagcreme-droge-gevoelige-huid/

Wacht niet langer en laat je gezicht er weer gezond uitzien

Ben je ook helemaal klaar met een verouderd gezicht en oneffenheden? Met dit lijstje van gezichtscrème heb je een goede basis om dat tegen te gaan. Alle producten zijn uitvoerig getest en zijn van uitstekende kwaliteit. Op basis van mijn ervaring kan ik met zekerheid stellen dat deze gezichtscrèmes voor mij heel goed werken. Onderneem nu actie en kijk welke gezichtscrème het beste bij je past.

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan en vind je een geschikte crème voor jouw gezicht!