Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste foundation

Foundation is een make-up waar ik vroeger moeite mee had om aan te brengen. Toch in mijn jongere jaren heb ik er veelvuldig gebruik van gemaakt en is make-up een hobby geworden. En tot de dag vandaag ben ik nog steeds bezig met mezelf opmaken en opfleuren. Het geeft namelijk een stuk meer zelfvertrouwen en ik begin de dag meteen goed. Dat is de reden waarom ik intensief make-up gebruik.

Twijfels bij mezelf over het gebruik van foundation

Ik begon met foundation, maar in het begin kreeg ik toch wat twijfels over het product. Wat als ik geen natuurlijke kleur krijg op mijn gezicht en het ziet er niet mooi uit? En is het wel mijn geld waard? Toen ik begon met intensieve make-up was ik nog een student en had weinig geld. Maar ik besloot toch maar een aantal foundation producten aan te schaffen en kijken wat het resultaat zou zijn.

Weet wat je koopt

Zodoende kreeg ik een aantal foundation producten in mijn bezit die wel interessant leken. Maar wat zat ik mis. Het werkte voor geen meter en de tinten op mijn gezicht zag er alles behalve natuurlijk uit. Wat een deceptie. Een snelle tip voor iemand die net begint met foundation: weet wat je koopt en doe er goed onderzoek naar. Laat je niet snel een foundation aansmeren, omdat het wel goed lijkt. Weet wat je koopt en zo word je niet teleurgesteld.

Door een influencer ging ik weer foundation gebruiken

Maar daar eindigt mijn avontuurlijke verhaal over foundation niet mee. Nee, via Instagram kreeg ik in de gaten wat goede foundations voor mij zouden zijn. En dat bleek de heilige graal te zijn en kon ik op een goede manier foundation gaan gebruiken. Zonder deze influencer van Instagram had ik waarschijnlijk niet verder gegaan met foundation aanbrengen op mijn gezicht. Wat vooral mij bij deze influencer positief verraste was de specifieke producten die ze gebruikte. Daar heb ik dan ook veel inspiratie vandaan gehaald voor dit lijstje.

Snel overzicht: Deze foundations raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor langdurige dekkingEstée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation: Deze foundation van Estée Lauder is bij ons favoriet vanwege de langdurige en volledige dekking die het biedt. Het is zweet- en waterproof, olie- en parfumvrij en zorgt ervoor dat de huid er fris, egaal en natuurlijk uitziet. Kortom, we vinden het een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een foundation die de hele dag blijft zitten. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor tintvariatieL’Oréal Paris – True Match Foundation: Deze foundation van L’Oréal Paris biedt een ruime keuze uit 20 verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een tint is die bij je past. Met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding is dit product een uitstekende keuze voor wie een ruime keuze aan tinten belangrijk vindt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor beginnersBourjois 123 Perfect Flawless Complexion Foundation: Deze foundation van Bourjois is een ideale keuze voor wie net begint met het gebruik van foundation. Het is namelijk voorzien van 3 corrigerende pigmenten die verschillende huidproblemen aanpakken: gele pigmenten verminderen de donkere kringen onder je ogen, paarse pigmenten laten de teint stralen en groene pigmenten werken tegen roodheid. Met een aantrekkelijke prijs en effectieve werking is dit een uitstekende optie. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om dit lijstje vorm te geven?

Laat ik vooropstellen dat ik vooral heel enthousiast ben over make-up. Het is een van mijn grootste passies en ik kan de deur niet uitgaan zonder make-up op. Ik voel mij zonder er gewoon niet zekerder door. Foundation vind ik een belangrijk aspect van make-up en ook hier ga ik niet zonder het huis uit. Foundation zorgt, als je het juist gebruikt, voor mooie tinten en kan vlekjes en puistjes op het gezicht camoufleren. Inmiddels heb ik heel wat foundations afgewerkt en kan duidelijk stellen welke je het best kunt gebruiken.

Waarom je kritisch moet blijven

Door de jaren heen heb ik heel wat foundations gebruikt en niet allemaal zijn ze evengoed. Een fabrikant heeft altijd voor zijn producten lovende woorden. Dat is begrijpelijk, want je wilt als fabrikant dat de consument je product koopt. Maar trap niet in deze val. Test zelf foundations uit, lees recensies van andere op internet en bekijk lijstjes zoals deze. Als je verschillende meningen gebruikt dan kan je veel beter een juiste keuze maken dan als je alleen naar de fabrikant luistert.

Mijn eerste reactie op gebruik van foundations

Ik was dus zogezegd helemaal niet tevreden met mijn eerste ervaringen over foundation. Het zag er niet uit en ik kon niet begrijpen waarom mensen het zouden gebruiken. Ik was jong en onbezonnen en duidelijk nog niet klaar voor foundation. Later stelde ik mijn indrukken bij en begon ik onderzoek te doen naar foundation. Als ik nu terugkijk ben ik tevreden dat ik toch heb doorgezet met foundation gebruik. Ja, er zit veel troep tussen, maar als je goed onderzoek doet dat kom je snel genoeg bij jouw ideale foundation uit.

Welke beloftes geven de fabrikanten?

Fabrikanten kunnen het mooi schetsen. Natuurlijk willen ze hun producten verkopen. Maar zijn kreten zoals “het verbeteren van de kwaliteit van de huid” en “dit geeft je een gezonde en natuurlijke glans” wel echt wat de foundations doen? Je kunt ervan uitgaan dat niet iedere foundation perfect voor jou werkt. Dat kan liggen aan de kwaliteit van het product, maar ook aan jouw eigen huid. Wees dus altijd alert op mooie beloftes van de fabrikant. Zeker als het gaat om foundations.

Waar ik op heb gelet tijdens het testen van foundations?

Tijdens het testen van foundations heb ik op een aantal zaken gelet. Ten eerste hoe de foundations reageert op de huid. Welke kleur geeft het af en voor welk type huid is het geschikt? Daarnaast heb ik gekeken of de foundation op waterbasis, BB creme, foundation voor droge huid of hydraterende foundation is. Tot slot de prijsklasse. Niet geheel onbelangrijk. Je vindt ook in dit lijstje grote verschillen tussen prijzen. Dat komt omdat ik er de variatie in wil houden en het lijstje voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken.

Hoe heb ik deze producten getest?

Alle producten die je in deze test ziet heb ik in bezit. Daarnaast heb ik ze het afgelopen jaar zeer intensief getest en heb ik heel goed bijgehouden wat wel goed aan de desbetreffende foundations is en wat niet. Op mijn mening extra kracht bij te geven heb ik voor sommige foundations advies gevraagd aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in foundations. Zo zijn mijn conclusies nog sterker en kun je ervan uitgaan dat het lijstje sterk op zichzelf staat.

De top 7 beste foundations

1. Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation

Dit is een van mijn favoriete foundations van dit moment. Het is zweet en waterproof, olie- en parfum vrij, langdragend en heeft een volledige dekking. Estée Lauder zegt dat het je huis er

fris, egaal en natuurlijk uit laat zien en dat is daadwerkelijk ook zo. Ik ben best enthousiast over dit product en ik raad het je van harte aan om eens te proberen. Ook het bedrijf waar ik contact mee had over foundations is erg enthousiast over Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation

Pluspunten Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation:
– Zweet en waterproof
– Heeft een volledige dekking
– Beste prijs / kwaliteitverhouding

2. L’Oréal Paris – True Match Foundation

Naast bovengenoemde Estée Lauder is L’Oréal Paris – True Match Foundation de favoriet hier. Deze foundation is beschikbaar in 20 verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur tussen zit dat bij je past. Daarnaast verbetert het in een aantal weken aanzienlijk je huid en hoef je het voor de prijs ook niet te laten. Juiste prijs / kwaliteit verhouding voor een top product. Dit mag ik met trots een van mijn  meest gebruikte foundations ooit noemen. Geweldig.

Pluspunten L’Oréal Paris – True Match Foundation:
– Beschikbaar in 20 verschillende kleuren
– Verbetert je huid enorm na een aantal weken
– Zeer scherpe prijs

3. Bourjois Perfect Flawless Complexion Foundation

Er moet een bepaalde balans in dit lijstje blijven, daarom heb ik de Bourjois Perfect Flawless Complexion Foundation toegevoegd. Niet alleen omdat dit een van de goedkoopste foundations is, maar ook omdat het ontzettend goed werkt. Je hebt bij deze foundation 3 corrigerende pigmenten. Het gele pigment vermindert de kringen onder je ogen, het paarse pigment laat de teint doen stralen en de groene pigment werkt tegen roodheid. Dit is het ideale instapmodel als je net begint met het gebruiken van foundation.

Pluspunten Bourjois Perfect Flawless Complexion Foundation:
– Bestaat het 3 verschillende pigmenten
– Ideaal instapmodel voor beginners
– Erg goedkoop

4. Max Factor – Creme Puff Powder

Geloof het of niet, maar deze poeder foundation ligt al sinds de jaren 50 van vorige eeuw in de schappen. Dat doet fabrikant Max Factor natuurlijk niet zomaar. Het is inmiddels een van de bekendste foundations op de markt en je koop kwaliteit. Kwaliteit wat je mag verwachten van Max Factor. Deze Creme Puff poeder geeft je gezicht mooie look met een natuurlijk licht glanseffect. Voor de echte vrouw kan je deze foundation niet laten liggen

Pluspunten Creme Puff Powder:
– Favoriet onder veel vrouwen
– Al sinds de jaren 50 van vorige eeuw te koop
– Zeer betaalbaar

5. Max Factor Facefinity All Day Flawless 3-in-1 Liquid Foundation

Max Factor weet altijd hele mooie namen aan hun foundations te geven en dat is bij deze foundation niet anders. Doet het ook wat het moet doen? Ja zeker, en meer dan dat. Je krijgt bij deze foundation een vloeibare foundation, primer en concealer in één. Dit zorgt voor een langhoudende matte finish. De foundation bevat water-in-siliconen emulsie. Dat betekent makkelijk opbouwbaar en zorgt voor medium tot hoge dekking. Door de primer blijft de make-up de hele dag zitten en de concealer zorgt voor het verhullen van oneffenheden op het gezet.

Pluspunten Max Factor Facefinity All Day Flawless 3-in-1 Liquid Foundation:
– Een foundation, prime en concealer in één
– Goede prijs / kwaliteit verhouding
– Zorgt voor een langhoudende en matte finish

6. Clinique Anti-Blemish Solutions

Best aan de prijs deze foundation, maar naar mijn mening van erg goede kwaliteit. Het is een luchtige langhoudende foundation die vlekjes en puistjes camoufleert en toekomstige puistjes voorkomt. Heeft een gemiddelde dekking en natuurlijk finish. Daarnaast is deze speciale foundation vetvrij en gaat het niet irriteren. Even navraag gedaan aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in foundations en ze waren louter positief. Kan niet missen met deze foundation.

Pluspunten: Clinique Anti-Blemish Solutions
– Gemiddelde dekking en natuurlijk finish
– Vetvrij en niet irriterend
– Je koopt kwaliteit foundation voor je geld

7. Sensai Cellular Performance Foundations

Tot slot een grote klapper en een van de beste foundations die je kunt vinden. Althans, als je naar de prijs gaat kijken. Ja, je betaalt er aardig wat geld voor, maar je krijgt er zoveel voor terug. Deze foundations is een compacte poeder welke bestaat uit vier verschillende tinten. Zo kun je de perfecte match maken voor je huid. Deze Sensai absorbeert talg en transpiratie op een zeer effectieve wijze. Dat betekent dat je make-up altijd goed blijft zitten. Deze foundation is een droom voor iedere vrouw.

Pluspunten Sensai Cellular Performance Foundations:
– Compacte poeder bestaande uit vier tinten
– Absorbeert talg en transpiratie
– Top kwaliteit

https://www.iciparisxl.nl/sensai/cellular-performance-foundations/pressed-powder/p/BP_707634

Wat test de Consumentenbond als beste foundation?

Dit lijstje is behoorlijk compleet. Je vindt goedkope foundations, middenklasse foundations en duurdere foundations. Voor ieder wat wils en je kunt met dit lijstje goed uit de voeten. Maar wat zegt een partij als Consumentenbond over de beste foundation? Zij komen tot de conclusie dat de L’Oréal Paris – True Match Foundation de beste foundation op de markt is. Ben ik erg te spreken over. Ja, dit is een zeer goede foundation. Het is beschikbaar in 20 verschillende kleuren en je merkt dat je huid een stuk gezonder wordt na een aantal weken. Daarnaast is het goed betaalbaar.

Dit zegt Radar over foundation

Radar biedt praktische tips voor het verwijderen van foundation uit kleding, benadrukkend het belang van het controleren van stofkwetsbaarheid en wasvoorschriften. Bij vloeibare foundation helpt water met azijn, terwijl scheerschuim ook een optie is. Voor poederfoundation wordt aangeraden eerst te blazen of stofzuigen. De toevoeging van water tot uitdrogende mascara wordt afgeraden vanwege bacteriegroei. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over foundation

BNNVARA’s Kassa belicht het gebrek aan inclusiviteit in het foundationaanbod in Nederlandse winkels, met name voor donkere huidtinten. Het artikel toont de ervaringen van consumenten die moeite hebben met het vinden van een passende foundationkleur, benadrukkend het belang van zowel de juiste kleur als ondertoon. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit toplijstje?

Ik spreek voornamelijk uit eigen ervaring tijdens het maken van dit lijstje. Daarnaast heb ik een gespecialiseerd bedrijf gesproken over de beste foundations en heb ik Bol.com en ICI Paris bezocht voor extra aanvullende informatie.

https://www.bol.com/be/nl/l/foundation/12387/

Onderneem nu actie en schaf een foundation aan

Je hebt nu via dit lijstje aardig wat inspiratie hebben kunnen opdoen. Nu is het zaak om actie te ondernemen. Wil je meer zelfverzekerd de deur uit ga dan nu gebruik maken van foundation. Ik vind dat je met make-up je mooi mag maken en je als vrouw zelfverzekerder mag voelen. Foundation is een onderdeel van make-up dat niet mag ontbreken in huis. Goed voelen met veel vertrouwen wil toch iedereen? Waarom zou je foundation niet eens uitproberen?

Veel plezier met het aanschaffen van jouw ideale foundation!