Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste fohn

Föhns waren in mijn jongere jaren niet heel interessant, maar naarmate ik ouder werd vond ik het steeds fijner om deze apparaten te gaan gebruiken. Ik ging föhns voornamelijk gebruiken om mijn haar te drogen, uiteraard. Maar de zoektocht naar een juist föhn was nog zo makkelijk niet. Integendeel, door zoveel verschillende soorten föhns was het heel moeilijk kiezen.

Ieder haartype is anders

Vooral in het begin waren er bij mij dan ook veel twijfels welke föhn er geschikt voor mij zou zijn. Ik weet dat ieder haartype anders is en dat je niet elke föhn kunt gaan gebruiken. Daarom besloot ik om er een aantal aan te schaffen en te kijken welke zou werken. Maar de föhns die ik kocht waar alleen niet goed voor mijn haar. Dat was op z’n zachts gezegd een lichte teleurstelling.

Je kunt met föhns snel een miskoop doen

Waar het aan zou liggen waarom de föhns niet voor mij haar werkten? Dat komt zeer waarschijnlijk omdat ik niet de juiste föhns kocht. Het lijkt heel simpel, je kiest de eerste leuk uitziende föhn uit en gaat er vanuit dat het werkt. Maar dat is dus absoluut niet het geval. Ik raad je dan ook echt aan als je op zoek gaat naar föhns dat je goed blijft kijken wat je precies aanschaft. Je kunt al snel een miskoop doen en een föhn aanschaffen die totaal niet bij je haar past. En dat is zonde van je geld.

Instagram was mijn reddende engel voor de juiste föhns

Dus ik besloot om maar eens op onderzoek uit te gaan. Het moest toch mogelijk zijn dat er een juiste föhn voor mij zou tussen zitten? Daarom scrollde ik door social media platform Instagram voor inspiratie. En ik kwam direct een influencer tegen met allerlei tips voor föhns voor elke haartype. Op basis van deze tips kwam ik uit tot een aantal goede föhns voor mijn haar. Het zijn föhns die ik vandaag de dag nog steeds gebruik en ik niet zonder mee kan.

Sommige haarsoorten kunnen meer hitte verdragen dan andere haarsoorten

Dat zorgde ervoor dat ik in föhns ging investeren die goed voor mij waren. Het is echt waar dat niet iedere föhn geschikt is voor elk haartype. Dat komt omdat sommige haarsoorten meer of minder hitte verdragen dan andere haarsoorten. Maar gelukkig ben ik uitgekomen op een aantal zeer goede föhns. Je vindt sommige van deze föhns in het lijstje terug, maar ook andere die naar mijn mening heel goed zijn om aan te schaffen.

Snel overzicht: Deze föhns raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste prijs/kwaliteit verhoudingPhilips Moisture Protect HP8280/00: Deze föhn springt in het oog door zijn unieke infraroodtechnologie die het haar beoordeelt en de temperatuur aanpast om je haar te beschermen. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen met kroeshaar. De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we zeer acceptabel. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor extra volumeRemington D7779 Air3D Haardroger: Deze diffuser föhn van Remington is niet alleen ideaal voor krullend haar, maar kan ook steil haar extra volume geven. Wat ons opvalt is de unieke 3D-luchtstroom die zorgt voor een professioneel kappers effect. Wij beschouwen deze föhn als een uitstekende waarde voor je geld. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeRemington AC9096 Silk Haardroger: Voor een uitstekende prijs krijg je een krachtige föhn die je haar snel en efficiënt droogt. De TurboBoost-functie verhoogt de blaaskracht waardoor je haar effectief nog sneller droogt. Wij zijn erg onder de indruk van de prestaties van deze föhn in zijn prijsklasse. >> Check laagste prijs

Even voorstellen, wie maakt dit lijstje?

Dit lijstje is vooral een erg persoonlijke keuze en ik gebruik al jaren verschillende föhns. Dat doe ik om mijn haar snel te drogen voordat ik naar mijn werk ga, maar ook omdat ik het hele mooie producten vind. Dus vanuit enthousiasme, en een beetje passie, heb ik een lijstje opgesteld van beste föhns. Zo kunnen andere vrouwen hier inspiratie mee opdoen en zorgen dat ze niet een miskoop maken. Alhoewel je natuurlijk wel moet kijken of de föhn bij jouw haartype past.

Kritische blik bij föhns is belangrijk

Producenten van föhns willen dat jij hun product koopt. Ze proberen op allerlei mooie manieren hun product aan de consument te verkopen. Ik raad aan om hier doorheen te kijken. Een beetje vertrouwen is geen kwaad, maar als er veel met dure woorden wordt gestrooid dan zou ik goed kijken of dit wel een geschikte föhn voor jou is. Wees altijd alert, kritisch en koop niet impulsief de eerste de beste föhn die je er leuk vindt uitzien.

Eerste reactie op gebruik van föhns

De eerste reactie op mijn gebruik van föhns was niet heel best. Ik kan mij nog herinneren dat ik dat heel jammer vond. Ik liet het er niet bijzitten en ging kijken waar het probleem lag. Dat lag duidelijk aan de verkeerde type föhns die ik had aangeschaft. Na advies van een influencer op Instagram kwam ik erachter welke föhns goed bij mij pasten. Sindsdien gebruik ik verschillende föhns en perfect geschikt voor mijn haartype.

Mooie praatjes, vullen geen gaatjes

Producenten kunnen het allemaal zo mooi vertellen. Maar maken ze het verkooppraatje ook daadwerkelijk waar? Zo zag ik een producent een omschrijving geven zoals dat de motor een betere “balans” geeft. En natuurlijk geven veel producenten van föhns aan dat het haar snel gedroogd wordt met hun föhn. Ik vind het allemaal mooi, maar zijn dit niet alleen maar loze beloftes? Maken zij deze bewoordingen over hun föhns ook daadwerkelijk waar?

Welke criteria heb ik meegenomen in mijn test?

Er zijn een aantal criteria die ik erg belangrijk vind als het aankomt op een föhn aanschaffen. Ten eerste voor welk haartype is de föhn het meest geschikt? Je kunt niet zomaar een föhn gaan gebruiken en verwachten dat je haar direct droog wordt. Haartypes zijn verschillend en daar zijn dan ook diverse föhns voor gemaakt. En het kostenplaatje. Je kunt föhns aanschaffen voor hele goedkope prijzen, maar er zijn ook genoeg hele dure föhns te koop. Ik heb verschillende prijsklasse uitgetest.

Op welke manier heb ik de föhns getest?

De föhns die je in dit lijstje vindt zijn allemaal door mij aangeschaft. Dat heb ik gedaan om tot zeer sterke conclusies te komen en de föhns zonder zorgen aan te bevelen. Naast mijn eigen mening heb ik ook even contact gehad met een kapster. Welke föhns vindt zij het beste en welke raad zij aan? Dit advies heb ik meegenomen in dit lijstje. Dit heb ik vooral gedaan om een nog beter lijstje te kunnen samenstellen.

Top 7 beste föhns

1. Philips Moister Protect

Heb je veel kroeshaar dan is deze föhn naar mijn mening de beste aanschaf. Dit is dé ideale föhn om je haar te beschermen en het zorgt ervoor dat je haar snel droogt. Deze föhn is erg bijzonder, omdat het een infraroodtechnologie heeft. Deze special technologie beoordeelt je haar en past de temperatuur daarop aan om de vochtbalans te houden. De prijs is aan de acceptabele kant, alhoewel het niet de goedkoopste is. Maar zoals het advies van de kapster luidt: “een betere föhn als Philips Moister Protect ga je voor deze prijs niet vinden”.

Pluspunten Philips Moister Protect:
– Ideaal voor kroeshaar
– Infraroodtechnologie om je haar te beoordelen en daar de temperatuur op aanpassen
– Goede prijs / kwaliteit verhouding

2. Dyson Supersonic föhn

Dyson is merk dat staat voor kwaliteit. En voor kwaliteit betaal je. Dat is niet anders voor deze speciale Dyson Supersonic föhn. Het speciale aan deze föhn is dat de motor in het handvat zit. Daardoor bestaat er een betere balans en daarom zit het product er ook anders uit de andere fohns. Je krijgt met de Dyson Supersonic föhn een speciale warmteregeling voor glanzend en mooi haar. In alles merk je dat dit product van de hoogste kwaliteit is. Voor elke haartype kun je dit product gebruiken en doet wat het moet doen. En eerlijk gezegd mag dat ook wel voor zo’n prijs.

Pluspunten Dyson Supersonic föhn:
– Je krijgt waar voor je geld
– Product van de hoogste kwaliteit
– Een speciale warmteregeling voor glanzend haar

https://www.debijenkorf.nl/dyson-supersonic-black-purple-4896010033-489601003300000

3. Philips DryCare Advanced HP8230/00 föhn

Het is de combinatie van kracht en snelheid wat deze föhn zo goed maakt. Je krijgt bij deze Philips föhn 6 verschillende snelheid-en temperatuurstanden met een snoer van 1.8 meter. De

speciale CoolShot knop zorgt dat er direct koude lucht stroomt door de föhn. Naar mijn mening een zeer prettige föhn voor een zeer prettige prijs. Je kan niet missen met deze Philips föhn.

Pluspunten Philips DryCare Advanced HP8230/00 föhn:
– Veel kracht en snelheid
– 6 verschillende snelheid- en temperatuurstanden
– Zeer nette prijs

4. Remington D7779 Air3D Haardroger föhn

Deze föhn van Remington is een diffuser föhn. Dat wordt gezien als een föhn voor krullend haar, maar is ook wel degelijk geschikt voor andere haartypes. De diffuser helpt om meer volume te geven voor steil haar. Het unieke aan deze Remington is de 3D luchtstroom. De speciale luchtstroom zorgt voor een professioneel kappers effect. Niet voor niets heb ik tijdens een gesprek met een kapster het advies voor deze Remington föhn gekregen. Perfecte föhn voor zowel krullend haar, maar ook andere haartypes. Je krijgt waar voor je geld.

Pluspunten Remington D7779 Air3D Haardroger föhn:
– Goede prijs / kwaliteit verhouding
– Speciaal getipt door een expert
– 3D luchtstroom voor professioneel kappers effect

5. Philips Therme Protect Föhn

Deze Philips föhn is de beste föhn voor kroeshaar. Dit apparaat heeft een passende diffuser en helpt daarbij pluizig en statisch haar te voorkomen. Door de speciale ThermoProtect technologie zorg de föhn er tevens voor dat je haar wordt beschermd tegen oververhitting. Mooie woorden, en Philips maakt dat naar mijn mening volledig waar. Een goede aanrader als je op zoek bent naar een goedkope föhn met kwaliteit.

Pluspunten Philips Therme Protect Föhn:
– Ideaal voor kroeshaar
– Voorkomt pluizig en statisch haar door de diffuser
– Philips is kwaliteit

6. Remington Silk Dryer AC9096

Voor een goede prijs haal je met deze Remington Silk Dryer een goede föhn in huis. Uit mijn eigen test blijkt dat deze föhn heel snel en uitstekend droogt. Het heeft een blaaskracht van 140km per uur en kun je met 10% verhogen met de TurboBoost functie. Zo word je haar nog sneller droog. Ik kan niet anders zeggen dat deze föhn mij heel goed is bevallen. Goedkoop en kwaliteit is wat je hier krijgt.

Pluspunten Remington Silk Dryer AC9096:
– Budget keuze
– Extra TurboBoost functie voor sneller droogresultaat
– Een van mijn favoriete föhns

7. Remington Inklapbare Reishaardroger D2400

Ga je op reis dan vraag je je mogelijk af of je je föhn mag meenemen in je handbagage. En ja, dat is mogelijk. Maar de meeste föhns zijn groot en nemen veel ruimte in beslag. Niet deze Remington Inklapbare Reishaardroger. Heel compact en de ideale föhn voor op reis. De prijs van deze föhn is zeer prettig en vooral budget gericht. Maar dat betekent niet dat het van mindere kwaliteit is. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat deze föhn zeer goed z’n werk doet. Met de 1400 watt motor kun je snel nat haar drogen. En dat is alles wat je op reis wilt.

Pluspunten Remington Inklapbare Reishaardroger D2400:
– Perfect voor op reis
– 1400 watt motor voor snel haar drogen
– Zeer nette prijs

De mening van de Consumentenbond over de beste föhn

Ik heb de afgelopen jaren intensief getest met föhns. Zo ben ik tot dit complete lijstje uitgekomen. Ook interessant is om een mening van de Consumentenbond mee te geven. Welke föhn vinden zij het beste en waarom vinden zij dat zo? De Consumentenbond komt uit op de Philips DryCare Advanced HP8230/00 föhn. Zij zeggen dat dit een betaalbare föhn is met genoeg mogelijkheden om je haar mee te drogen. Met de speciale ThermoProtect instelling krijg je de optimale droogtemperatuur. Wil je een goedkope föhn aanschaffen zit je bij de Philips DryCare Advanced goed. Ik geef ze in deze helemaal geen ongelijk.

Dit zegt Radar over brandgevaarlijke föhns

Radar meldt dat een reisföhn van het merk Telefunken is teruggeroepen wegens brandgevaar. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat het apparaat brand kan veroorzaken bij onvoldoende luchttoevoer. Consumenten met een dergelijk model worden geadviseerd de föhn niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel voor een terugbetaling. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het gebruik van een föhn

BNNVARA’s Kassa biedt een ongebruikelijke maar praktische tip voor koukleumen: het gebruiken van een föhn om je bed op te warmen. Dit kan een alternatief zijn voor een elektrische deken, vooral in koude nachten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Mijn bronnen voor dit lijstje

Voor achtergrondinformatie heb ik de websites van Bol.com en de Bijenkorf gebruikt. Daarnaast natuurlijk zijn mijn eigen ervaringen en meningen over de föhn een belangrijk onderdeel van dit lijstje. En niet te vergeten het advies van een specialist, een kapster. Zijn kon mij veel vertellen over föhns en heb ik deels meegenomen.

https://www.bol.com/nl/nl/l/fohns/10829/

https://www.debijenkorf.nl/cosmetica/beauty-tools/haarstyling/foehns

Overtuigd? Schaf dan nu een föhn aan

Met de föhns die je in dit lijstje vindt kun je niet verkeerd gaan. Deze apparaten zijn allemaal intensief getest en naar mijn mening de beste föhns die er op dit moment te vinden zijn. Hopelijk heb ik je geïnspireerd en maak je het besluit om één van deze föhns aan te schaffen.

En blijf altijd kritisch kijken, want geen föhn is hetzelfde. Er zijn er genoeg te vinden, waardoor je ook net zo makkelijk een miskoop kunt doen. Blijf altijd scherp.

Veel plezier en succes met het vinden van een geschikte föhn!