Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met het beste en handigste (epileer)pincet

Een degelijke pincet in huis hebben, is niet alleen handig als je een splinter in je vinger hebt, maar kan ook heel fijn zijn om je wenkbrauwen te epileren of andere ongewenste haartjes in het gezicht te verwijderen. In onze review van vandaag leggen we daarom de verschillende pincetten onder de loep en kijken we welke het beste scoren.

Zoeken naar de ideale (epileer)pincet

Wie wel eens een verkeerde pincet gekocht heeft, zal het weten: het kunnen ondingen zijn als ze niet doen waar ze voor bedoeld zijn. Het maakt daarbij niet uit of het die eerder genoemde splinter betreft of het om vervelende haartjes gaat. Een pincet die je niet goed kunt vastpakken of die de uiteinden niet recht samenknijpt, is waardeloos. Je probeert dan telkens op een andere plek van de pincet te plukken, zodat je eindelijk dat vast hebt dat je wilt verwijderen.

Onze favoriete pincet voor epileren of andere doeleinden

Het merk Christian Deluxe komt diverse keren als beste uit de test. Het hoogst scoort de Slant Tweezer, die je ook nog eens voor minder dan een tientje in huis hebt. Deze pincet heeft dan ook een gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het is de best betaalbare pincet in deze top 10.

Hoef je niet op een pincet te besparen en wil je gewoon het beste van het beste? Dan is er het merk Tweezerman. Je bent dan ongeveer twintig euro kwijt, maar kunt echt jaren vooruit.

Snel overzicht: Deze epileerpincetten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kleurrijk designTweezerman – Slant Tweezer Midnight Sky: We zijn dol op de kleurvarianten van dit pincet. Naast de gebruikelijke kleuren van de meeste merken, biedt Tweezerman ook opties zoals zachtroze, felroze, paars of rose gold. Dit voegt een leuke twist toe aan je make-uptas. >> Check laagste prijs
Beste draagbare optieTweezerman Mini Pincet Roze: Deze pincet heeft een kleiner formaat, wat ideaal is voor mensen die altijd op pad zijn. Het past gemakkelijk in elke tas en de felle kleuren, zoals roze, blauw, paars, RVS en goud, geven het een vrolijke touch. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor duurzaamheidRojafit Professionele Pincet schuin 9,5 cm-Zwart: Wat ons betreft is dit een geweldige duurzame keuze. De licht gebogen uiteinden zorgen ervoor dat je de haartjes snel en efficiënt kunt vastpakken. >> Check laagste prijs

Waarom een review over (epileer)pincetten?

Wij zijn altijd al wel van de gadgets geweest en in principe is een goede pincet (of een set met verschillende soorten pincetten) een handige gadgets om kleine objecten te pakken te krijgen en te verwijderen. Toch kun je ook een miskoop doen en daar willen we anderen voor behoeden. Als je dan besluit om een pincet aan te schaffen, moet het er ook eentje zijn die bij je wensen en budget past.

Een pincet keuren op zijn kwaliteiten

Je moet echter niet de eerste de beste pincet kopen, want er is wel degelijk kwaliteitsverschil. Een pincet van een paar euro hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar je loopt wel het risico dat hij sneller kapot gaat dan de duurdere varianten. Het metaal wordt moe, waardoor het terugveren bij het samenknijpen niet meer goed werkt.

Ook kan het sluiten van de puntjes slecht gaan en dan heb je nog niks. Dus ook al prijst een fabrikant van pincetten zijn product nog zo hoog de hemel in, wees kritisch bij de selectie van de jouwe.

De ene pincet is inderdaad de andere niet

Vooral voor mannen kan een pincet een minder makkelijk te bedienen hulpmiddel zijn. Ze worden namelijk erg smal gemaakt en dat betekent dat mannenvingers vaak veel dikker zijn dan het metaal van de pincet. Met een beetje oefenen kom je er echter wel.

Het kan wel handig zijn om de lengte van het pincet te checken, zodat je bij grotere handen niet jezelf in de weg zit.

De pincetmaker en zijn beloften

Geen enkele fabrikant van pincetten wil natuurlijk in zijn reclame laten weten dat het geen topproduct is. Voor sommige consumenten hoeft het ook niet om een top of the line pincet te gaan, maar willen ze gewoon iets goedkoops dat ze kunnen gebruiken. Iemand die modegevoelig is, wil elk jaar de nieuwste kleur pincet bijvoorbeeld. Uit deze test is ook gebleken dat er veel meer kleuren zijn dan je misschien denkt.

De criteria bij een pincet kiezen

Het aller voornaamste vinden wij het volgende:

 • Ligt de pincet goed in de hand?
 • Knijpt de pincet goed dicht?
 • Is de punt of schuine zijde van het dicht geknepen vlak (waar de uiteinden elkaar raken) recht genoeg om iets ook echt goed vast goed vast te kunnen pakken?

De onderzoeksdata n.a.v. onze test

Je koopt niet elke week een pincet en daarom hebben wij een uitgebreide test gedaan om te bepalen welke merken en welke soorten pincetten doen wat ze beloven. We hebben hiervoor niet alle mannen en vrouwen binnen het team verzameld en ze onder de lamp en loep gelegd zoals bij de schoonheidsspecialiste. Onze test bestond uit het thuis testen van diverse pincetten om daarna de feedback met het team te verzamelen en tot een top 10 te komen.

De top 10 met beste (epileer)pincetten

1. Christian Deluxe – Slant Tweezer

De pincet van dit merk is in vele kleuren verkrijgbaar, zoals zwart, wit, roze, goud, maar bijvoorbeeld ook in glitterkleuren.

Pluspunten:

 • De uiteinden van de pincet zijn naar elkaar toe gebogen, waardoor je niet snel mis kunt klemmen.
 • Deze pincet werkt ook bij het verwijderen van hardnekkige haartjes, zoals die op de kin.

2. Tweezerman – Slant Tweezer

Voor wat betreft het model lijkt het merk Tweezerman erg op de Christian Deluxe.

Pluspunten:

 • De kleuren zijn iets anders. Je krijgt naast de kleuren die Christian Deluxe in het assortiment heeft ook zachtroze en felroze, paars of rose gold.

3. Allures – Slanted RVS

Bij deze pincet zit een opbergzakje en dat vinden sommigen leden van het testteam fijn.

Pluspunten:

 • Door het zakje kan de pincet niet op een harde grond vallen en daardoor beschadigd raken. Elke oneffenheid aan de punt zal namelijk het grip op haartjes krijgen beïnvloeden.

4. Herôme Eye Care Pincet – Precision Tweezers

De pincet van Herôme is bij het gedeelte dat je vastpakt iets breder.

Pluspunten:

 • Hierdoor pakt het makkelijker vast als je grotere handen hebt.

Minpunten:

 • Dit is een van de duurdere pincetten in deze top 10.

5. Tweezerman – Mini pincet

Het merk Tweezerman heeft ook een hele kleine pincet voor wie daar behoefte aan heeft.

Pluspunten:

 • Een kleiner pincet neem je wat makkelijker mee als je dat handig vindt.
 • De kleurtjes zijn lekker vrolijk: roze, blauw, paars, RVS en goud.

Minpunten:

 • Deze mini pincet is niet voor iedereen even handig in het gebruik.

6. Rojafit – professionele pincet – schuin

Ook de pincet van Rojafit is licht gebogen naar de uiteinden toe.

Pluspunten:

 • Je pakt haartjes door het gebogen deel sneller goed vast.
 • Rojafit heeft nog meer kleuren: fel blauw, licht blauw, klassiek blauw – en dan hebben we het alleen nog maar over blauw. In totaal zijn er 36 kleuren voor wie daar waarde aan hecht.

7. Rojafit – Rojamatic professionele automatische epileerpincet – schuin

Rojafit heeft ook een automatische epileerpincet in het assortiment.

Pluspunten:

 • Het gebruik van deze pincet is even wennen. Je hoeft niet zelf te knijpen om de uiteinden bij elkaar te krijgen, maar laat het apparaatje voor je werken.

Minpunten:

 • Doordat je geen invloed kunt uitoefenen op hoe strak je een haartje vastpakt, kun je wel eens wat missen met deze automatische pincet.

8. Tweezerman – G.E.A.R. pincet

Deze pincet van het merk Tweezerman heeft een punt aan het uiteinde en geen schuine kanten.

Pluspunten:

 • Voor sommige haartjes kan een puntpincet handiger zijn.
 • De punt werkt bijvoorbeeld beter bij ingegroeide baardharen.

Minpunten:

 • Het is een van de duurdere pincetten in deze top 10.

9. Christian Deluxe – Point Tweezer of puntpincet

Ook Christian Deluxe heeft een puntpincet in het assortiment.

Pluspunten:

 • Voor het vasthouden is er een lekker breed middendeel bij deze pincet.

10. Christian Deluxe – Slant Tweezer – Limited edition

De Slant Tweezer van Christian Deluxe was al favoriet, maar sommigen vielen echt voor de kleuren van deze pincet.

Pluspunten:

 • Door het felle rozen en zeeblauw valt de pincet direct op. Dat is handig als je je pincet regelmatig kwijt bent.

Minpunten:

 • Voor de rest doet hij het niet beter of slechter dan de rest en de prijs is gemiddeld.

Beste uit de test volgens Kassa, Radar en de Consumentenbond

Kassa heeft geen tests met metalen (epileer)pincetten gedaan. Zij gaan alleen in op de vraag van een klant over een plastic pincet.

De Consumentenbond en Radar gaan voornamelijk in op het gebruik van een pincet en bij welke situaties (splinter, ingegroeide haar, teken of andere insecten) je niet zonder een pincet kunt. Een degelijke pincet is daarom onderdeel van elke verbanddoos of EHBO-kit.

Dit zegt Radar over epileren

Radar test verschillende epileerapparaten met een uniek panel: een rugbyteam. De apparaten worden beoordeeld op gebruiksgemak, effectiviteit en pijn. De resultaten tonen grote verschillen, waarbij de Babyliss Paris en Carmen Duo Optima als beste uit de test komen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over pincetten en teken

BNNVARA’s Kassa benadrukt het belang van correcte tekenverwijdering met pincetten. Het Rode Kruis adviseert het gebruik van een puntig pincet om teken zo snel mogelijk en veilig te verwijderen. De stappen omvatten het pakken van de teek dicht bij de huid, het vermijden van het leegknijpen, en het recht uittrekken van de teek. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Koop nu je nieuwe pincet

Is je oude pincet aan vervanging toe, ben je je huidige pincet kwijt of had je nog niet eens een goede pincet? Dan wordt het tijd om de pincetten in deze top 10 te bekijken om te zien welke je het handigst of leukst vindt voor jouw type gebruik.

Denk niet alleen aan het verwijderen van hele fijne of dikkere haartjes, maar ook aan andere momenten waarop een pincet superhandig is. Je zult maar net zonder zitten als je op vakantie een teek bij je kind of partner ontdekt.

Ook voor de mensen die een Bug Out Bag klaar hebben staan, geldt dat een goed pincet een minimaal onderdeel van deze kit zou moeten zijn.

Afsluiting

Met deze top 10 heb je voldoende basisinformatie om jouw aankoop te kunnen doen. Wie gevoelig is voor de leuke kleurtjes heeft bij de bekendere merken veel keuze. Wie alleen naar de toepassing van de pincet kijkt, is met een RVS of zwarte pincet al heel blij.