Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste elektrische tandenborstel

Tandenpoetsen, iedereen leert het vanaf jongs af aan en leer je nooit af. Dat is natuurlijk niet zo, want ook veel mensen doen het niet, maar ik vind het belangrijk. Het zorgt voor een gezond gebit en een stralende lach. Tanden poetsen hoort bij mijn dagelijkse routine, vandaar dat ik een aantal jaar geleden op zoek ging naar een elektrische tandenborstel.

Twijfels of ik een elektrische tandenborstel zou moeten aanschaffen

Vóór deze periode kocht ik eens in de zoveel tijd een plastic tandenborstel, maar ik vond het tijd om daar verandering in te brengen. Dus hup, op zoek naar een elektronische variant. Er heerste in eerste instantie wel enigszins twijfel. Waarom zou een elektrische tandenborstel beter werken dan een gewone plastic tandenborstel. Zit er echt zo veel verschil in? Daarnaast kan zo’n elektrisch apparaat aardig aan de prijs zijn.

Elektrische tandenborstels uitproberen

Uiteindelijk besloot ik er toch maar een paar uit te proberen. Werken deze apparaten echt en zijn ze van meer toegevoegde waarde dan een normale tandenborstel? Dat viel wel erg tegen zeg. Ik had er in eerste instantie veel meer van verwacht. Ik vond het niet lekker poetsen en ook een aantal apparaten hadden rare kuren. Nee, mijn eerste ervaring met een elektrische tandenborstel was niet al té positief.

Door een YouTube kreeg ik weer interesse in elektrische tandenborstels

Stopte ik mijn zoektocht naar een elektrische tandenborstel en ging ik terug naar een gewone tandenborstel? Nee, want mijn nieuwsgierigheid won het toch en ik wilde weten waarom veel mensen er zo enthousiast over zijn. Door een filmpje op YouTube kwam ik in aanraking met een speciale Philips tandenborstel en besloot om nog een investering te maken. Dit keer was het raak.

Uiteindelijk werd ik erg positief over het elektrisch tanden poetsen

Door het enthousiaste filmpje op YouTube besloot ik toch weer geld uit te geven aan een elektrische tandenborstel. Het filmpje was erg positief en ik merkte op hoe makkelijk het tanden poetsen in z’n werk ging. Naast het filmpje hoorde ik ook positieve geluiden van kennissen wat mij over de streep trok om opnieuw een elektrische tandenborstel uit te proberen. En ja, dit keer lukte het wel. Deze tandenborstel van Philips was van goede kwaliteit en het tanden poetsen liep als een zonnetje.

Snel overzicht: Deze elektrische tandenborstels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor grondige reinigingPhilips Sonicare DiamondClean HX9911/09: Dit model van Philips Sonicare biedt een grondige reiniging door zijn sonische technologie en hoge trillingsfrequentie. Bovendien gaat de batterij maar liefst 2 weken mee bij regelmatig gebruik. De DiamondClean heeft ook meerdere poetsstanden en sterktes, waardoor we vinden dat deze elektrische tandenborstel uitblinkt in grondige reiniging. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeOral-B Pro Vitality CrossAction: Deze Oral-B tandenborstel is een van de goedkoopste op de markt, maar mist geen basisfuncties. Het heeft een timer van 2 minuten en een indicator die aangeeft wanneer de opzetborstel vervangen moet worden. We waarderen vooral zijn eenvoud en prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor kinderenOral-B Stages Power (voor kids): Deze elektrische tandenborstel is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar. Met zijn ronde opzetborstel en zachte borstelharen is hij mild voor het tandvlees van kinderen. We geloven dat dit een geweldige keuze is om kinderen te introduceren in de wereld van elektrisch tandenpoetsen. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om elektrische tandenborstels te testen?

Zelf werk ik bij een speciaalzaak voor elektrische apparaten. Daardoor heb ik al enige kennis van elektrische tandenborstels. Maar ik ben vooral een enthousiasteling als het aankomt op tanden poetsen. Ja, het klinkt wat overdreven, toch vind ik het ontzettend belangrijk om mijn gebit gezond te houden. Daarom heb ik door de jaren heen veel elektrische tandenborstels getest en ben ik tot het lijstje in dit artikel gekomen.

Blijf kritisch als het aankomt op elektrische tandenborstels

Wat ik je wil meegeven is om altijd kritisch te blijven kijken als je overweegt een elektrische tandenborstel aan te schaffen. Uiteraard willen alle fabrikanten dat jij hun product gaan kopen. Daardoor zitten er allerlei toeters en bellen op de tandenborstels. Let vooral op of de elektrische tandenborstel die je wilt kopen echt doet wat het moet doen. En dat is uiteindelijk je gebit gezond houden en goed kunnen poetsen.

Mijn eerste indrukken

Ik heb de afgelopen jaren aardig wat elektrische tandenborstels op mijn gebit gehad en dat waren niet altijd de beste ervaringen. Sommige tandenborstels poetsten gewoonweg niet goed en ik merkte dat er teveel toeters en bellen op zaten. Daarnaast gingen bij veel van deze tandenborstels de batterij snel leeg. Vandaag de dag is dat natuurlijk wel wat anders, omdat de batterijen van tegenwoordig een stuk beter zijn.

Welke beloftes geven de fabrikanten?

Een hele mooie belofte vind ik van Philips. Ze stellen namelijk bij een tandenborstel dat het apparaat tot wel 100% tandaanslag in drie dagen verwijdert. Dat zijn mooie woorden van Philips, maar ik vraag mij af of ze dit echt zo hebben getest. Of wat te denken van Oral-B, niet de minste naam in tandenborstel land. Ze stellen bij een van hun elektrische tandenborstels dat het de beste reiniging ooit heeft. Een zeer gewaagde uitspraak.

Waar ik op heb gelet bij het testen

Er zijn een aantal criteria die ik erg belangrijk vind als het aankomt op elektrische tandenborstels. Ten eerste moet het lekker poetsen zijn. Je wilt geen harde tandenborstel hebben die gevoelig is voor je tanden. Ten tweede de batterijduur. Deze moet lang mee kunnen gaan. Zeker in onze huidige tijd. Tot slot de prijs. Ik wil best geld uitgeven voor een tandenborstel, maar dan wil ik wel ervan op aan kunnen dat ik kwaliteit koop.

Hoe heb ik de elektrische tandenborstels getest?

Alle producten die je in deze lijst ziet heb ik erg intensief getest. Je kunt er dus vanuit gaan dat mijn conclusies op eigen ervaringen zijn gebaseerd. Aan de hand van mijn ervaringen is dit lijstje opgesteld. Om nog een duidelijker beeld te krijgen van alle tandenborstels heb ik een tanden expert naar zijn mening gevraagd over welke apparaten hij zou aanraden. Dit advies heb ik verwerkt in het lijstje.

De beste elektrische tandenborstels

1. Philips Sonicare DiamondClean HX9911/09

Dit is wat mij betreft de beste elektrische tandenborstel die er op dit moment te koop is. Je krijgt voor een redelijke prijs een pracht apparaat in bezit. Er zitten veel foefjes op. Je hebt namelijk 4 poetsstanden, 3 sterktes en de batterij gaat maar liefst mee tot wel 2 weken. Dat klinkt voor mij als muziek in de oren. Speciaal aan deze tandenborstel is dat het werkt op trillingen. En dus niet op ronddraaiende bewegingen zoals bij veel andere elektrische tandenborstels. Persoonlijk vind ik trillingen perfect tandenpoetsen.

Pluspunten Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13:

– Werkt sonisch, dus via trillingen in plaats van rotaties

– Een batterij die maar liefst 2 weken meegaat bij regelmatig gebruik

– Erg goede prijs / kwaliteit verhouding

2. Oral-B Pro Vitality CrossAction

Van toeters en bellen bij Philips naar een heel eenvoudig en goedkoop model van Oral-B. Contrasten moeten er in dit lijstje zijn en Oral-B Pro Vitality CrossAction brengt contrast doordat dit een van de goedkoopste elektrische tandenborstels is die er te koop is. Je krijgt veel basisfuncties zoals een timer van 2 minuten, 1 poets stand en alleen een trilsensor. Daarnaast heeft deze tandenborstel een functie om te zien wanneer de opzetborstel vervangen moet worden. Dat zie je namelijk aan de verkleuring van de haren. Zeer goedkoop en zeer degelijke kwaliteit.

Pluspunten Oral-B Pro Vitality CrossAction:
– Een van de goedkoopste tandenborstels die er te koop is
– Veel basisfuncties, doet wat het moet doen
– Heeft een indicator dat aangeeft wanneer de opzetborstel vervangen moet worden

3. Oral-B Stages Power (voor kids)

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met tandenpoetsen en goede ouders leren dat hun kinderen als de tandjes door beginnen te komen. Vandaar dat ik voor mijn eigen kind de Oral-B Stages Power heb laten uitproberen. Deze speciale elektrische tandenborstel is er voor kinderen vanaf 3 jaar en is dan ook speciaal voor de kids. Speciaal in de zin dat het een ronde opzetborstel heeft voor kleine monden. Ook belangrijk is dat de borstelharen heel mild zijn voor het tandvlees. Je kind zal geen last krijgen tijdens het poetsen van de borstelharen. Je kunt de Oral-B Stages Power voor een leuke prijsje aanschaffen.

Pluspunten Oral-B Stages Power:
– Perfect geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
– Heeft een ronde opzetborstel met zachte borstelharen
– Zeer nette aanschafprijs

4. Oral-B Smart 5 5900N

Middenklasse modelletje elektrische tandenborstel. De tanden expert die ik sprak voor dit lijstje raadde mij deze elektrische tandenborstel aan. Ik begrijp het volkomen. Ten eerste heeft het een hele leuk aanschafprijs. Vooral is deze Oral-B tandenborstel erg functioneel. Je kunt er veel tandplak mee verwijderen door de ronde borstelkop. Daar zorgt het voor een gezond tandvlees. Merk je op dat je meestal te hard poetst dan is er een poetsdruksensor die je daarover waarschuwt. Hoe ideaal is dat? De batterij gaat meer dan 2 weken mee met 1 oplaadbeurt, best acceptabel.

Pluspunten Oral-B Smart 5 5900N:
– Prijs / kwaliteit verhouding erg goed
– Heeft een poetsdruksensor
– Door de ronde borstelkop kun je veel tandplak verwijderen

5. Philips Sonicare HealthyWhite

Het Nederlandse Philips staat garant voor kwaliteit. Dat is bij elektrische tandenborstels niet anders. Ook de Philips Sonicare HealthyWhite zal voor veel poetsplezier zorgen. Je kunt met deze elektrische tandenborstel binnen 2 weken verkleuringen op je tanden verwijderen. Dat betekent dat je tanden weer helemaal stralend wit worden, zoals je tanden horen te zijn. Het mooie aan dit apparaat is de batterijduur. Je kunt namelijk maar liefst 42 keer een poets ronde maken. Vraag je je af wat sonisch betekent? Dit betekent dat de borstelkop 62.000 poetsbewegingen per minuut kan maken. Resultaat: een gladheid op je tanden die je nog nooit hebt meegemaakt.

Pluspunten Philips Sonicare HealthyWhite:
– Zeer goede prijs / kwaliteit verhouding
– 42 poets rondes voordat het de accu weer moet opladen
– Sonisch poetsen (62.000 poetsbewegingen per minuut)

6. Oral-B Pro 750

Je merkt gelijk al met deze elektrische tandenborstel dat het goed zit. Je kunt hier heerlijk mee tanden poetsen en dat voor een zeer schappelijk prijs. De borstelkop op deze Oral-B trilt, pulseert en roteert om al jouw tandplak te verwijderen. Daarnaast zit er een timer op die aangeeft wanneer de 2 minuten over zijn. Zo weet je zeker dat je effectief je tanden hebt gepoetst. Met de Oral-B Pro 750 kun je maar liefst 1 week tandenpoetsen en dat is zeer redelijk te noemen. Ik heb de tanden expert om advies over deze tandenborstel gevraagd en ook hij was er heel enthousiast over. Voor zo’n kwaliteit en prijs kan je het niet laten liggen vertelde hij.

Pluspunten Oral-B Pro 750:
– Zeer betaalbaar
– Heeft een 2 minuten timer
– Je kunt er zo’n 1 week mee tanden poetsen totdat de accu leeg is

7. Philip Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63

Deze lijst sluit ik af met de Philip Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63. Met deze elektrische tandenborstel maak je je tanden veel meer schoner dan bij een normale tandenborstel. Ook deze Philips Sonicare heeft een poetsdruksensor en laat je weten wanneer je te hard aan het poetsen bent. Het heeft 1 poetsstand en gaat zo’n 2 weken mee. Middenklasse prijs en daardoor erg betaalbaar.

Pluspunten Philip Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63:
– Verwijdert veel meer tandplak dan een normale tandenborstel
– Nette prijs
– Bevat een poetsdruksensor om te laten weten wanneer je te hard aan het poetsen bent

Wat vindt de Consumentenbond van elektrische tandenborstels?

Je kunt ervan uitgaan dat de elektrische tandenborstels die ik heb getest een uitstekende koop zijn. Maar wat vindt een grote autoriteit zoals de Consumentenbond van elektrische tandenborstels? Zij vinden de Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 de beste elektrische tandenborstels. Ze geven aan dat het doet wat het moet doen, lang meegaat en je je tanden er heel makkelijk mee kunt poetsen. Heel duidelijk en volkomen begrijpelijk. Dit is naar mijn mening de perfecte elektrische tandenborstel van dit moment. Philips heeft wat dat betreft hier alles z’n zaakjes op orde.

Dit zegt Radar over het vervangen van je tandenborstel

Radar adviseert om je tandenborstel elke drie maanden te vervangen vanwege de ophoping van bacteriën en slijtage die de effectiviteit van de borstel vermindert. Dit is belangrijk voor zowel handtandenborstels als elektrische tandenborstels om de kans op ziektes en tandvleesontsteking te verkleinen. Vooral bij intensief gebruik, zoals door beugeldragers, kan de slijtage sneller optreden. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over een stralend gebit

Kassa benadrukt het belang van tweemaal daags poetsen met een elektrische tandenborstel voor een gezond gebit, gebaseerd op aanbevelingen van professionals en wetenschappelijk onderzoek. Het artikel biedt ook tips voor dagelijkse gebitsverzorging, waaronder het gebruik van tandenstokers of ragers, het vermijden van zure dranken en het beperken van eetmomenten tot zeven keer per dag. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor de test?

Naast dat ik zelf de tandenborstels heb getest heb ik een tanden expert voor advies gevraagd. Daarnaast heb ikde internet website Bol.com gebruikt als bron waar je de elektrische tandenborstels in dit lijstje kunt aanschaffen. Wees er snel bij, want ze raken snel uitverkocht.

https://www.bol.com/nl/nl/l/elektrische-tandenborstels/10826/

Ga over dit actie en laat je tanden weer stralen

Nu is het tijd om actie te ondernemen en jouw perfect elektrische tandenborstel aan te schaffen. Gebruik je op dit moment een normale tandenborstel, laat dit zitten en ga over op een elektrische. Je zult er zoveel voordeel uithalen en zult snel genoeg merken dat je tanden er een stuk gezonder gaan uitzien. Dit zijn fantastische apparaten en ik kan er niet positief genoeg over zijn. Wacht niet langer en start je zoektocht naar de perfecte elektrische tandenborstel. Om te beginnen met dit lijstje.

Veel plezier in het poetsen met een elektrische tandenborstel, het zal nooit meer hetzelfde zijn!