Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Er vroeg bij zijn? Dit is de beste Early zwangerschapstest

Ken jij de Early zwangerschapstest al? Dit is een speciaal soort zwangerschapstest die razendsnel antwoord geeft op jouw brandende vraag of je wel of niet zwanger bent. Je kunt hem meestal al zo’n vier dagen voor je verwachte menstruatie afleggen. Een Early zwangerschapstest meet de aanwezigheid van zwangerschapshormoon hCG in urine. Ben jij benieuwd welke Early zwangerschapstesten de allerbeste zijn? Hier geven wij het antwoord op.

Ons onderzoek naar de beste Early zwangerschapstest

Gebruik maken van Early zwangerschapstesten hebben twee van onze vrouwelijke collega’s gedaan toen ze zwanger waren. Zij weten precies hoe zo’n test in zijn werk gaat en wat hier de voordelen van zijn. Uiteraard hoorden wij over de voordelen en wilden ons er eens in verdiepen.

Snel overzicht: Deze Early Zwangerschapstesten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor algemeen gebruikEtos Early Zwangerschapstest: Deze test, te gebruiken vijf dagen voor je eerst verwachte menstruatie, is onze topkeuze vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en snelheid. We waren onder de indruk hoe snel je resultaten kunt krijgen – binnen vijf minuten! Ideaal voor zelfgebruik en bovendien relatief betrouwbaar. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor prijs-kwaliteitverhoudingPREDICTOR Early – NL: Deze test biedt een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. Het kan al vier dagen voor je overtijd resultaten geven, wat het een snelle en efficiënte optie maakt. Binnen vijf minuten weet je de uitslag. Een prima kwaliteit test. >> Bekijk bij Bol.com
Meest volledige optieClearblue zwangerschapstest ultravroeg: Als je op zoek bent naar de meest complete test, raden we de Clearblue aan. Deze is al meetbaar vijf dagen voor je volgende verwachte menstruatie. Het is de meest gevoelige test van Clearblue op de markt, en de uitslag is eenvoudig af te lezen. Bovendien is hij meer dan 99% betrouwbaar. >> Bekijk bij Bol.com

Onze Early zwangerschapstest expertise

Onze expertise van zwangerschapstesten hebben we op twee manieren verworven: allereerst door eigen praktijkervaringen binnen de redactie en ten tweede door uitgebreid onderzoek online. We lazen talloze reviews en onderzochten wat een Early test precies inhoudt.

Onze onderzoekscriteria voor Early zwangerschapstesten

 • Een goede Early zwangerschapstest is betrouwbaar
 • Is in een vroeg stadium te gebruiken
 • Is makkelijk te gebruiken
 • Geeft een eerlijke meting
 • Heeft een eerlijke prijs

Dit zijn de best beoordeelde producten uit ons onderzoek

Early 1: de Etos Early Zwangerschapstest – 2 stuks is de beste algemene keuze vroege zwangerschapstest

 • Beste algemene keuze Early zwangerschap
 • Al te gebruiken vijf dagen voor je eerst verwachte menstruatie
 • Makkelijk te gebruiken test
 • Resultaat al binnen vijf minuten
 • Ideaal voor zelfgebruik
 • Relatief betrouwbaar.

Early 2: de LifeCare Early – Vroege Zwangerschapstest – 2 stuks is de beste budgetoptie

 • Krijg twee tests voor de prijs van één
 • Al meetbaar na zeven dagen na de mogelijke bevruchting
 • Zeer betrouwbare test
 • Discrete verzending
 • Makkelijk in gebruik
 • Nadeel: een negatief testresultaat is niet helemaal betrouwbaar – een ‘gewone’ test is nog altijd nodig.

Early 3: de PREDICTOR Early – NL biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding early zwangerschap
 • Kan al na vier dagen voor je overtijd resultaten geven
 • Uitkomst binnen vijf minuten
 • Prima kwaliteit test.

Early 4: de Clearblue zwangerschapstest ultravroeg (6 dagen vroeger) – 1 zelftest is de meest volledige optie

 • Zoek je de meest volledige test? Dan biedt de Clearblue zwangerschapstest uitkomst
 • Meet al vijf dagen voor je volgende verwachte menstruatie resultaten
 • Meest gevoelige test van Clearblue op de markt
 • Uitslag is eenvoudig af te lezen
 • Meer dan 99% betrouwbaar.

De beste Early zwangerschapstest volgens Mamagroeit.nl

Volgens Mamagroeit.nl is de Sensitest vroege zwangerschapstest de beste vroege zwangerschap die er in Nederland te vinden is. Deze is relatief goedkoop en gemakkelijk te bestellen. Hij is zeer betrouwbaar en makkelijk te gebruiken. Ook bevat hij geen onnodig plastic.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste early-zwangerschapstest?

Met een cursus zwangerschap bereid je je fysiek en mentaal voor op de bevalling en de tijd daarna. Er zijn veel cursussen te vinden en de Consumentenbond deed er onderzoek naar. Het beste om te beginnen is naar een gynaecoloog, huisarts of verloskundige te gaan. Deze specialisten kunnen je informeren naar goede aanbieders van zwangerschapscursussen en kunnen je aanmelden voor een informatieavond. Het is ook verstandig om te informeren bij aanstaande ouders en websites te bekijken van diverse aanbieders. https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/zwangerschapscursussen

Dit zegt Radar over het meten van vruchtbaarheid

Radar onderzoekt de mogelijkheid van thuis vruchtbaarheid meten met een bloedtest aangeboden door Grip Fertility, die voornamelijk gericht is op het uitsluiten van de meest voorkomende oorzaken van verminderde vruchtbaarheid. De test creëert echter volgens gynaecologen onrealistische verwachtingen over vruchtbaarheid, die niet zo voorspelbaar is als wordt gesuggereerd. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over zorgverzekering en zwangerschap

Kassa belicht de dekking van zwangerschapsgerelateerde zorg binnen de Nederlandse zorgverzekering, benadrukkend dat het belangrijk is om je zorgverzekering te herzien als je zwanger bent of wilt worden. Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar er geldt een eigen bijdrage voor kraamzorg. Echo’s en medische nazorg na de bevalling worden ook vergoed, echter afhankelijk van medische indicaties. Thuisbevalling is volledig gedekt, maar voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak geldt een eigen bijdrage. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor ons Early zwangerschapstest onderzoek

Jouw Early zwangerschapstest vervolgstap

In dit artikel deelden we welke Early zwangerschapstesten volgens ons de allerbeste zijn. deze kunnen we stuk voor stuk aanraden. Ben jij ook op zoek naar een goede test voor een vroeg stadium? Laat je dan door niemand tegenhouden en kies de test die het beste bij jou past.

Heel veel succes!