Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste droogshampoo – om net een dag langer je haren niet te hoeven wassen

Droogshampoo is nog niet zo heel lang bekend bij de gewone consument. In de film- en theaterwereld werd het wel eens op de set gebruikt om kapsels beter in model te kunnen brengen bij acteurs, maar voor de rest wisten we tot kort geleden niet hoe we het moesten gebruiken. Nu heeft bijna elk merk wel een droogshampoo en dus krijg je vandaag een review over de beste droogshampoo is voor als je het haren wassen een dag wilt uitstellen.

Switchen tussen je normale shampoo en een droogshampoo

Even voor de duidelijkheid: je kunt je gewone shampoo die je met water onder de douche gebruikt dus niet permanent inwisselen voor droogshampoo. Het is enkel een middel om een dagje langer zonder haren wassen te kunnen. Het vet geworden haar – eerst bij de wortel en daarna verder naar de puntjes van je haar – krijgt een behandeling met een droogshampoo, waardoor het er niet meer te glimmend en vet uitziet.

Snel overzicht: Deze droogshampoos raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor geurKérastase – Fresh Affair Droogshampoo: Deze droogshampoo biedt een heerlijke geur die de hele dag blijft hangen. Het maakt je haar niet alleen fris, maar zorgt ook voor een aangename geurbeleving. We vinden dit een goede keuze voor iedereen die waarde hecht aan een lekker ruikend haar. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor veganistenLove, Beauty and Planet – Citrus & Camellia Dry Shampoo: Deze droogshampoo heeft het een heerlijke citrusgeur en is het ideaal voor mensen met fijn haar. Wij waarderen de inzet van dit merk voor duurzaamheid en dierlijke welzijn. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor duurzaam effectSchwarzkopf – Fresh Droogshampoo: Deze droogshampoo heeft een langdurige werking, wat betekent dat je haar langer fris en schoon blijft zonder dat het opnieuw vet wordt of aan elkaar plakt. De grote flesinhoud maakt het een waardevolle investering. Dit is onze aanrader voor wie op zoek is naar een duurzaam effect. >> Check laagste prijs

Waarom droogshampoo reviewen?

Producten die het leven een stuk aangenamer kunnen maken, staan bij ons altijd boven aan het lijstje voor reviews. Het gaat niet altijd om gemak, maar soms ook om een soort redding voor mensen die niet altijd de luxe hebben om regelmatig hun haar te kunnen wassen (om welke reden dan ook). Mensen die in het ziekenhuis lange diensten draaien bijvoorbeeld, die hebben we in het bijzonder op het oog met dit soort producten.

Waarom opletten bij het gebruik van droogshampoo?

Volgens ons kan droogshampoo inderdaad een redding zijn, maar dat betekent niet dat je het maar onbeperkt kunt blijven gebruiken. Er zitten namelijk ook nadelen aan een droogshampoo. Je kunt zelf wel raden, dat als het middel het vet uit het haar haalt, dat het iets doet om het uit te drogen. De droogshampoo breng je echter niet alleen op je haar aan, want het zal ook je hoofdhuid raken. Bij te vaak droogshampoo gebruiken, kan je huid geïrriteerd raken en dat kan vervelend worden.

Moet je een droogshampoo dan wel willen?

Wij denken dat het niet vooral een modedingetje zou moeten zijn. Als het kan, moet je gewoon eens in de zoveel dagen je haar wassen. Dat zeggen we niet alleen vanwege de schade die je bij langdurig gebruik kunt aanrichten, maar ook vanwege de prijs. Een droogshampoo is vele malen duurder dan een gewone shampoo en de hoeveelheid die in een fles zit, is ook niet altijd geweldig.

Wij zouden het echt alleen gebruiken als je moeilijk in de tijd zit of vanwege omstandigheden geen douche hebt. Als je op safari bent, kan het namelijk wel weer handig zijn, of als je vrijwilligerswerk in een gebied met weinig voorzieningen aan het doen bent en weken achter elkaar geen stromend water hebt.

De criteria waar droogshampoo op gescoord wordt

Bij elk nieuw product dat op de markt gebracht wordt, moet je zelf altijd nadenken wat de voor- en nadelen zijn en of je het wel wilt gebruiken. In dit onderzoek hebben we alleen gekeken naar:

 • Hoe snel de droogshampoo werkt
 • Hoe de droogshampoo ruikt
 • Of de droogshampoo voor alle haartypen is of dat er onderscheid gemaakt wordt
 • Welke prijs de droogshampoo heeft en hoeveel inhoud een verpakking heeft
 • Hoe lang het haar na aanbrengen van de droogshampoo netjes blijft

De test met droogshampoo en de gegevens die het opleverde

Dit onderzoek hebben we natuurlijk met ons eigen testteam gedaan. We hebben allemaal wel eens van droogshampoo gehoord en waren ook nieuwsgierig naar het effect. We maken niet zo’n lange dagen dat een douche en haren wassen niet mogelijk is, maar het onderwerp boeide gewoon. De verschillende spuitbussen en flessen zijn vergeleken en de meningen zijn daarna teruggekoppeld binnen de groep.

De top 10 met beste droogshampoos

1. Kérastase – Fresh Affair Droogshampoo

Er zit 150 gram in een fles van deze droogshampoo.

Pluspunten:

 • De droogshampoo ruikt lekker.
 • Hij verwijdert de vette laag in het haar.

Minpunten:

 • Het is een prijzige droogshampoo.

2. Love, Beauty and Planet – Citrus & Camellia Dry Shampoo

In een fles zit 245 milliliter en de droogshampoo is vooral voor mensen met fijn haar.

Pluspunten:

 • De prijs van deze droogshampoo is zeer gunstiger (al vinden we het nog steeds niet goedkoop vergeleken met een gewone fles shampoo).
 • Ook deze droogshampoo ruikt lekker en fris door de toevoeging van citrus.
 • Deze droogshampoo is geschikt voor veganisten.

3. Aveda – Shampowder Dry Shampoo

Er zit 56 gram in een verpakking Shampowder.

Pluspunten:

 • De droogshampoo is niet specifiek voor een bepaald soort haar en kan dus door iedereen gebruikt worden.

Minpunten:

 • Het is de kleinste verpakking in deze top 10 en daarmee ook eens erg duur.

4. Schwarzkopf – Fresh Droogshampoo

In deze bus van Schwarzkopf zit 450 milliliter. Er is ook een bus van 750 milliliter voor de echte fan van droogshampoo.

Pluspunten:

 • De droogshampoo blijft langere tijd goed in het haar zonder weer vet te worden of het haar aan elkaar te laten plakken.

Minpunten:

 • De witte laag die je in eerste instantie op je haar ziet, kan ook in de ruimte waar je hem sprayt terechtkomen.

5. Aussie – Wash + Blow in a Can Kool Kiwi Berry Dry Shampoo

In een enkele fles zit 180 milliliter droogshampoo en net als bij alle andere producten van Aussie is de geur geweldig.

Pluspunten:

 • Deze droogshampoo is veel minder wit na het aanbrengen dan vele andere droogshampoos. Dat scheelt als je geen lichtblond haar hebt.
 • Het werkt tegen vet haar.

6. Moroccanoil – Dry Shampoo For All Hair Types With Light Tones

In de verpakking van Morrocanoil zit 65 milliliter.

Pluspunten:

 • Bij lichter gekleurd haar heb je het meeste profijt van deze droogshampoo.
 • De droogshampoo droogt het haar niet te erg uit.

Minpunten:

 • Als je de droogshampoo niet goed gebruikt, zit je donkere kleding onder de witte spikkels.
 • Het is een prijzige droogshampoo.

7. Andrélon – Big Volume Droogshampoo

Per spuitbus krijg je 200 milliliter droogshampoo.

Pluspunten:

 • Dit is de goedkoopste droogshampoo in deze top 10.
 • Het haar krijgt weer volume na het aanbrengen en het ruikt weer lekker.

Minpunten:

 • Het haar lijkt wel weer snel vettig te worden, ook na gebruik van de droogshampoo.

8. Got2B – Fresh & Fabulous Dry Shampoo

In de fles zit 200 milliliter droogshampoo.

Pluspunten:

 • Het tropische luchtje is heerlijk in de maanden dat de zon wat hoger aan de hemel staat. (In de winter zouden wij de geur wat overdreven vinden.)

Minpunten:

 • De droogshampoo werkt niet zo lang als we zouden willen.

9. Batiste – Original Instant Hair Refresh Droogshampoo

Er zit 200 milliliter in een verpakking met Batiste droogshampoo.

Pluspunten:

 • Bij het volgen van de richtlijnen voor droogshampoo werkt hij prima.
 • De droogshampoo heeft geen overdreven geur.

Minpunten:

 • Per fles betaal je ongeveer een tientje en dat is nog steeds best duur.

10. Living Proof – Perfect Hair Days Dry Shampoo

In een fles van dit merk zit 355 milliliter droogshampoo.

Pluspunten:

 • Deze droogshampoo werkt bij elk haar en niet alleen bij blonde mensen.
 • Het haar lijkt na gebruik echt wel gewassen.

Minpunten:

 • Dit is een zeer dure fles droogshampoo, zelfs als er veel meer dan gemiddeld in de verpakking zit als bij andere merken.

Beste uit de test – aan het woord zijn Radar, Consumentenbond, Kassa en Doorgelicht

Doorgelicht geeft per haartype de beste droogshampoo aan. De meeste droogshampoos komen overeen met die in onze top 10. Kassa geeft tips voor festivals waarin een rol is weggelegd voor droogshampoo.

Radar geeft vooral ook aan wanneer je geen droogshampoo moet gebruiken en hoe je met vet haar om kunt gaan. De Consumentenbond heeft veel artikelen over gewone shampoo, maar nog geen vergelijkingstest over droogshampoo.

Dit zegt Radar over Producten voor Haarverzorging

Radar benadrukt het belang van het vermijden van bepaalde ingrediënten in haarverzorgingsproducten, zoals sulfaten, siliconen, minerale oliën, uitdrogende alcoholen, en parabenen, die allemaal negatieve effecten kunnen hebben op zowel haar als hoofdhuid. Deze ingrediënten kunnen natuurlijke oliën wegwassen, irritatie veroorzaken, of de haarstructuur onderdrukken. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Verboden Stoffen in Shampoo

BNNVARA’s Kassa informeert over het verbod op de geurstof Lilial in cosmetische producten wegens schadelijkheid voor de vruchtbaarheid. Dit artikel benadrukt het belang van consumentenbewustzijn over de ingrediënten in hun shampoo en andere cosmetische producten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

En wat doe je nu je deze review over droogshampoo gelezen hebt?

Als je droogshampoo eens wilt proberen, kun je de links in dit artikel gebruiken om een aantal van de best scorende droogshampoos een kans te geven. Let op wat voor kleur en soort haar je hebt, zodat je een bijpassende droogshampoo kiest.

Volg verder de instructies op de verpakking, want te veel mensen spuiten de droogshampoo op het haar en beginnen daarna enthousiast te borstelen. Droogshampoo werkt naar onze mening echter het beste als je deze minimaal vijf minuten in laat trekken. Je geeft het dan de kans om echt op het vet van het haar in te werken. Je wilt het dure goedje ook niet te snel uit je haar borstelen.

Afronding

Droogshampoo – we moeten het toegeven – is een interessant product waarvan we zeker weten dat mensen die wel in staat zijn om geregeld te douchen het ook graag zullen gebruiken. Test in ieder geval of jouw huid niet raar reageert op een droogshampoo, voordat je het de eerste keer naar een feestje of ander belangrijk moment gebruikt. Je wilt immers geen risico lopen om voor gek te lopen met je haar met droogshampoo.