Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste damesparfum

Vroeger vond ik parfums helemaal niet belangrijk. Opmerkelijk want veel van mijn toenmalige vriendinnen droegen het vaak genoeg tijdens het uitgaan en andere gelegenheden. Naarmate ik wat ouder begon te worden werd ik steeds meer geïnteresseerd naar dames parfums en begon ik het leuk te vinden om te dragen. Nu kan ik niet meer zonder en maak van elke gelegenheid gebruik om een lekkere dames parfum op te doen.

Twijfels voor aanschaf van parfums

In het begin was het allemaal voor mij dus nog niet zo vanzelfsprekend, een damesparfum. Ik had genoeg twijfels en vroeg mij af of het het geld wel waard was. Damesparfums kunnen aardig wat kosten en had ik niet snel één twee drie het geld om uit te geven. Maar uiteindelijk ging het toch maar proberen en kocht veel damesparfums om uit te testen. Dat viel even tegen zeg.

Goedkoop betekent niet altijd goed

Door veel damesparfums te hebben gekocht zou je verwachten dat er wel iets lekkers tussen zou zitten. Niet dus en het viel allemaal heel erg tegen. Het kwam denk ik vooral omdat ik goedkopere parfums aanschafte die van mindere kwaliteit waren. Maar ja, dat komt ervan als je nog student bent en weinig hebt om uit te geven. De parfums ging de kast in en daar bleven ze een lange tijd staan.

Door social media werd ik overtuigd voor gebruik van parfums

Maar ik werd ouder, volwassener en kreeg meer geld te besteden. Door een influencer op social media werd ik overtuigd van het nut van parfums. Ik werd helemaal overtuigd om damesparfums dagelijks te gebruiken. Ja, ik had meer geld te besteden, maar ik begon het ook steeds leuker te vinden om te zoeken op internet en langs parfumerieën te gaan. Ik merkte dat ik een stuk zelfverzekerder werd van parfums en er een stuk meer plezier in kreeg om er in te investeren. Mijn enthousiasme deel ik met julle in dit toplijstje dames parfums.

Snel overzicht: Deze damesparfums raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor bloemige geurDior – J’Adore: De Dior J’Adore is onze favoriete keuze voor liefhebbers van bloemige geuren. Met een heerlijke, aantrekkelijke geur en een basis van floraal boeket dat zwoel overgaat naar jasmijn, is deze parfum uniek in zijn soort. Het is een parfum van een topmerk dat een diepe indruk heeft gemaakt op onze testpanel. Dit is onze nummer 1. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor luxe en klasseChanel – Coco Mademoiselle: De Coco Mademoiselle van Chanel is onze beste keuze als je op zoek bent naar een parfum dat pure luxe en klasse uitstraalt. Met een kenmerkende Chanel-geur en een prachtig vormgegeven flacon is dit het perfecte parfum voor bijzondere gelegenheden. Het prijskaartje is wat hoger, maar soms mag je jezelf best trakteren op iets speciaals. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een unieke geurmixYves Saint Laurent – Black Opium: Voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke geurmix, raden wij de Black Opium van Yves Saint Laurent aan. Met een krachtige basis van zwarte koffie en witte bloemen, biedt deze parfum een rijke, volle geur. Het is een verrassend krachtige combinatie die ontzettend goed werkt. Bovendien is de parfum verpakt in een prachtige flacon en is het redelijk betaalbaar. >> Check laagste prijs

Wie is moi om damesparfums uit te testen?

Zoals in de inleiding vermeldt was ik in mijn jongere jaren helemaal niet geïnteresseerd in parfums. Dat veranderde toen ik ouder werd. Ik werd er heel bedreven in om alle parfums uit te testen en te kijken welke ik het lekkerste vond ruiken. Door de jaren heen heb ik dan ook veel parfums verzameld en prijkt mijn hele nachtkastje vol met dames parfums. Door mijn grote enthousiasme heb ik besloten om de beste eruit te pikken en op het internet te delen. Gewoon omdat het kan. Naast dat heb ik voor dit lijstje meer informatie nagevraagd bij ICI Paris. Om het beeld nog completer te maken.

Blijf kritisch kijken tijdens het aanschaffen van parfums

Luxe, dat is het eerste woord dat mij bij opkomt als je het over dames parfums hebt. Veel fabrikanten gebruiken dure woorden en dure reclames om parfums aan de vrouw te brengen. Trap er niet te snel in en blijf altijd kritisch luisteren, en ruiken, voordat je een parfum aanschaft. Het kan een dure hobby worden, dus weet waar je je geld aan uitgeeft. Neem niet zomaar van een fabrikant of verkoper aan dat zij de beste parfum hebben. Test zelf uit, ga op onderzoek uit en baseer daar je mening op.

Mijn eerste indrukken van de parfums

In het begin van mijn jongere jaren heb ik aardig wat parfums aangeschaft, maar dat waren vooral goedkope parfums. Het voelde niet goed en ik liet ze op mijn nachtkastje staan zonder echt te gebruiken. Door de jaren heen begon ik het steeds leuker te vinden en kreeg ik meer vertrouwen om sterke parfums te dragen. Nu staat mijn hele nachtkastje vol met mooie dames parfums en kies ik elke dag een nieuwe uit om een nieuwe dag tegemoet te gaan.

Welke beloftes maken de fabrikanten?

Er worden talloze beloftes gemaakt door fabrikanten bij damesparfums. Kreten zoals dat het een lach op je geschikt tovert, dat het een unieke parfum is en dat de parfum je zal verbazen komen vaak voor. Dat kan allemaal wel kloppen, maar parfums zijn dus echt een smaak dingetje. Niet iedereen vindt dezelfde parfums even lekker en sommige zijn gewoonweg heel simpel van opzet. Zorg dat je deze beloftes dan ook niet al te serieus neemt en ga op je eigen gevoel af. Alleen zo kom je voor jou bij de beste damesparfum uit.

Welke criteria vond ik belangrijk voor de test?

Er zijn een aantal punten die ik erg belangrijk vond voor het testen van parfums. Ten eerste mijn eerste gevoel als indruk van de parfum. Is het voor mij aantrekkelijk en wil ik dit dragen als ik bijvoorbeeld ga stappen? Verpakkingen vind ik ook een belangrijk puntje. Een saai flesje wil je niet op je nachtkastje hebben staan, maar moet echt voorzien zijn van mooie aparte vormen. Gelukkig denken veel fabrikanten ook zo. Tot slot de duurzaamheid. Tegenwoordig een steeds belangrijker begrip. Ik heb voor dit lijstje dan ook een aantal duurzame parfums getest. Geen chemicaliën en niet op dieren getest.

Hoe zijn de dames parfums getest?

Alle producten die je terugvindt in het lijstje zijn uitvoerig getest. Ik heb ze allemaal aangeschaft en goed opgelet naar mijn eerste indrukken. Van daaruit ben ik tot conclusies gekomen en heb ik besloten welke parfums het tot het lijstje hebben gehaald en welke niet. Voor wat meer inhoudelijke informatie ben ik naar de ICI Paris geweest in de buurt en heb ik informatie op internet opgezocht. Dit alles heb ik verwerkt in het lijstje.

De beste dames parfums

1. Dior – J’Adore

Zonder twijfel naar mijn mening de beste dames parfum op dit moment te koop. Het heeft een heerlijke aantrekkelijke geur en kan voor iedere vrouw een betovering zijn. De basis geur van dit parfum is een floraal boeket en gaat vervolgens heel zwoel over naar een basis van jasmijn. Uniek parfum? Voor mij absoluut, Dior heeft uitstekend werk verricht om deze dames parfum in deze vorm op de markt te brengen.

Pluspunten Dior – J’Adore:
– Uniek op allerlei vlakken
– Heerlijke geur die veel indruk doet maken
– Dit is een parfum van een topmerk

2. Sharini Musc d’Hibiscus

Vind je dat grote dames parfum merken zoals Dior, Chanel en Yves Saint Laurent niet duurzaam genoeg zijn dan past Sharini Musc d’Hibiscus heel goed als vervanging. Dit is een damesparfum wat geen chemicaliën bevat en niet getest is op dieren. Mysterieus, sensueel en exotisch is wat je van dit mooie damesparfum kunt verwachten. Mooi woorden die ook daadwerkelijk worden waargemaakt.

Pluspunten Sharini Musc d’Hibiscus:
– Duurzaam, geen chemicaliën gebruik en niet getest op dieren
– Zeer exotische damesparfum
– Mooi verpakt

3. Narciso Rodriquez Narciso Rouge

Had ik het bij Sharini Musc d’Hibiscus over mysterieus en sensueel, ook zorgt Narciso hiervoor. Want dat is direct één ding wat duidelijk wordt bij dit parfum en naar mijn mening perfect geschikt voor de vrouw met passie. De Narciso Rouge Eau de Parfum is tegenwoordig ontzettend populair en veel verkocht. Dat komt mede door de relatief goedkope prijs. Wat dat betreft is de kwaliteit goed en is het voor iedere vrouw zeer betaalbaar. Je kan niet misgaan met Narciso Rouge Eau de Parfum.

Pluspunten Narciso Rodriquez Narciso Rouge:
– Goedkoop en voor iedereen betaalbaar
– Zeer lekkere geur die direct opvalt
– Een flacon die het mysterieuze van de geur perfect omvat

4. Chanel – Coco Mademoiselle

Je ontkomt er niet aan dat Chanel ook een plekje heeft in dit lijstje. De Coco Mademoiselle is een van mijn favoriete dames parfums en dat is niet zonder reden. Het straalt alles klasse uit. Met een hoogwaardige kwaliteit flacon en herkenbare Chanel geur is dit het perfect parfum voor als je de deur uitgaat. Ja, het is de duurste dames parfum in dit lijstje, maar soms moet je je als vrouw gewoon trakteren op een parfum zoals deze.

Pluspunten Chanel – Coco Mademoiselle:
– Je koopt hoogwaardige kwaliteit parfum
– De geur is kenmerken Chanel
– Prachtig vormgegeven verpakking

5. Natuurlijk Parfum Star Sense Sensual

Ik vind duurzaamheid belangrijk bij dames parfums vandaar dat je er in dit lijstje een aantal terug van ziet. Op plek 5 de Natuurlijke Parfum Star Sense Sensual. Heeft 22 biologische kruiden en bevat onder andere patchouli, sinaasappel en lavendelolie. Betekent duurzaamheid een stuk minder lekker geur? Nee hoor, deze Star Sense Sensual ruikt naar mijn mening heerlijk en kan je makkelijk dragen tijdens bijvoorbeeld een avondje uit. Indruk maken doe je absoluut.

Pluspunten Natuurlijk Parfum Star Sense Sensual:
– Duurzaam, dus niet getest op dieren en bevat geen chemicaliën
– Bevat voor diverse natuurlijke oliën
– Heeft een geweldige geur

6. Yves Saint Laurent – Black Opium

Yves Saint Laurent mag niet ontbreken in dit lijstje van beste damesparfums. Het type Black Opium is een van de meeste verkochte damesparfums in de Yves Saint Laurent parfum lijn en ik begrijp volkomen waarom. Het heeft namelijk een sterke basis van zwarte koffie en witte bloemen. Dat maakt dit parfum rijk en vol van geur. Bijzonder combinatie, dat zeker, maar werkt ontzettend goed. Een parfum die ik regelmatig op doe.

Pluspunten Yves Saint Laurent – Black Opium:
– Geweldige combinatie van zwarte koffie en witte bloemen
– Prachtige verpakking
– Redelijke betaalbaar

7. P3 – Eau de Parfum

Geen chemicaliën en geen proeven op dieren klinken mij toch wel als muziek in de oren. Dat geldt voor P3 – Eau de Parfum. Een duurzame damesparfum die uitblinkt met verleidelijke geuren. Je krijgt hier een geursamenstelling met noten van lychee, orchidee, roos en vanille. Klinkt allemaal heel zoet en dat is naar mijn mening ook zo. Een zoete verleidelijke, opwindende en uitdagende damesparfum waarmee je op iedereen indruk zult maken.

Pluspunten P3 – Eau de Parfum:
– Geen chemicaliën, geen proeven op dieren
– Heel zoet, met een divers palet aan geuren
– Mooi vormgegeven flacon en verpakking

https://www.greenbeautyshop.nl/aerlig-p3-eau-de-parfum.html

8. Donna Karan DKNY Women Fall Edition

Deze Donna Karan DKNY Fall Edition kan gezien worden als herfstproduct, maar ik draag het stiekem alle seizoenen door. Daar is dit damesparfum dan ook erg geschikt voor. Het heeft een heerlijk geurenpalet met noten van roos, balsemolie en gouden pruim. Alle ingrediënten voor een succesvol uitje buiten de deur.

Pluspunten Donna Karan DKNY Women Fall Edition
– Is voor de herfst, maar in elk seizoen gebruikt worden
– Langwerpig flacon met veel stijl
– Zeer goedkoop en voor iedereen betalen

Welke damesparfum komt het beste uit de test volgens de Consumentenbond?

Dit lijstje heb ik zo compleet en divers mogelijk gehouden. Er is voor iedere vrouw wat te vinden. Zowel goedkope, dure, als duurzame damesparfums vind je hier. Maar wat zegt een partij als de Consumentenbond over de beste damesparfum? Uit hun test komt de Yves Saint Laurent – Black Opium het beste uit de test. Begrijpelijk, maar toch had ik bijvoorbeeld liever Chanel of Dior gezien. Zijn iets beter in de geur naar mijn mening.

Dit zegt Radar over de prijs van parfum

Radar onderzoekt waarom parfum vaak als duur wordt beschouwd en onthult dat de ingrediënten slechts een klein deel van de kosten uitmaken. De grootste kostenposten zijn de ontwikkeling van de geur, de verpakking, en met name de winstmarge voor de producent. Bij nicheparfums spelen kostbare ingrediënten wel een grotere rol in de prijsbepaling. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over schadelijke stoffen in parfum

BNNVARA’s Kassa deelt bevindingen van een onderzoek naar populaire parfums, waaruit blijkt dat vele schadelijke chemicaliën bevatten die de hormoonbalans kunnen verstoren en mogelijk de vruchtbaarheid beïnvloeden. Twintig bekende parfums werden getest en bevonden problematische stoffen die onder andere allergieën, hormoonverstoringen en milieuschade kunnen veroorzaken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje?

Ten eerste heb ik mijn eigen ervaringen meegenomen voor bovenstaand lijstje. Hier en daar heb ik bronnen van internet gebruikt om mijn mening te versterken. Deze zijn als volgt.

https://www.greenbeautyshop.nl/parfum/damesgeuren/

https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=dames%20parfum&suggestFragment=dames%20parfums

Onderneem nu actie en schaf jouw damesparfum aan

Je bent nu aardig geïnspireerd geraakt door mijn lijstje aan damesparfums. Nu is het tijd om tot actie over te gaan. Het is mogelijk om direct een parfum aan te schaffen via het lijstje of je kunt ze uittesten in de winkel zoals ICI Paris. Als ik naar mijzelf kijk hebben de parfums mijn leven verrijkt. In het begin had ik er wat moeite mee, maar nu voel ik mij er veel sterker door en heb ik veel meer energie om de dag door te komen.

Veel succes en vooral veel plezier met het vinden van jouw perfect parfum!