Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste (dag)crèmes voor mannen

Een dagcrème is echt niet meer alleen maar voor vrouwen. Dat is ook niet vreemd, want de huid van mannen wordt natuurlijk ook blootgesteld aan weersinvloeden en andere elementen. Waar een dagcrème voor vrouwen wellicht wel een basis moet bieden voor de make-up die er daarna overheen aangebracht wordt, kunnen mannen vaak met een (dag)crème alleen al goed uit de voeten.

Overstappen naar een betere (dag)crème voor mannen

Ik gebruikte al een langere tijd crème voor mijn lichaam en voor mijn gezicht, maar dat deed ik vooral in de winter als ik veel in warme en droge ruimtes zat. Dit had zo’n effect op mijn huid, dat ik jeuk kreeg en dat terwijl ik geen droge huid van mezelf heb.

Zodra je eenmaal een goede crème hebt gevonden en weet dat deze werkt, ben je klaar en hoef je alleen maar op te letten wanneer deze weer in de aanbieding komt om het voordeligst uit te zijn. De ellende begon toen ‘mijn’ merk de ingrediënten veranderde. Toen bleek namelijk ook het positieve effect op mijn huid weg te zijn.

Onze winnaars uit de test

Kiehl’s komt niet alleen bij de dagcrème voor mannen, maar ook bij andere lichaamsverzorgingsproducten als beste uit de test. De prijs kan voor sommigen een struikelblok zijn en daarom is Nivea of L’Oréal een prima alternatief.

Snel overzicht: Deze dagcrèmes voor mannen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste dagcrèmeKiehl’s Ultra Facial Cream: Deze crème valt op door zijn luxueuze kwaliteit. Het is een product van een bekend merk en biedt een heerlijk zachte en effectieve werking. Hoewel het misschien aan de prijzige kant is, vinden we dat de investering de moeite waard is, gezien de superieure verzorging die het biedt. >> Check laagste prijs
Beste betaalbare keuzeNIVEA MEN Protect & Care Hydraterende Crème: Als je op zoek bent naar een betrouwbare, betaalbare crème, dan is deze Nivea crème een goede keuze. We vinden het een ideale optie voor dagelijkse verzorging zonder specifieke huidproblemen. Bovendien hoef je er maar een klein beetje van te gebruiken voor een goede verzorging. >> Check laagste prijs
Beste voor hydratatieBiotherm Homme Aquapower 72H Hydratatie: We zijn van mening dat deze crème uitblinkt in het bieden van langdurige hydratatie. De crème trekt lekker in de huid en geeft een mooie glans zonder vettig te zijn. Daarnaast waarderen we de frisse geur, wat zorgt voor een prettige ervaring bij het aanbrengen. >> Check laagste prijs

Waarom dagcrèmes voor mannen testen en reviewen?

Zoals we al eerder zeiden, is een goede crème iets om jarenlang aan vast te houden. ‘Never change a winning team’ en voor mij gold dat zeker, totdat de ingrediënten wisselden. Toen moest ik wel op zoek naar een alternatief en het liefst iets voor dezelfde prijs en met hetzelfde rustgevende en voedende effect op mijn droge huid in het gezicht.

Waarom kritisch zijn bij het kiezen van een (dag)crème voor de man?

Mannen lijken misschien wel allemaal stoer, maar stiekem hebben ze soms misschien zelfs wel een veel gevoeligere huid dan vrouwen. Een vrouw is veel meer gewend om al vanaf jongere leeftijd het lichaam en gezicht te verzorgen, terwijl veel mannen hier pas mee beginnen als ze klachten krijgen.

Dat betekent dat je niet zomaar met de eerste tube of pot dagcrème tevreden moet zijn. Ook voor mannen geldt dat we een verschillende soort huid kunnen hebben en dat het even proberen is welk crème daar het beste bij past.

Werkt een dagcrème voor mannen dan wel? Doet dit het beter dan een crème voor vrouwen?

De eigenschappen van de crème zelf en de karakteristiek van de huid bepalen of je een goede match hebt of niet. Het staat eigenlijk los van het geslacht waar een crème voor bedoeld is. Wat je wel zult merken, is dat crèmes voor mannen vaak anders van geur zijn. Dat kan een spelbreker zijn, maar hoeft je er niet van te weerhouden om een fijne dagcrème die oorspronkelijk voor vrouwen bedoeld is te gebruiken. Het gaat om het effect.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

De fabrikant van dagcrèmes brengt meestal niet alleen maar dagcrèmes uit. Er zijn hele series met producten die voor hem of juist haar of met een specifieke geur of speciale eigenschap gelanceerd worden. Moet je alles geloven wat een merk verkondigt? Zeker niet. Wij zouden vooral adviseren verschillende merken en crèmes uit te proberen, voordat je jouw favoriet met de beste eigenschappen kiest.

De criteria voor dagcrèmes voor mannen

Wat wij belangrijk vinden, is dat je eerst naar je eigen huid kijkt. Wat wil je bereiken met een (dag)crème?  Vervolgens kun je nog letten op de volgende criteria:

 • Hoe lekker smeert de crème?
 • Vind je het juist prettig om een wat vettigere crème te hebben, of eentje die snel intrekt?
 • Hoe ruikt de crème en hoe lang blijft deze geur hangen?
 • Doen bijzondere eigenschappen (bijvoorbeeld ginseng) ook echt iets extra’s voor de huid?

Onze resultaten aan de hand van de testfase

Aan deze test heb ik niet alleen meegewerkt, want dat zou de resultaten te sterk kunnen beïnvloeden. Met een team van testers hebben we bijna veertig (dag)crèmes uitgeprobeerd en zo bleek ook dat wat voor de een werkt, niet per definitie voor alle testers werkt. Het blijft dus ook voor jou een kwestie van uitproberen en voelen.

De top 10 met de beste (dag)crèmes voor de man

1. Kiehl’s Ultra Facial Cream

Kiehl’s is een goed merk, ook als je nog andere producten voor je lichaam zoekt.

Pluspunten:

 • De werking is fijn en zacht.
 • De crème is niet te vet, maar wel lekker verzorgend.

Minpunten:

 • De prijs zal de meesten ervan weerhouden om deze als eerste te proberen als je de werking nog niet kent. Kijken of je ergens een proefmonster kan krijgen, kan je op andere gedachten brengen.
 • Wij missen een applicator bij deze crème, zodat je niet elke keer met je vingers in de pot hoeft te gaan.

2. Niveau Men – Protect & Care Hydraterende Crème

Voor een basiscrème ben je bij Nivea altijd aan het goede adres.

Pluspunten:

 • De prijs van deze gezichtcrème voor mannen is zeer gunstig.
 • Je hebt er niet veel van nodig om je gezicht goed te verzorgen.

Minpunten:

 • De crème is niet bedoeld voor de huid die specifieke eigenschappen heeft.

3. Biotherm Homme – Aquapower 72H Hydratatie

De crème van Biotherm valt in dezelfde prijsklasse als die van Kiehl’s.

Pluspunten:

 • Deze crème trekt lekker in de huid en geeft een mooie glans zonder vettig te zijn.
 • De crème ruikt ook nog eens fris.

Minpunten:

 • Ook bij deze pot ontbreekt een applicator. Wij zouden adviseren deze los te kopen en na elke aanbrengbeurt goed te reinigen om de inhoud van de pot zuiver te houden.

4. Dr. Organic – Tea Tree Cream

Tea tree ruikt meestal niet zo lekker, maar heeft wel bijzondere eigenschappen die voor jouw huid kunnen werken.

Pluspunten:

 • Vooral een huid die veel last heeft van acne kan baat hebben bij deze dagcrème. Er zitten namelijk antiseptische ingrediënten in die ontstekingen tegengaan of afremmen.
 • Tea tree werkt ook verzachtend op een huid die al geïrriteerd of overbelast is.

Minpunten:

 • Niet iedereen kan de geur verdragen.

5. Clinique For Men – Moisturizing Lotion

Clinique heeft naast een uitgebreide lijn voor vrouwen ook gezichtsverzorgingsproducten voor mannen.

Pluspunten:

 • De crème smeert fijn uit in het gezicht en voelt daarna ook prettig aan.

Minpunten:

 • Clinique beweert dat het product onderdeel is van een 3-stappenplan, maar of de andere twee stappen nou werkelijk zo belangrijk zijn, hebben wij niet gemerkt bij het testen van dit product.

6. L’Oreal Men Expert – Hydra Energetic 24H

De verpakking (met knaloranje) trekt meteen de aandacht.

Pluspunten:

 • Het flesje doseert de hoeveelheid crème die je wilt gebruiken handig.

Minpunten:

 • De crème is zeker fijn, maar we kunnen weinig merken van de energy boost die onze huid ervan zou moeten krijgen.

7. Vichy Homme – Hydra Mag C+ Dagcrème

Vichy staat erom bekend de gevoelige huid vaak als uitgangspunt te nemen, zo ook bij deze crème voor mannen.

Pluspunten:

 • Ook deze flacon heeft een pompje, waardoor je niet met je vingers of een applicator in een pot hoeft. Het is dan ook zuiniger in het gebruik.
 • De crème wrijft goed uit in het gezicht en voelt fijn aan. Hij trekt niet.

Minpunten:

 • Vichy is meestal wat prijziger dan de andere producten, maar bij een gevoelige huid kan het het geld wel waard zijn.

8. Cetaphil – Hydraterende dagcrème

Voor een huid die snel reageert op bepaalde substanties, heeft Cetaphil een crème zonder parfum.

Pluspunten:

 • Het is een flinke pot waar je lang mee doet.
 • De crème werkt echt bij mensen die een lastige huid hebben.

9. Nivea Men – Moisturizing Face Gel

De tweede crème van Nivea Men is deze Fresh Gel.

Pluspunten:

 • De gel kan ook op andere gevoelige plekken gebruikt worden, zoals op de handen en overige huid.

Minpunten:

 • Wij zijn zelf niet zo gevoelig voor hippe kleuren bij crèmes, tenzij er een bepaald ingrediënt verantwoordelijk voor is.

10. Dr. Organic – Ginseng Face Serum

De laatste in de top 10 en het tweede Dr. Organic product in deze lijst is deze Ginseng Face Serum.

Pluspunten:

 • Ginseng heeft verfrissende, oppeppende en samentrekkende eigenschappen, waardoor je huid strakker aanvoelt en er fitter uitziet.

Minpunten:

 • Het is een serum en geen dagcrème en om dit goedje elke dag te gebruiken, ben je wel veel duurder uit dan bij de andere producten in deze top 10. Als wekelijkse stimulans voor een gezonde huid werkt het beter.

Beste uit de test volgens Consumentenbond en Radar

Radar heeft geen (dag)crèmes voor mannen getest, maar geeft wel aan dat de verkoop van mannenproducten voor gezicht en lichaam aanzienlijk gestegen is in de afgelopen tijd.

De Consumentenbond gaat veel meer in op bepaalde eigenschappen die crèmes claimen te hebben, zoals bij hyaluronzuur.

Ten slotte heeft Radar een artikel over de houdbaarheid van producten zoals ook gezichtsverzorging en dat de werking van een product naar verloop van tijd dus afneemt.

Dit zegt Radar over SPF in dagcrèmes voor mannen

Radar onderzoekt of SPF in dagcrèmes voldoende bescherming biedt tegen de zon. Volgens Dr. Jetske Ultee biedt een SPF in make-up of dagcrème slechts geringe bescherming. Ze adviseert het gebruik van een aparte zonnebrandcrème over de dagcrème voor optimale bescherming. Ultee benadrukt het belang van het aanbrengen van voldoende product en het regelmatig opnieuw aanbrengen van SPF om de huid effectief te beschermen tegen UV-straling. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over anti-rimpel dagcrèmes

BNNVARA’s Kassa verkent de effectiviteit van anti-rimpel crèmes en hun bestanddelen. Dr. Jetske Ultee benadrukt dat zonbescherming de meest cruciale factor is in het voorkomen van huidveroudering. Voor mannen die zoeken naar dagcrèmes met anti-verouderingseigenschappen, zijn antioxidanten zoals vitamine A, C, en niacinamide essentieel. Ultee wijst erop dat de prijs van een crème niet noodzakelijkerwijs de kwaliteit weerspiegelt. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor het onderzoek naar (dag)crèmes voor mannen

Kortom

Zoek je nog een goede dagcrème voor jezelf of je partner? Kijk dan zeker eens in onze top 10 met producten die door echte mannen getest zijn. Vergeet niet dat bij het ouder worden de huid van je gezicht ook iets anders van een crème kan vragen. Overstappen – en eerst opnieuw uittesten – heeft dus zeker zin als je oude crème niet meer doet wat het vroeger wel deed.