Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Staat het leven even op een laag pitje? Hier vind je de 10 beste burn-out coaches van Nederland

Iedereen weet tegenwoordig wel wat een burn-out is, maar het is lastig om te zeggen wat het precies betekent om een burn-out te hebben, tenzij het jou overkomt. Gelukkig word je niet aan je lot overgelaten: er zijn namelijk steeds meer professionele coaches actief die jou stap voor stap begeleiden en je helpen je burn-out helpen te overwinnen. Benieuwd naar wat de allerbeste burn-out coaches zijn? In dit artikel geven we je de tien beste van heel Nederland.

Onze uitgebreide zoektocht naar de beste Nederlandse burn-out coaches

Een burn-out is wel het laatste dat je wilt overkomen. Toch is de kans altijd aanwezig. Het is belangrijk dat je op tijd de signalen kent, want een burn-out heeft een grote impact op je leven. Net zo groot als een depressie heeft. Ook wij kennen de problemen van stress en niet op tijd kunnen ontspannen maar al te goed. Eén van onze redactieleden heeft met een flinke burn-out thuis gezeten. Des te meer reden voor ons dus om ons in burn-out coaches te gaan verdiepen.

Ruud Meulenberg is wat ons betreft de beste burn-out coach die Nederland te bieden heeft

Wat maakt nu dat wij Ruud Meulenberg van harte kunnen aanbevelen? Onder meer het feit dat hij jouw burn-out op termijn weet om te zetten in hernieuwde levenskracht. In plaats van lijdzaam toe te zien, leer je langzamerhand weer de teugels over je eigen leven beet te nemen. Het is absoluut waar wat ze zeggen: “je komt er sterker uit”. Ruud laat zien hoe je dat doet.

Wat maakt ons experts op burn-out gebied?

Experts op het gebied van burn-out willen we onszelf niet noemen: daar zijn de experts voor die we in dit artikel gaan benoemen. Wel zijn we experts op het gebied van burn-out coaches vergelijken, zoals we experts zijn in het schrijven van uitgebreide reviews en review artikelen. In het verleden hebben we al tal van reviews en top 10 lijsten geschreven en online gezet.

Waarom je altijd kritisch moet blijven op burn-out coaches

Het spreekt voor zich dat je kritisch moet zijn op de burn-out coaches die je online tegenkomt. Een coach is helaas geen beschermd gebied: je kunt ook zonder officieel diploma coach worden. Dat wil niet per se zeggen dat een coach zonder diploma slecht is, maar wel dat het bij een coach zonder diploma niet mogelijk is te bepalen of die voldoende vakkennis heeft. Bovendien moet je een burn-out niet lichtzinnig opvatten: verkeerd advies leidt tot schade.

Dit beloven burn-out coaches: wat mag je ervan geloven?

Burn-out coaches zullen je het één en ander willen beloven, onder andere dat ze jou gaan helpen met het wegnemen van je klachten en het bieden van een plan voor de toekomst. In praktijk duurt een burn-out niet voor eeuwig (ook al voelt dat wel zo als je er midden in zit). De beste burn-out coaches wijzen je de goede richting en kunnen echt laten zien welke veranderingen je in je leven moet aanbrengen om te voorkomen dat je ooit weer zo hard door ijs zakt.

Wij beoordeelden Nederlandse burn-out coaches aan de hand van deze criteria

Een burn-out coach aanbevelen doen we niet zomaar. We testen ze eerst aan de hand van deze criteria:

 • Een goede burn-out coach laat allereerst zien dat een burn-out niet zomaar voorbij gaat
 • Een goede burn-out coach brengt de verschillende fases van burn-out voor je in kaart en laat je zien in welke fase jij zit
 • Een goede coach geeft je een praktisch stappenplan met te nemen stappen
 • De stappen mogen niet te groot of te moeilijk zijn voor de fase waarin je je bevindt
 • Daarnaast moet een goede coach je valkuilen in kaart brengen – hoe komt het dat jij in deze situatie terecht bent gekomen
 • De coach laat ook zien hoe je valkuilen in de toekomst moet vermijden
 • Verder is het belangrijk dat een burn-out coach één of meerdere diploma’s heeft en laat zien over genoeg vakkennis te beschikken
 • Ook niet onbelangrijk is dat een burn-out coach kan spreken uit eigen ervaring (hij of zij heeft zelf een burn-out gehad).

Burn-out coaches in de praktijk: deze onderzoeksdata gebruikten we

We vinden het belangrijk de burn-out coaches die we bespreken zo goed mogelijk te onderzoeken. Dat doen we met alle coaches, alle producten en alle diensten die we gaan reviewen: we zetten nooit zomaar iets online, maar ploegen eerst door alle info en talloze reviews.

De top 10: Dit zijn de beste Burn-out Coaches van Nederland

We weten hoe uitdagend het kan zijn om de juiste ondersteuning te vinden als je worstelt met een burn-out. Daarom hebben we voor jou de beste coaches op een rijtje gezet. Elke coach in deze top 10 heeft bewezen resultaten te leveren en kan jou de handvatten geven die je nodig hebt.

Coach 1: Ruud Meulenberg leert je jouw burn-out in vernieuwde kracht om te zetten

Wij vinden dat Ruud Meulenberg een unieke aanpak heeft voor het omgaan met burn-outs. Hij ziet een burn-out niet als een einde, maar als een startpunt voor vernieuwing. Ruud’s methoden zijn zowel praktisch als diepgaand, en bieden meer dan alleen een luisterend oor. Hij motiveert je om actief aan de slag te gaan en jouw burn-out om te zetten in nieuwe kracht. Zijn benadering is toegankelijk en empathisch, precies wat je nodig hebt.

De volgende aspecten vielen ons in het bijzonder op bij het team van Ruud:

 • Ruud brengt voor je in kaart hoe je burn-out waarschijnlijk is ontstaan en welke lessen je hieruit voor de toekomst kunt trekken
 • Er wordt een persoonlijk plan van herstel voor je gemaakt.
 • Hier hoort een praktisch stappenplan bij, met stappen die je meteen in de praktijk kunt brengen.
 • Je leert om niet te overhaasten, maar juist de tijd te pakken die nodig is.
 • Ruud Meulenberg werkt met een heel team van trainers en coaches. Deze zijn in heel Nederland actief
 • Ruud zorgt ervoor dat je je gehoord en begrepen voelt. Dit is cruciaal in het herstelproces.

Neem contact op met Ruud Meulenberg via Linkedin >>

Coach 2: bij Liberi Coaching krijg je burn-out begeleiding met erkende scholing

Bij Liberi Coaching staan we volledig achter hun aanpak om werkend Nederland te ontstressen door middel van coaching met behulp van de natuur. Het team, bestaande uit ervaringsdeskundigen, zet zich in om een duurzame coping-strategie voor stress en burn-out klachten te vinden. Hun aanpak zorgt ervoor dat je in handen bent van professionals die weten wat ze doen. Hun praktijkervaring, gecombineerd met een hart voor de natuur, maakt hun benadering uniek en effectief.

De volgende aspecten vinden we in het bijzonder geweldig aan Liberi Coaching:

 • De coaches bij Liberi zijn bij een beroepsvereniging aangesloten (NOBCO).
 • Ze bezitten het juiste opleidingsniveau (HBO+).
 • Bovendien hebben ze minstens vijf jaar ervaring met burn-out begeleiding en laten zien bewezen effectief te zijn.
 • De natuur in gaan als onderdeel van de therapie draagt bij aan fysiek en mentaal herstel.
 • Bij Liberi krijg je een Fasenplan, bestaande uit acceptatie, stabilisatie, activatie en integratie. Je leert eerst de situatie te erkennen zoals deze is, vervolgens ga je dieper in op het probleem (hoe is het probleem ontstaan?). In de activatie fase ga je met bepaalde burn-out oefeningen aan de slag. Integratie houdt terugvalpreventie en maximaal herstel in. Dit is als het ware de terugkoppelfase.

Neem contact op met Liberi Coaching via Linkedin >>

Coach 3: Babette Ruhaak vinden we het meest geschikt voor het hervinden van je authentieke vrouwelijke kracht

Babette Ruhaak staat bekend om haar oprechte interesse en het vermogen snel tot de kern te komen. Haar benadering is niet standaard. Het is namelijk maatwerk, afgestemd op jou als uniek persoon. Wij waarderen haar aanpak omdat ze met respect en betrokkenheid uitdaagt en begeleidt. Bij Babette leer je niet alleen jouw eigen kracht te zien, maar ook te gebruiken. Ze is meer dan een coach; ze is een partner in je reis naar beter omgaan met stress en het maken van gezonde keuzes.

Laten we de spotlight zetten op enkele aspecten van Babette’s coaching:

 • Babette gaat specifiek in op vrouwelijke behoeften bij burn-out- en loopbaancoaching.
 • Ook brengt zij in kaart hoe de werksetting vaak niet in het voordeel van vrouwen werkt, omdat deze van oudsher door mannen werd gedomineerd
 • Vrouwen leren zich niet meer ‘als man’ te presenteren, maar juist de beste versie van zichzelf te presenteren
 • Babette is een professioneel, ervaren en geaccrediteerd coach.
 • Babette past haar coaching aan op de unieke behoeften van elke cliënt, wat zorgt voor persoonlijke en effectieve ondersteuning.
 • Cliënten voelen zich veilig en gehoord, wat essentieel is voor effectieve coaching en persoonlijke groei.

Neem contact op met Babette Ruhaak via Linkedin >>

Coach 4: Hervind je Lichter Leven met Rik Eysink Smeets van Camp Burnout

Rik Eysink Smeets biedt met Camp Burnout een vernieuwende kijk op burn-out herstel. Zijn persoonlijke ervaringen en professionele aanpak hebben geleid tot een platform dat een brug slaat tussen traditionele zorg en moderne behoeften. Wij zijn onder de indruk van hoe Camp Burnout individuen helpt hun leven weer licht en beheersbaar te maken, stap voor stap, met dagelijkse ondersteuning. Rik’s inzet om het herstelproces niet alleen effectiever maar ook aangenamer te maken, verdient alle lof.

Een paar lichtpunten in Rik’s benadering:

 • Rik’s eigen burn-out ervaring brengt een diep begrip en empathie naar zijn werk.
 • Het online platform zorgt ervoor dat hulp altijd binnen handbereik is, wat cruciaal is in tijden van nood.
 • Het herstelprogramma bestaat uit praktische stappen, die jou langzaamaan helpen weer meer grip op je leven te krijgen
 • Rik heeft het herstelproces toegankelijk en soms zelfs plezierig gemaakt, wat het makkelijker maakt om vol te houden.
 • De gemiddelde herstelduur van een burn-out is met het programma flink verkort.

Neem contact op met Rik Eysink Smeets via Linkedin >>

Coach 5: Ontdek je droombaan met Marnix Holleman van Alles van Nix

Marnix Holleman van Alles van Nix is jouw gids in de zoektocht naar werkgeluk. Zijn ervaring in het onderwijs en de bancaire sector, gecombineerd met een passie voor coaching, maakt hem een unieke speler in de wereld van loopbaancoaching. Bij Marnix staat persoonlijke ontwikkeling voorop; hij helpt je niet alleen je talenten en drijfveren te ontdekken, maar ook hoe je deze in kunt zetten voor een carrière die écht bij je past. Zijn aanpak is persoonlijk, proactief, en bovenal eerlijk.

Een paar hoogtepunten uit Marnix’s benadering:

 • Marnix Holleman is niet alleen burn-out coach, maar ook ervaren loopbaancoach
 • Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende functies, van teammanager tot supervisor
 • Ook heeft hij jarenlange ervaring met het coachen van mensen (dat helpt hem enorm bij zijn werkzaamheden als burn-out coach)
 • Alles van Nix biedt persoonlijke service, waarin maatwerk de standaard is en het individu centraal staat
 • Marnix is prestatiegericht, strategisch ingesteld, houdt van het aangaan van relaties en vindt methodes om prestaties en ontwikkelingen te maximaliseren.

Neem contact op met Marnix Holleman via Linkedin >>

Coach 6: Met Drs. Saskia Gans navigeer jij jezelf naar de top!

Hoewel Drs. Saskia Gans tegenwoordig niet focust op Burn-out coaching, vinden we Saskia uitstekend in het begeleiden van de ‘snelle denkers’ naar hun persoonlijke en professionele doelen. Haar unieke mix van scherpe analyse en warme, mensgerichte benadering maakt haar tot een uitblinker in dit veld. We zijn onder de indruk van haar vermogen om complexe situaties terug te brengen tot verhelderende en actiegerichte inzichten. Saskia’s benadering is verfrissend en volledig afgestemd op de individuele behoeften.

Laten we eens kijken naar wat Saskia zo bijzonder maakt:

 • Saskia’s achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie stelt haar in staat om diep te graven en waardevolle inzichten naar boven te halen.
 • Geen standaardoplossingen hier; Saskia’s begeleiding is volledig afgestemd op jouw unieke situatie en behoeften.
 • Veel anderen met positieve ervaringen zijn je voorgegaan
 • Haar focus op ambitieuze snelle denkers zorgt voor een naadloze aansluiting bij hun specifieke uitdagingen en kansen.
 • Met een mix van technieken en methodieken biedt Saskia flexibele en effectieve strategieën voor diverse problemen.

Neem contact op met Drs. Saskia Gans via Linkedin >>

Coach 7: Els Burgler van Dialoog in Company ondersteunt veranderingsprocessen

Els Burgler springt eruit met haar praktische en empathische aanpak in coaching. Ze helpt je niet alleen om stress en burn-out aan te pakken, maar ook om weer plezier in je werk te vinden. Els weet als geen ander hoe ze je kan ondersteunen in het maken van keuzes die écht bij je passen. Haar methode CSR® (chronische stress reversal) is effectief voor velen. Met Els aan je zijde ontdek je hoe je kunt genieten van zowel je werk als je privéleven.

Ontdek de positieve aspecten van samenwerken met Els:

 • Els is aan de School voor Coaching opgeleid, heeft een certificaat als coach en aanvullend certificaat op het gebied van coachen op onderwijscompetenties
 • Ze is bij beroepsvereniging NOBCO/EMCC aangesloten
 • De specialisatie van Els in stressreductie en CSR®-methode biedt concrete handvatten voor herstel.
 • Ze moedigt persoonlijke ontwikkeling aan, met oog voor je unieke kwaliteiten en behoeften.
 • Zij leert je “roofbouw” patronen van je lichaam en geest te doorbreken en energie te herstellen
 • Ze heeft bijzondere aandacht voor hoog-gevoeligheid en zet dit in als kracht.

Neem contact op met Els Burgler via Linkedin >>

Coach 8: Liana Verberg weet alles van stress en burn-out af

Liana Verberg staat bekend om haar diepgaande benadering van stress, angst, en burn-out klachten. Haar aanpak, die mindfulness combineert met praktische strategieën voor gedragsverandering, biedt een frisse blik op hoe we omgaan met de uitdagingen van het leven. We waarderen Liana’s inzet om mensen niet alleen te helpen met het herkennen van stresssignalen, maar ze ook de vaardigheden bij te brengen om een meer gebalanceerd leven te leiden. Haar ervaring en toewijding maken haar tot een onmisbare coach op dit gebied.

Wat maakt Liana’s aanpak zo speciaal:

 • Liana laat zien hoe je rust in je hoofd kunt krijgen en meer vrijheid kunt ervaren
 • Ze leert je de balans te herstellen tussen zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf
 • Liana’s jarenlange ervaring met mindfulness zorgt voor een solide basis in haar coaching.
 • Je leert hoe je jezelf kunt coachen aan de hand van een programma
 • Met Liana’s begeleiding ontdek je hoe je meer compassie voor jezelf kunt hebben.

Neem contact op met Liana Verberg via Linkedin >>

Coach 9: Esther van Dinteren biedt wetenschappelijk onderbouwde coaching

Esther van Dinteren heeft zich ontpopt als een krachtige bondgenoot in de strijd tegen stress en burn-out. Haar persoonlijke reis en professionele aanpak bieden een uniek perspectief op het overwinnen van levensuitdagingen. Esther’s benadering, die zowel ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) als de CSR-methode omvat, is niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, maar ook bewezen effectief. Haar verhaal inspireert en haar methodes bieden concrete handvatten voor een gezonder en meer vervuld leven.

Ontdek waarom Esther zo’n bijzondere coach is:

 • Esther is een NOBCO gecertificeerd coach.
 • Of het nu gaat om werk gerelateerde stress of persoonlijke uitdagingen, Esther weet hoe ze moet ondersteunen.
 • Haar eigen ervaring met stress en burn-out geeft Esther een diep inzicht en grote empathie.
 • Ook leert ze mensen omgaan met rouw en verlies.
 • Haar methodes zijn volledig wetenschappelijk onderbouwd.
 • Esther helpt je te identificeren wat echt belangrijk voor je is, en hoe je dit kunt nastreven.

Neem contact op met Esther van Dinteren via Linkedin >>

Coach 10: Fenna van den Berg specialiseert in de verschillende fasen van burn-out coaching

Deze lijst van beste landelijke coaches sluiten we af met Fenna van den Berg. Fenna valt op door haar praktische, no-nonsense aanpak in coaching. Ze biedt een krachtige combinatie van steun, motivatie, en heldere inzichten, gericht op het realiseren van jouw persoonlijke en professionele doelen. Fenna’s expertise brengt verandering waarbij humor en menselijkheid niet ontbreken. Haar coaching is een mix van empathie, concrete actie, en onvoorwaardelijke acceptatie, waardoor je gestimuleerd wordt om je ware potentieel te bereiken.

Ontdek de unieke eigenschappen van Fenna:

 • Ze leert mensen met een burn-out in te zien dat ze niet zwak zijn, maar juist te lang sterk geweest
 • Zij is een specialist op het gebied van de verschillende stadia van burn-out
 • Fenna leert je ook je eigen grenzen aan te geven
 • Met 20 jaar ervaring heeft Fenna een diepe kennis van zowel de uitdagingen als de oplossingen.
 • Of het nu face-to-face, online, of via e-mail is, Fenna past haar coaching aan jouw behoeften aan.

Neem contact op met Fenna van den Berg via Linkedin >>

De beste burn-out coaches volgens programma’s als Radar, Kassa en de Consumentenbond

Helaas hebben deze organisaties geen specifieke artikelen geschreven waarin burn-out coaches vergeleken worden (dan doen wij het wel). Wel vind je algemene artikelen over stress en burn-out, plus over coaches. Kassa waarschuwt bijvoorbeeld voor wildgroei aan coaches.

Video-uitleg over wat stress is en hoe dat kan uitlopen op een Burn-out

Bekijk hieronder het filmpje van Gezondheidsplein TV om een om in een duidelijke animatie je Burn-out duidelijker in zicht te krijgen:

Gebruikte bronnen voor dit burn-out coaches onderzoek

Dit artikel over burn-out coaches is mede aan de hand van de volgende bronnen geschreven:

Jouw burn-out coach vervolgstap

In dit artikel hebben we je, zoals beloofd, laten zien welke burn-out coaches tot onze persoonlijke top 10 behoren. Elk van deze coaches kunnen we van harte aanbevelen. Welke uitdaging je ook mag hebben: ze zullen je effectief ondersteunen en begeleiden naar herstel. We hebben je laten zien waar je op moet letten als je zelf ondersteuning zoekt bij een burn-out coach. Dus waar wacht je nog op? Jouw pad naar herstel ligt binnen handbereik. Kies vandaag nog jouw coach uit.