Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

9) Onze onderzoeksdata voor beauty en persoonlijke verzorging

De beste 50 beauty en persoonlijke verzorging bloggers en vloggers: dit zijn pareltjes om naar te kijken

In dit artikel bespreken we de 50 allerbeste beauty bloggers en vloggers die Nederland te bieden heeft. Om alvast een tipje van de sluier te lichten: ze zijn van erg hoge kwaliteit! Ben jij op zoek naar de leukste tips, adviezen en weetjes op het gebied van persoonlijke verzorging, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Leun lekker achterover en laat je in de watten leggen.

Onze zoektocht naar de beste persoonlijke verzorging blogs en vlogs

Het vinden van de allerbeste beauty en persoonlijke verzorging blogs en vlogs is nog niet zo makkelijk. Het zijn er namelijk ongelooflijk veel. Wij hebben geprobeerd ze allemaal in kaart te brengen voor je, juist omdat er zoveel vraag is naar beauty en verzorging. Zelf vinden we het uiteraard ook leuk op zulke platforms rond te kijken en het beste in onszelf naar boven te halen.

Verzorgingsblog.nl is wat ons betreft het beste persoonlijke verzorgingsplatform van Nederland

Het spreekt eigenlijk wel voor zich waarom Verzorgingsblog uitblinkt. Dat is allereerst omdat het aanbod hier erg groot is en speciaal is ingericht voor jouw verzorgingswensen. Zo vind je van alles en nog wat op het gebied van gezichtsverzorging, huidverzorging, verzorging voor heel je lichaam, voor voeten en handen, verzorging van je intieme zone, maar ook voor sport en voeding. Kortom: je kunt alle kanten op. De blogs zijn door meerde uitstekende auteurs geschreven.

Waarom wij Nederlandse bloggers en vloggers op het gebied van beauty reviewen

Persoonlijke verzorging is iets waar je niet om heen kunt: zowel als vrouw en als man. Beauty is natuurlijk meer specifiek afgestemd op de wensen van vrouwen. Maar hoe het ook zij: er is altijd vraag naar dit soort platforms. Wij als redactie doen ons best de huidige (online) trends in de gaten te houden en proberen je zo goed mogelijk te informeren. Dat doen we aan de hand van uitgebreide reviews, onderzoeken en natuurlijk top 50 lijsten.

Blijf kritisch op het aanbod persoonlijke verzorging en beauty blogs

Natuurlijk is het ook belangrijk om kritisch te blijven op het aanbod beauty- en persoonlijke verzorgingsblogs. Dat heeft ermee te maken dat verschillende blogs nogal eens verschillende dingen beweren. Ook moet je niet alle beauty tips automatisch maar voor lief vinden: op sommige draait alles om make-up en jezelf uitgebreid opmaken, terwijl de personen voor wie je je opmaakt, misschien juist helemaal niet zulk groot fan zijn van die uitgebreide make-up look.

Overwonnen scepsis op persoonlijke verzorging gebied

In eerste instantie waren wij ook wel wat sceptisch over de persoonlijke verzorgingsblogs die we gingen reviewen. Met name over de beautyblogs dan. Want gaat het niet vooral om je innerlijke schoonheid? Heel veel make-up gebruiken klinkt leuk en aardig, maar uiteindelijk is het natuurlijk vooral een leugen. Dat vinden we best jammer. De beste verzorgingsblogs zijn dus wat ons betreft blogs die advies hebben voor praktische problemen als puistjes of moeheid.

Hoe ziet ons onderzoek naar de beste beauty blogs eruit?

We hebben het internet afgespeurd op zoek naar de crème de la crème onder de Nederlandse beauty blogs. Van blogs vol make-up tutorials tot diepgaande reviews over huidverzorgingsproducten, we hebben het allemaal gezien. De interactie met de lezersgemeenschap en de frequentie van de updates waren ook belangrijke factoren in ons oordeel. Want laten we eerlijk zijn, in de snel veranderende wereld van beauty wil je niets missen.

Op deze criteria beoordelen wij een goed blog of vlog over beauty en persoonlijke verzorging

Wat ons betreft moet een goed beauty- of verzorgingsblog aan het volgende voldoen:

 • Er moet genoeg geschreven zijn op de blog
 • Bij voorkeur is er genoeg afwisseling tussen tips, tutorials, adviezen en verdiepende artikelen
 • Blogs waarop ook veel mooie foto’s en video’s te vinden zijn, hebben een streepje voor
 • Op de beste blogs vind je blogs van meerdere auteurs
 • De blogs zijn goed geschreven: zijn van hoog niveau, lezen prettig en zitten goed in elkaar
 • Uitspraken over waar of niet waar moeten wetenschappelijk en medisch onderbouwd zijn (er moeten dus geen leugens gedeeld worden)
 • De beste persoonlijke verzorgingsblogs bieden heel veel praktische oplossingen voor de doelgroep
 • Ook moet er mogelijkheid zijn om te reageren op het blog of in een forum de discussie aan te gaan
 • De beste beauty en persoonlijke verzorgingsblogs zijn gratis toegankelijk
 • Het is ideaal als je de auteur of auteurs van het blog ook kunt volgen op sociale media en/of YouTube.

Onze onderzoeksdata voor beauty en persoonlijke verzorging

De blogs die we in dit artikel bespreken, hebben we stuk voor stuk uitgebreid bekeken en uitgeplozen. Natuurlijk bestaat onze redactie uit meerdere mensen en hebben we de taken wat verdeeld. Zo heeft niet elk redactielid elk blog bestudeerd, maar je kunt er wel zeker van zijn dat alle blogs hier beschreven door minstens twee van ons op bovenstaande criteria zijn getoetst.

Beauty Blog 1: Blogvitaal.nl – Een frisse kijk op schoonheid en gezondheid

Het eerste blog in deze lijst met beauty- en verzorgingsblogs is Blogvitaal.nl. Op dit blog lees je alles over afvallen en beauty. Maar je leest bijvoorbeeld ook over fruit (jazeker, fruit – want wie houdt er nu niet van fruit?). Verder lees je over lichaamsbeweging en gezondheid. Je vindt ook van alles en nog wat over de beste voeding en de vele voordelen van superfoods. De volgende aspecten vielen ons in het bijzonder op bij Blogvitaal.

 • Aspect 1: Gecombineerde benadering van schoonheid en gezondheid
  Blogvitaal.nl ziet schoonheid niet los van algemene gezondheid.
 • Aspect 2: Diversiteit in onderwerpen
  Van superfoods tot lichaamsbeweging, en van huidverzorging tot de Wim Hof Methode.
 • Aspect 3: Innovatieve behandelingen en tips
  Met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen toont Blogvitaal zijn toewijding aan innovatie.
 • Aspect 4: Focus op natuurlijke methoden
  Er is een focus op natuurlijke methoden door artikelen over fruit en natuurlijke methoden om gezondheid en schoonheid te bevorderen.
 • Aspect 5: Nieuwste trends en behandelingen
  Blogvitaal.nl is bij met de nieuwste trends en behandelingen zoals je kan zien in hun recente blogs.

Ontdek blogartikelen waarin het voordeel van een gezond dag- en nachtritme en een dagelijkse routine worden beschreven. Ook vind je een artikel waarin de voordelen van een oude douche zijn beschreven. Ontdek hoe je je handen en voeten extra aandacht kunt geven en waar acne nu eigenlijk vandaan komt. Ook wordt er geschreven over de Wim Hof Methode: bij deze methode draait alles om ademhalingsoefeningen doen in ijskoud water.

Neem contact op met Blogvitaal.nl via Facebook >>

Beauty Blog 2: Tatiana’s Blog – Persoonlijke flair in elke post

Het tweede verzorgingsblog in deze lijst is Tatiana’s blog, uiteraard geschreven en bijgewerkt door Tatiana. Ze heeft een grote passie voor schrijven, is gek op fotograferen en sinds 2011 bewust thuisblijfmoeder. Met haar blogs wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren. Naar eigen zeggen heeft ze een veelzijdig en trendy blog, waarop eerlijkheid en humor een grote rol spelen. Je vindt hier van alles op het gebied van beauty, verzorging, maar ook lifestyle en mode. Hieronder hebben we even alle positieve aspecten op een rijtje gezet:

 • Aspect 1: Persoonlijke en eerlijke reviews
  Tatiana’s openheid over de producten die ze test maakt haar advies betrouwbaar.
 • Aspect 2: Veelzijdigheid in onderwerpen
  Van beauty en verzorging tot lifestyle en mode, de blog biedt een breed scala aan thema’s.
 • Aspect 3: Trendbewust en innovatief
  Altijd up-to-date met de laatste trends houdt Tatiana haar lezers voorop in de wereld van beauty.
 • Aspect 4: Inspirerende fotografie
  Tatiana’s talent voor fotografie verrijkt haar posts.
 • Aspect 5: Persoonlijk en toegankelijk
  Als bewuste thuisblijfmoeder deelt Tatiana haar leven en passies op een manier die herkenbaar en inspirerend is.

Tatiana schrijft onder meer reviews van de producten die zij uitprobeert. De nieuwste producten in dit lijstje zijn onder meer die van SiNOZ Cosmetics en Skin Perfection. Je ontdekt waar je deze producten precies kunt kopen, hoeveel ze kosten en hoe je ze moet gebruiken. Uiteraard leer je ook of de producten van hoge kwaliteit zijn of juist helemaal niet.

Bekijk Tatiana’s Blog via Youtube >>

Beauty blog 3: bekijk het blog van webshop Ecco-verde.nl

Ecoo-verde.nl is eerst en vooral een webshop waar je heel wat verschillende producten op het gebied van persoonlijke verzorging kunt vinden. Maar je vindt hier nog veel meer. Zo kun je onder andere ook terecht voor de beste blogs over persoonlijke verzorging op het gebied van huid en gezicht. Je leert alles over het aanbrengen en verwijderen van make-up, plus over de verzorging van het lichaam en het opzetten van een eigen ontspannend bad ritueel. Hieronder lees je een lijst aan alle aspecten die wij uniek vinden van Ecco-Verde:

 • Aspect 1: Ruime keuze in natuurlijke cosmetica
  Ecco Verde’s enorme aanbod garandeert dat je altijd vindt wat je zoekt, of het nu gaat om huidverzorging of make-up.
 • Aspect 2: Milieubewuste keuzes
  Alle producten zijn vrij van schadelijke stoffen, waardoor ze veilig zijn voor jou en minder belastend voor het milieu.
 • Aspect 3: Klantvriendelijk winkelen
  De gebruiksvriendelijke website en veilige betaalmethoden maken van winkelen bij Ecco Verde een fluitje van een cent.
 • Aspect 4: Steun aan kleine ondernemers
  Ecco Verde promoot producten van kleine bedrijven die zich richten op productverbetering.
 • Aspect 5: Geen compromissen in kwaliteit
  Dankzij strenge kwaliteitscontroles kun je erop vertrouwen dat elk product voldoet aan de hoogste normen.

Ook voor mannen en baby en kinderen is er een hoop te ontdekken. Wat dacht je van het artikel waarin je leert zelf natuurzeep te maken? Of het artikel dat de vele voordelen van een ecologisch reinigingsmiddelen bespreekt? Pak een betere nachtrust door de krachten te bundelen met de natuur en ontdek hoe je je huid de beste verzorging geeft aan de hand van layering.

Neem contact op met Ecco Verde via Facebook >>

Beauty blog 4: Bloglifestyle.nl – een super veelzijdig blog

Op Blog Lifestyle draait het niet alleen maar om beauty en verzorging, maar om héél veel dingen. Het is misschien wel het meest veelzijdige blog dat we in deze top 50 lijst hebben opgenomen. Je ontdekt hier van alles over, zoals verloofd, persoonlijke verzorging, maar ook lifestyle. Verder zijn er artikelen over auto en mater, over huisdieren en baby’s, over huis en tuin, over op vakantie gaan en verzekeringen. Ontdek meer over verzekeringen en winkelen in de supermarkt.

 • Aspect 1: Uitzonderlijke veelzijdigheid
  Van persoonlijke verzorging tot gadgets en vakanties, alle onderwerpen bij elkaar zijn indrukwekkend en verfrissend.
 • Aspect 2: Kritische en eerlijke beoordelingen
  Producten en diensten worden getest en eerlijk beoordeeld.
 • Aspect 3: Up-to-date met trends
  Of het nu gaat om de nieuwste Netflix series of crypto valuta, Bloglifestyle.nl houdt je op de hoogte.
 • Aspect 4: Persoonlijke verzorging in de spotlight
  Diepgaande reviews over verzorgende producten van L’Oréal tot Zwitsal die waardevol zijn voor je dagelijkse routine.
 • Aspect 5: Kortingscodes en deals
  Wie houdt er niet van een goede deal? Bloglifestyle.nl deelt regelmatig kortingscodes.

Je komt zelfs artikelen tegen op het gebied van technologie en gadgets, maar ook crypto valuta, de beste Netflix series en andere vormen van entertainment. Of lees bij over muziek. Binnen persoonlijke verzorging lees je onder andere over Zwitsal billendoekjes, L’Oréal gezichtsverzorging en de beste mondspoeling. Leer welk scheerapparaat en welke eyeliner het beste is.

Neem contact op met Bloglifestyle.nl via Facebook >>

Beauty blog 5: De huidwetenschap volgens Dr. Jetske Ultee

Dr. Jetske Ultee is een onderzoek arts van beroep en werkzaam in de cosmetische dermatologie. Zij verdiept zich al jaren in de huidverzorging en wil de zin van de onzin scheiden in de cosmeticawereld. Op basis van haar eigen bevindingen, ervaringen en kennis schrijft zij haar blog. De artikelen zijn van hoog niveau en goed onderbouwd. We kunnen je zeker aanraden. Wat je zoal zult aantreffen, is productadvies en hulp bij het kiezen van een product. Enkele positieve aspecten die ons specifiek bij Jetske opvielen zijn:

 • Aspect 1: Breed scala aan categorieën
  Dit blog biedt zo veel verschillende categorieën die echt elke beauty liefhebber zal ondersteunen.
 • Aspect 2: Betrouwbare product recensies
  De diepgaande en oprechte recensies bieden een betrouwbare mening voor consumenten.
 • Aspect 3: Vooraanstaand in lifestyle trends
  Altijd een stap voor op het gebied van lifestyle, van mode tot muziek en meer.
 • Aspect 4: Focus op persoonlijke verzorging
  Er is vooral aandacht voor de beste schoonheidsproducten en persoonlijke verzorgingsitems.
 • Aspect 5: Spaarzaamheid en slim winkelen
  De gedeelde kortingscodes maken dit blog niet alleen informatief maar ook voordelig voor de portemonnee.

Je vindt onder andere uitgebreid productadvies over het vinden van de juiste shampoo: waar moet je nu eigenlijk precies op letten? Welke stofjes zijn écht werkzaam en welke niet? Ook krijg je productadvies bij het vinden van de juist toners en zonnebrandcrèmes. Kortom: de blogartikelen gaan echt de diepte in en bieden jou praktisch advies over wat je wel of niet moet kopen.

Neem contact op met Bloglifestyle.nl via Facebook >>

Beauty blog 6: Groen, Groener, Graceisgreen.com

Grace is Green is in eerste instantie een online webshop, waar je van alles kunt vinden op het gebied van verzorging, wonen, maar ook huisdieren en schoonmaak. Eigenlijk vind je hier van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt hier wel een geschikt artikel voor huis, tuin en keuken. In de blogs leer je onder andere hoe je duurzaam kunt schoonmaken en welke zonbescherming het meest geschikt is voor jouw unieke huidtype. Deze aspecten waarderen we in het bijzonder van Grace is Green.

 • Aspect 1: Uitgebreid eco-assortiment
  Van babyverzorging tot keukenbenodigdheden, elk product staat voor duurzaamheid en gezondheid.
 • Aspect 2: Grondig onderzoek naar producten
  Elk artikel is zorgvuldig onderzocht en getest, met extra aandacht voor gebruiksgemak en impact op het milieu.
 • Aspect 3: Innovatieve verpakkingen
  De keuze voor graskarton en papieren vulmateriaal toont hun toewijding aan een lagere CO2-voetafdruk.
 • Aspect 4: Klimaatneutrale bezorging
  Samenwerking met DHL voor een groenere levering versterkt de boodschap van verantwoord consumeren.
 • Aspect 5: Educatieve content
  Blogs en tips bieden waardevolle inzichten in duurzaam leven.

Je ontdekt een overzicht met de beste groene podcasts om te beluisteren en verschillende kijkjes achter de schermen bij mensen die groener leven. Je vindt verschillende producttests, inspiratie en onder meer een artikel voor de aankoop van duurzame menstruatieartikelen.

Neem contact op met Grace is Green via Linkedin >>

Beauty blog 7: Pure Natuur vanuit Ibiza met Ibizaloe.com

Wat is precies Ibizaloe.com? Dit is uiteraard een schoonheidsblog. Je kunt er een hele hoop op vinden, waaronder promoties van artikelen die tegen een zacht prijsje worden verkocht. Ook kom je de leukste en nieuwste tips tegen. Verder vind je van alles en nog wat voor je gezicht en een overzicht met de beste Aloë Vera producten. Je ontdekt onder andere wat de voordelen van Aloë Vera tandpasta zijn en waarom biologisch eten zo belangrijk is voor de wereld. Deze unieke aspecten vielen ons op mij Ibizaloe:

 • Aspect 1: 100% Natuurlijke Aloë Vera
  Alle producten bevatten pure Aloë Vera direct van hun eigen prachtige plantages op Ibiza.
 • Aspect 2: Milieubewuste productie
  De teelt van Aloë Vera door Ibizaloe is volledig ecologisch, met respect voor de natuur en met minimale impact op het milieu.
 • Aspect 3: Breed assortiment
  Van gezichtsverzorging tot lichaamsproducten, elk item is verrijkt met de helende kracht van Aloë Vera.
 • Aspect 4: Educatieve blogs
  Hun blogs bieden waardevolle inzichten over de voordelen van Aloë Vera, van huidverzorging tot natuurlijke remedies.
 • Aspect 5: Transparantie en kwaliteit
  Met ecologische en biologische certificeringen bevestigt Ibizaloe hun inzet voor kwaliteit en transparantie in elke stap.

Je leert wat de voordelen zijn van biologische jam en welke gezichtscosmetica veganistisch zijn. Ook ontdek je waarom de rozenbottel zo’n bijzonder plantje is en wat je er allemaal mee kunt. Je leert welke natuurlijke crèmes de beste zijn om toe te passen en wat een natuurlijk gezichtsmasker voor je kan betekenen. Benieuwd naar etherische olie? Ook die ontdek je hier. Verder ontdek je welke natuurlijke lichaamsoliën je hebt en waar ze goed voor zijn.

Neem contact op met Ibizaloe via Facebook >>

Beauty blog 8: Manandshaving.nl – speciaal aandacht voor de man

Manandshaving.nl is een platform speciaal voor mannen. Je vindt hier, zoals verwacht, een hoop praktische tips en adviezen op het gebied van scheren. In eerste instantie is Man And Shaving een winkel waar je producten van verschillende merken kunt kopen. Maar wist je dat het platform ook een eigen blog heeft, waarop van alles en nog wat over schreven wordt besproken? De volgende geweldige aspecten vielen ons op:

 • Aspect 1: Breed assortiment voor elke man
  Met een keuze uit meer dan 75 merken vindt elke man hier zijn perfecte verzorgingsproduct.
 • Aspect 2: Topkwaliteit scheer- en huidverzorging
  Van luxe scheercrèmes tot verzachtende aftershaves, kwaliteit staat voorop.
 • Aspect 3: Alles voor de baard
  Ze bieden een compleet aanbod voor baardverzorging, van oliën tot shampoos, voor de ultieme baardconditie.
 • Aspect 4: Unieke scheermessen en kwasten
  Naast verzorgende producten bieden ze ook een indrukwekkende selectie van scheergereedschap en accessoires voor de beste scheerervaring.
 • Aspect 5: Expertise en advies
  Niet alleen producten, maar we vinden er ook deskundig advies en tips voor de perfecte scheer- of baardroutine.

Je ontdekt onder andere hoe het zit met cosmetica en huidverzorgingsproducten en dierproeven (verboden sinds 2004) en kwesties waar vrouwen extra op letten tijdens de eerste date bij je thuis. Ook leer je wat je precies aan moet met het etiket van je scheer- of baardproduct: wat kun je hier precies mee? Minder plastic in je badkamer? Ook daar vind je tips voor. Als man wil je je baard natuurlijk stylen, maar hoe? Lees “Welke baard past bij mij?”.

Neem contact op met Manandshaving.nl via Facebook >>

Beauty blog 9: Zuivere Zorg voor de Huid bij Naifcare.com

Naifcare is een blog met een groot aantal artikelen. Je vindt hier tips voor eigen verzorging, maar ook voor die van een baby. Zo ontdek je onder andere wat je moet doen als je baby uitslag of eczeem heeft, of wanneer er sprake is van acne. Je krijgt tips bij zwangerschappen en bouwt een eigen skincare routine op. Ook ontdek je hoe je jezelf goed beschermt tegen de zon. De volgende apsecten vielen ons specifiek goed in de smaak bij Naifcare.

 • Aspect 1: Focus op veiligheid en natuur
  We vinden hun aanbod zorgvuldig geselecteerd met natuurlijke ingrediënten voor een effectieve verzorging.
 • Aspect 2: Voor de hele familie
  De producten zijn ontworpen voor zowel de tere huid van baby’s als de verzorgingsbehoeften van ouders.
 • Aspect 3: Duurzaamheid in de kern
  De Eco-vriendelijke verpakkingen en processen onderstrepen Naïf’s toewijding aan milieubescherming.
 • Aspect 4: Heldere communicatie
  Geen complex gedoe, maar duidelijke informatie over wat er in de producten zit en waarom.
 • Aspect 5: Certificering voor betrouwbaarheid
  De kwaliteit en duurzaamheid van Naïf’s producten zijn bevestigd door gerespecteerde certificeringen.

Je leest onder andere een artikel waarin je leert dat liefst 87% van alle zonnebrandcrèmes plastic bevat. Ook vind je een artikel met vijf plasticvrije verzorgingstips voor je baby en grotere kinderen. Je ontdekt welke verzorgingsproducten voor kinderen je altijd bij je moet hebben op vakantie en wat de (soms subtiele) verschillen zijn tussen een zalf en een crème. Naif richt zich in het bijzonder op kinderen en baby’s en is daarmee het beste blog in dit niche.

Neem contact op met Naïf via Facebook >>

Beauty blog 10: Harmonie met de Natuur met de blogs van Chi Natural Life

Wat mag je precies verwachten van het Chi Natural Life blog? Op dit verzorgingsblog vind je heel wat tips en handige trucs op het gebied van verzorging. Ook ontdek je van alles en nog wat op het gebied van huidverzorging en recepten voor in de keuken. Ook ontdek je de laatste nieuwtjes evenals de nieuwste inzichten uit wetenschappelijke studies. Op zoek naar een inspiratievideo? Ook daarvoor ben je uiteraard aan het juiste adres. Kortom: het kan niet stuk. De volgende aspecten waarderen we in het bijzonder van Chi Natural Life:

 • Aspect 1: 100% natuurzuivere producten
  Chi staat garant voor producten zonder kunstmatige toevoegingen, rechtstreeks van de natuur naar jou.
 • Aspect 2: Directe banden met boeren
  Een unieke samenwerking met boeren wereldwijd zorgt voor de hoogste kwaliteit en versheid.
 • Aspect 3: Duurzame en ethische praktijken
  Chi’s betrokkenheid bij duurzaamheid en ethiek reflecteert in elk product en elke handeling.
 • Aspect 4: Educatieve missie
  Het blog dient als educatief platform om bewustzijn en kennis over natuurlijke gezondheid te verspreiden.
 • Aspect 5: Maatschappelijke bijdrage
  Door projecten zoals Aromasseurs Doing Good toont Chi haar inzet voor maatschappelijke betrokkenheid en welzijn.

Chi Natural Life verdiept zich al ruim veertig jaar in het maken van de beste producten aan de hand van natuurlijke grondstoffen. Het blog van de online winkel is ook rijkelijk gevuld met de beste producties. Je leest onder andere wat het belang is van aromatherapie in de zorg en de aanwezigheid van microplastics in maar liefst negen van de tien meest verkochte cosmetica.

Neem contact op met Chi Natural Life via Facebook >>

Beauty blog 11: Zorgvisie.nl

Zorgvisie is een platform waar verschillende ideeën voor betere zorg samenkomen. Op deze website draait het om institutionele verzorging – dus om de Nederlandse gezondheidzorg. Het lijkt misschien alsof dit een beetje boven je pet gaat, maar ook op het gebied van mantelzorg en het krijgen van ondersteuning is een hoop mogelijk om de kwaliteit van leven te vergroten. Er is meer dan genoeg redenen om je te verdiepen in wat het platform heeft te bieden.

Wil je liever luisteren dan lezen? Luister dan eens naar de Podcast Voorzorg. Deze podcast gaat over de Nederlandse gezondheidszorg en brengt heel veel verschillende onderwerpen binnen die gezondheidszorg aan bod. Je leert onder andere over de voordelen en de huidige stand van zaken van technologische innovatie. Ook ontdek je meer over opleidingen, over zorgkantoren en op de stand van zaken rondom verpleeghuizen en verpleeghuizenzorg.

https://www.linkedin.com/company/zorgvisie/?originalSubdomain=nl

Beauty blog 12: Verzorgingblog.nl

Verzorgingsblog.nl is, zoals gezegd, ons favoriete blog. Dat komt omdat het blog door echte beauty- en persoonlijke verzorging fanatici is geschreven. Het is een rechttoe-rechtaan blog waar je (bijna) alles over schoonheid en persoonlijke verzorging te weten komt dat je maar te weten zou willen komen. Dat betekent: alles voor een gladde en gezonde huid, alles voor een mooi verzorgd gezicht, alles voor handen en voeten en de rest van het lichaam, plus veel meer.

Ook op het gebied van sporten en gezonde (en lekkere) voeding ben je op Verzorgingsblog op de juiste plek. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om het allerbeste uit jezelf te halen. De laatste posts op het platform gaan over methodes om haaruitval te verminderen (de beste producten tegen haaruitval), de beste voedingstips en unieke schoonheidstips voor elke vrouw. Op zoek naar een mooie, zachte huid in slechts 3 minuten tijd? Ook daar is een artikel voor.

Beauty blog 13: Quantacura.nl

Quantacura is nog een verzorgingsblog dat we van harte kunnen aanbevelen. Quanta Cura is een Latijnse term die in vertaling ongeveer “Met hoeveel zorgen” betekent. Dit blog is opgericht in 2019 door Ellen van Steenveldt. Alle activiteiten die zij in de zorg uitvoert, vallen onder de naam Quanta Cura: het is dus meer dan alleen een blog. Maar wat heeft het blog te bieden?

Behalve professioneel gezondheidsmedewerker is Ellen ook mantelzorger voor haar ouders. Op haar blog vind je vooral veel praktijkverhalen over van alles en nog wat, bijvoorbeeld leven met Alzheimer. Ook over het leven van een mantelzorger kun je hier een hoop leren en ontdekken. Vind inspiratie, of juist erkenning: samen sta je immers sterker dan alleen.

https://www.facebook.com/QuantaCuraEllen/

Beauty blog 14: ontdek de bijzonder opzet van Myinnervictorian.nl

Het veertiende blog in deze lijst is een wel heel bijzonder blog, namelijk een blog over de negentiende eeuw. Naar eigen zeggen zelfs “een respectabel blog over de 19e eeuw”. Dit is het blog van Josephine uit de Randstand. Zij blogt sinds eind september 2016 over de Victoriaanse tijd (het tijdperk vernoemd naar de Britse koningin Victoria). Op My Inner Victorian lees en leer je over alle aspecten van het Victoriaanse tijdperk in Groot-Brittannië.

Ook op het gebied van mode, persoonlijke verzorging en schoonheid kom je het één en ander over de Victoriaanse tijd tegen. Je leert onder andere hoe je zelf Victoriaanse lippenbalsem kunt maken en wat zomerse badmode uit 1898 of de herfstmode uit 1850-1860 was. Benieuwd naar hoe Victoriaanse vrouwen kleren kochten? Ook dat kun je hier ontdekken.

https://www.facebook.com/myinnervictorian/

Beauty blog 15: ontdek ook de blog van Mannenzaak.nl

Wat is nu eigenlijk precies Mannenzaak.nl? Dit is uiteraard een persoonlijke verzorgingsblog speciaal voor mannen. Je vindt hier als man alles dat je moet weten om goed voor jezelf te zorgen. Denk onder meer aan artikelen over baardverzorging. Ook kom je overzichten tegen van de beste herengeuren. Benieuwd hoe je er als man jonger uit kunt zien? Ook daar is een artikel voor. Wat te doen tegen wallen of kringen onder je ogen? Op elk probleem vind je een oplossing.

Mannenzaak.nl is rechttoe-rechtaan en geeft je zonder omzwervingen de informatie waar je naar op zoek bent. Zo heb je een artikel met de naam “Wat zijn de voordelen van aftershave?” en een artikel waarin 8 tips voor het onderhouden van je baard besproken worden. Je leest wat de beste shampoo is voor droog haar en hoe je als man je huid kunt hydrateren.

https://www.facebook.com/Mannenzaaknl-1486452208310639

Beauty blog 16: Beautylab.nl

Op Beautylab.nl draait het uiteraard allemaal om schoonheid. Dat kan geen verrassing zijn. Dit blog wordt onderhouden door Serena Verbon uit Houten. Het blog is ooit begonnen als hobby, maar inmiddels is Beautylab het grootste beautyblog van Nederland. Ook op YouTube scoort Beautylab beter dan bijna alle beautykanalen. Kortom: er moet een reden zijn voor dat succes. Serena is niet de eerste de beste, maar een ervaren farmaceutisch analist.

Wat kun je onder meer vinden op haar blog? Recente posts gaan onder andere over damesondergoed dat geschikt is voor tijdens de menstruatie, een haarmasker voor glanzend en sterk haar, de beste hacks om eyeliner beter aan te brengen en de nieuwste zonnebrand van Clay And Glow. Ook ontdek je hoe Sheaboter wordt gemaakt en waarom het goed is voor krullend haar. Je leest hoe je haarproblemen oplost en hoe je je badkamer een budget make-over geeft.

https://www.facebook.com/BeautylabPage/

Beauty blog 17: Beautytijd.nl wordt gerund door moeder en dochter

Ook Beautytijd is één van de bekendste Nederlandse beautyblogs. Dit blog wordt gerund door een moeder en een dochter: Eveline en Wilma. Behalve moeder en dochter zijn zij de beste vriendinnen, plus zakenpartners. De artikelen die je hier leest, zijn voor een groot gedeelte beauty reviews over make-up en huid- en lichaamsverzorging producten. Ook kom je veel tegen over haarproducten. Iedere week worden er wel nieuwe berichten online gezet.

Wat je ook af en toe tegenkomt, is een leuk en lekker (vaak ook een gezond) recept. Het blog is ontstaan vanuit moeder en dochters grote passie voor make-up. Je vindt er onder meer artikels op het gebied van zonverzorging en reviews van de beste parfums. Ook zaken als een Wet Brush en Pure Bamboo Pillowcase worden uitgebreid. Benieuwd naar wat de Jade Face Roller voor je kan betekenen? Een heerlijk ontspannen en masserend momentje voor jezelf.

https://www.facebook.com/beautytijd.nl/

Beauty blog 18: Byaranka.nl is het blog van Aranka

By Aranka is geschreven door Aranka (vandaar de naam By Aranka). Op dit blog draait alles om schoonheid, food en natuurlijk lifestyle. Aranka blogt over van alles en nog wat en richt haar artikelen op de interesses van vrouwen. Haar topberichten zijn onder meer: “Wat betekent de factor van zonnebrand?” en “Borsten tapen? – zo tape jij jouw borsten!”.

Verder lees je artikelen als reviews van kleurmasker. Maar je leest bijvoorbeeld ook over een minicruise naar Kristiansand. Reizen komt dus ook uitgebreid aan bod. Je leest over het probleem van schurende dijen en bovenbenen en tips om hier beter mee om te gaan. Je ontdekt wat de belangrijkste, meest onmisbare beautyproducten voor in de zomer zijn en hoe je gele vlekken in de oksels van je kleding kunt voorkomen. Verder vind je “lief dagboek” teksten.

https://www.facebook.com/byaranka/

Beauty blog 19: Thedutchbeautyblog.nl

The Dutch Beauty Blog is het beauty blog van de dertiger Angela. Haar grote passies zijn – je raadt het al – schoonheidsmiddelen make-up, plus alles wat hierbij komt kijken. Zij schrijft namens de Noordelingen (ze is Groningse) en wil het ‘taboe’ doorbreken dat Noorderlingen niet van make-up houden. Het blog begon met reviewartikelen over betaalbare producten, maar inmiddels vind je ook reviews van duurdere beautyproducten en accessoires op haar blog.

Waar schrijft Angela dan zoal over? Even scrollen en je merkt dat er een paar keer per maand nieuwe artikelen op het blog verschijnen. Dit zijn onder andere reviews over palettes en Cleanser sets. Ook lees je een recent artikel over wenkbrauw wax. Zonnebrandcrème wordt gereviewd en vergeleken. Mocht je meer willen weten over een merkartikel in het bijzonder of een goed product in een bepaalde categorie willen vinden? Da ben je hier op je plek.

https://www.instagram.com/ilovebudgetmakeupnl/

Beauty blog 20: Beautyblog.nl

Beautyblog is een Nederlands kwaliteit beautyblog, zoveel is zeker. Wat je hier precies op kunt vinden? Onder andere de beste reviews, maar ook tips en tutorials voor verschillende beauty producten. Beautyblog.nl is in het beheer van een organisatie die ook blogs als Modeblog.nl, Meidenblog.nl en Vrouwblog.nl beheert. De artikelen zijn rechttoe-rechtaan. Ze behandelen een vraag of laten zien wat je aan een product hebt. Alles is overzichtelijk en compleet.

Je leest bijvoorbeeld hoe je een spa moment in je eigen tuin kunt aanleggen en hoe je een droombadkamer in elkaar timmert. Je leest hoe je kunt voorkomen dat je haar afbladdert en hoe je zelf lipgloss kunt maken. Je ontdekt wat de geschiedenis van shampoo is, plus de nieuwste evenementen op het gebied van beauty en mode. Er is iets uitdagends voor iedereen.

Beauty blog 21: Thebeauparlour.com

The Beauty Parlour is een beautyblog waar je ook zeker eens een bezoekje aan moet brengen. Je komt hier voor Ans onbedwingbare passie voor huidverzorging en schoonheid. Haar beautyblog heeft als doel zoveel mogelijk mensen helpen. An schrijft onder andere reviewproducten van producten die ze zelf heeft uitgetest. Ze vindt het belangrijk haar eigen ervaringen op te schrijven en te delen met het publiek. Zo kunnen lezers beter hun keuze maken.

Je vindt heel wat verschillende producten in het blog die uitgebreid beoordeeld worden. Sommige producten hebben een grote naamsbekendheid, anderen zijn juist helemaal niet bekend. Ook schrijft An regelmatig reviews van producten uit het huismerkassortiment van drogisterijen. Het bijzondere is dat veel reviews ook in het Engels verschijnen en dus ook door een buitenlands publiek gelezen kunnen worden. Benieuwd naar schoonheid? An helpt je verder.

https://www.facebook.com/thebeauparlour/

Beauty blog 22: elke dag weer Abeautyday.nl

A Beauty Day is een dag vol schoonheid. Dit blog wordt geschreven en bijgehouden door Teddy. Zij schrijft over beauty, maar ook over lifestyle en hier en daar een stukje over mode. Het blog is heel toegankelijk en eigenlijk voor elke vrouw geschikt: je vindt hier veel reviews van producten en ook wat meer algemene artikelen. Op het blog doe je vooral veel inspiratie op.

Je leest onder meer een review van Mighty Lashes Mascara en ontdekt welke Kruidvat mascara de beste is. Verder vind je bijvoorbeeld een artikel over hoe je witte laarsjes onder een outfit kunt stylen. Je leert wat Labello Caring Beauty Red & Nude is en wat je ermee kunt. Ook vind je reviews van Loveli, Biodermal en NYX. Kortom: veel van de bekendste merken. Benieuwd hoe je je make-up kwasten moet schoonmaken? Ook daar vind je een uitleg voor.

https://www.facebook.com/abeautydaynl/

Beauty blog 23: Curvacious.nl

Curvacious is het blog van trotse moeder Desirée. Ook is Desirée online ondernemer. Zij is verzot op alles dat met huidverzorging te maken heeft en heeft met Curvacious haar eigen “feelgood” blog in elkaar gezet. Je leest hier van alles en nog wat over schoonheid, mode, maar ook lifestyle en persoonlijke verhalen. Zo deelt Desirée haar eigen persoonlijke voorkeuren op het gebied van make-up, huidverzorging en haar favoriete shopadresjes.

Ook kom je van alles tegen op het gebied van verzorging voor je baby en kinderen. Je leest onder meer welk beddengoed juist is voor je kind. Je leert welke foundation het beste is en hoe je romantiek terugkrijgt in je relatie. Ook vind je bijvoorbeeld een artikel hoe je met een tuinpaviljoen schaduw in je tuin kunt aanbrengen. Met andere woorden: Desirée denkt overal aan.

https://www.facebook.com/CurvaciousNL

Beauty blog 24: Cafecosmetique.com – “not just another beauty blog”

Café Cosmétique is niet zomaar het eerste het beste schoonheidsblog. Je vindt hier alle artikelen van Sofie Albrecht. Wie is Sofie? Zij is beautyjournalist en blogger in de avonduren. Verder experimenteert zij in het weekend als parfumdokter. Dit beauty blog gaat dus vooral ook over geuren en hoe je met de juiste geuren je humeur en méér kunt beïnvloeden. Je ontdekt hier onder andere wat de beste zomergeuren zijn voor op tropische zomerdagen.

Verder ontdek je wat de beste zonnecrèmes en antirimpelcrèmes zijn aan de hand van uitgebreide reviews. In een ander artikel wordt de vraag gesteld hoe “clean” zogenaamde Clean Parfums echt kunnen zijn. Ook maak je kennis met Hiram Green, een specialist op het gebied van parfums maken en iemand die zich de kneepjes vak helemaal zelf heeft aangeleerd.

https://www.facebook.com/cafecosmetique/

Beauty blog 25: Beautygaze.nl

Een ander blog dat je zeker eens moet bekijken is Beauty Gaze. Dit blog verwijst je onder meer door naar de website van aanbieders van verschillende beauty producten. Je zult op Beauty Gaze zelf geen producten kunnen kopen. Het doel van het platform is zoveel mogelijk kennis en nuttige links op het gebied van beauty, verzorging en mode te verzamelen en vervolgens met jou te delen. Je vindt hier heel wat productreviews en ook verdiepende artikelen.

Zo vind je onder andere een artikel over het vinden van de beste routine voor jezelf en jouw vriendinnen. Je komt van alles tegen op het gebied van shampoos en conditioners. Ook ontdek je stijltangen, haarmaskers, haarverf en meer. Natuurlijk zijn gezichtsverzorging en make-up ook van de partij. Je ontdekt ook welke lichaams- en mondverzorging het beste zijn.

https://www.facebook.com/beautygazeblog

Beauty blog 26: Silkeblogs.nl

Wat mag je precies verwachten van Silkeblogs? Slike Blogs is het blogs van Silke. Zij is inmiddels fulltime blogger. Voor haar werk probeert ze verschillende producten uit, maakt hier foto’s van en deelt haar bevindingen op haar blog. Ook volgt zij de trends op mode en beauty gebied op de voet. Zo weet ze jou altijd als eerste te vertellen wat helemaal hip en trendy is. Haar blog gaat voor een gedeelte over mode. Er is ook een gedeelte beauty en lifestyle.

In haar reviews leert ze je onder andere wat Affect Make-up precies is en hoe je het kunt gebruiken. Maar wist je dat je op het platform ook boekreviews tegenkomt? Zoals van het boek Manie van Mark Leenards. Je vindt Silkes uitgebreide wishlist op het gebied van lifestyle en artikelen met unboxing producten. Ook leer je hoe je acne het beste kunt bestrijden.

https://www.facebook.com/silkeblogs

Beauty blog 27: Josbeautycorner.nl (niet Jos, maar Jo’s)

Jo’s Beauty Corner is het blog van Jo, of te wel: Jolanda. Zij is inmiddels in de dertig en woont in de Randstad. Sinds zij voor haar bruiloft door een professionele visagiste haar make-up liet doen, is zij ontzettend geïnteresseerd geraakt in het fenomeen. Het is van een hobby uitgegroeid tot een echte passie en binnen no-time volgde er een eigen blog waarop ze over make-up schreef.

Op Jo’s Beauty Corner combineert ze haar passie voor make-up met haar passie voor schrijven. Ze gaat bewust om met de producten die ze heeft en schrijft hier maandelijks nieuwe updates over. De blog bestaat pas sinds 31 augustus 2021, wat inhoudt dat Jo hier en daar nog wat zoekende is. Ze vindt het hartstikke prettig als je haar tips of feedback geeft, dus laat je hierin niet tegenhouden! Ook als je denkt dat verbeteringen mogelijk zijn, mag je mailen.

https://www.facebook.com/josbeautycornerblogger

Beauty blog 28: Veracamilla.nl

Ken jij het beautyblog Vera Camilla al? Dit blog is vernoemd naar de gelijknamige dame Vera Camilla (haar échte naam). Zij is 26 jaar oud en sinds 2013 inwoner van de stad Amsterdam. Haar grote passies omvatten (natuurlijk) beauty, maar ook muziek en schrijven. Verder heeft ze een grote voorliefde voor winkelen, lezen, actiefilms, sociale media en onderonsjes met vriendinnen. Ze is, naar eigen zeggen, “verliefd op het leven” en dat zie je ook terug in haar blogs.

Vera vindt het belangrijk dat elke vrouw en elk meisje zichzelf kan zijn. Zij is inmiddels fulltime bezig met het onderhouden van haar blog en de daarbij horende sociale media kanalen. Haar filmpjes maakt ze gewoon vanuit de woonkamer. De producten die ze bespreekt, worden op haar bureau gefotografeerd. Ze schrijft objectief, reviewt een hele hoop producten en deelt haar eigen mening – jij mag bepalen of je het met haar eens bent of niet.

https://www.facebook.com/veracamilla

Beauty blog 29: Aliegeerts.nl

Alie Geerts is in eerste instantie een praktijk voor huidverzorging in Raalte. Het is de praktijk van een voormalig specialist in de geestelijke gezondheidszorg, die in 1995 de switch naar de opleiding Schoonheidsverzorging heeft gemaakt. Daarna heeft zij ook nog specialisaties gedaan om de kneepjes van het vak helemaal in de vingers te krijgen. Haar blog wordt grotendeels geschreven vanuit eigen ervaringen. Je leest hier over persoonlijke ervaringen en meer.

Alie Geerts volgt ieder jaar bijscholing om haar kennis zo actueel mogelijk te houden. Ook bezoekt ze beurzen en heeft ze ervaring met lesgeven aan schoonheidsspecialisten in opleiding. Op haar blog lees je onder andere productreviews en de voordelen van bepaalde behandelingen. Het blog is open en eerlijk: geschreven vanuit de kunde en ervaring van de auteur.

https://www.facebook.com/AlieGeertsPraktijkVoorHuidverzorging

Beauty blog 30: Fleursbeautytips.nl

Fleursbeautytips.nl is het beautyblog van Fleur. Zij schrijft over zowel beauty, mode, als lifestyle en voegt een persoonlijke touch toe aan haar artikelen. Fleur is inmiddels een dertiger, staat volop in het leven en erkent dat het steeds belangrijk wordt om goed voor zowel je innerlijk als uiterlijk te zorgen. Ze blogs al sinds 2010, in eerste instantie over haar passie voor visagie. In 2020 zette zij haar kroon op haar werk en haalde haar make up artist diploma.

Op Fleurs blog lees je onder andere artikelen over hoe je zomerse kleding inspiratie kunt opdoen en wat de ideale juwelen zijn voor op Valentijnsdag. Ook lees je over verschillende productreviews en winacties. Vooral de productreviews zijn erg nuttig voor iedereen die iets meer over een bepaald artikel wil leren – of wil ontdekken welk artikelen het antwoord is op alle vragen.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063542978500

Beauty blog 31: Macblogster.nl

Een blog die zeker niet mag ontbreken in deze top 50 is het blog van Macblogster. Hier lees je de persoonlijke content en ideeën van Angela Loy. Zij is inmiddels over de veertig en naar eigen zeggen “not your average blogger”. Zij is inmiddels moeder van een dochter die de 20 al gepasseerd heeft. Op Magblogster schrijft zij voor en namens vrouwen zoals zij: het is haar streven vrouwen met krullend haar te “empoweren”, zodat zij zich zelfverzekerder kunnen voelen.

Wat je precies ontdekt op Magblogster? In ieder geval een hoop krullen. Verder blogs over lifestyle en natuurlijk beauty. Je komt ook verschillende product- en abonnement reviews tegen. Denk onder meer aan een review over parfum abonnement Parfumado. Je vindt reviews van nagellak en conditioner, de 5 geboden voor vrouwen met krullend haar en nog veel meer.

https://www.facebook.com/Macblogster

Beauty blog 32: bekijk ook het blog van Drbodycontour.nl

Wie is Dr Body Contour, vraag jij je misschien af? Het is allereerst een behandelingspraktijk in Nieuwegein met ruim vijf jaar ervaring en 100% certificering. Je komt hier allerlei soorten behandeling op het gebied van huidverzorging, huidverjonging en vetverwijdering tegen. Ook is er een superhandige blogpagina te vinden op de website. Hier lees je alles over wat de verschillende behandelingen precies inhouden en hoe je tal van huidprobleempjes kunt aanpakken.

Je leest hier onder andere wat Endermollift en Endermologie precies inhouden. Verder onthoud je wat het inhoudt om vet in te vriezen (Cryo lipolyse). Je ontdekt alles over chemische peelings, over duurzaam ontharen, het bestrijden van Acné en Couperose. Je ontdekt hoe je pigmentafwijkingen kunt aanpakken en wat Mesotherapie voor jou kan betekenen.

https://www.facebook.com/drbodycontour.nl/

Beauty blog 33: Greenblush.nl

Greenblush is een blog waarop alles green – dus “groen” is. Je leest hier van alles en nog wat over natuurlijke beautyproducten, onder andere een hele hoop reviews van producten, allereerst vanuit de drang van de auteur om lijstjes te maken en overzicht te creëren. Maar jij hebt daar natuurlijk ook heel veel aan. Je vindt alle reviews overzichtelijk geordend, zowel per merk als op alfabetische volgorde. Klik op het plaatje of op de link en lees tot je een ons weegt.

Op Greenblush.nl vind je, zoals belooft van alles over verschillende groene beautymerken en groene beautyproducten. Je ontdekt alles op het gebied van uiterlijk en gezondheid (die twee gaan vaker hand in hand dan je misschien verwacht). Maar daar houdt het niet op: je vindt namelijk ook een hoop leuke tips en ideeën op het gebied van vegan food en duurzame lifestyle.

https://www.facebook.com/Greenblushnl

Beauty blog 34: ook een aanrader is het officiële blog van ICI Paris XL

Je verwacht misschien niet dat een groot merk als ICI Paris XL ook een heel toegankelijk blog heeft, maar niets is minder waard. Op het blog van dit grote merk vind je namelijk heel wat verschillende artikelen met nuttige tips en praktische adviezen om je schoonheidsroutine uit te breiden en te verbeteren. Wat je zo ongeveer op het prettig leesbare ICI Paris blog kunt vinden?

Je leert onder andere hoe je een “Festival metallic look” aanbrengt, wat het voordeel is van karitéboter in je huidverzorgingsroutine en waar omega 3-6-9 vetzuren goed voor zijn. Ook ontdek je de voordelen van tea tree olie, van niacinamide, xanthaangom en jojoba olie. Verder lees je artikelen over de nieuwste huidverzorging en make-up trends voor jong en oud. Ontdek ook “how-to” artikelen, bijvoorbeeld hoe je je wimpers van mooie krullen voorziet.

https://www.facebook.com/ICIPARISXL.Nederland

Beauty blog 35: Notino.nl

Wat is precies Notino? Notino is een platform dat ernaar streeft schoonheid voor iedereen bereikbaar te maken. Schoonheid geeft zelfvertrouwen en kan zorgen voor een positieve verandering. Voel jij jezelf mooi? Dan is het makkelijker om je doelen te bereiken en de wereld een stukje mooier te maken. Notino begon ooit in 2004 in Tsjechië en had als streven heel Europa mooier te maken. Het is in eerste instantie een online winkel, maar je vindt er ook blogs.

Die beautyblogs zijn zeker de moeite waard. Je leest hier niet alleen over de nieuwste trends op het gebied van beauty, maar ook beautyrecensies en natuurlijk tutorials, onder andere over hoe je make-up moet aanbrengen. Maar je vindt bijvoorbeeld ook een prachtig lifestyle artikel als “Hoe valt je baby het beste in slaap?”. Vergeet ook niet De grote oogschaduwgids te bekijken.

https://www.facebook.com/notino.nl/

Beauty blog 36: Esmeelifestyle.nl

Esmee Lifestyle is de fusie van alles Esmee en alles Lifestyle. Je ontdekt hier van alles en nog wat over huid- en haarverzorging, over de beste vegan beauty producten en natuurlijk over make-up. Maar je leert hier ook van alles over het lekkerste en gezondste eten en drinken, over mode, interieur en positiviteit. Ook ontdek je de beste en leukste reistips. Op het beauty blog van Esmee Lifestyle vind je de leukste beauty weetjes, tips en natuurlijk een hoop reviews.

Wat kom je hier onder andere tegen? Onder meer een artikel over het belang van het controleren van je pH-waarde, een artikel over de bad benodigdheden voor elke vrouw, een artikel over hoe je van eczeem afkomst en goede tips om zelf je haar te verven. Je leert wat de beste make-over voor mama’s is en hoe je je haar kunt beschermen tegen de zon, zee en tegen chloor.

https://www.facebook.com/esmeelifestyle

Beauty blog 37: Lovingbeauty.nl

Ook Lovingbeauty.nl is een blog dat we je zeker kunnen aanraden. Je vindt hier van alles en nog wat over mode, beauty, de liefde, sport, lifestyle en natuurlijk gezonde voeding. Je ontdekt onder andere een artikel met tips om haaruitval te bestrijden, maar ook een artikel over de meerwaarde van nieuwe kleding. Benieuwd waar je het beste naar nieuwe kleding kunt shoppen? Ook daar vind je een artikel voor. Je vindt zelf een artikel over de iPhone Pro 13.

Ontdek ook met welke producten je je huid jong en fris kunt houden, hoe je je schaamhaar kunt trimmen voor een schoon gevoel en tips voor het vinden van de beste dagcrème. Leer hoe je rimpels kunt voorkomen en meer. Kortom: er zit hoe dan ook een goed artikel bij voor jou.

Beauty blog 38: Beautyblog-angelique.nl

Beautyblog-Angelique.nl is het beauty blog van Angelique. Hier leer je van alles over de beste make-up toepassingen en natuurlijk over uitgebreide lichaamsverzorging. Ben je benieuwd hoe je zelf een beauty blogger kunt worden? Op de website word je uitgebreid voorzien van de beste tips en trucs. Verder leer je een hele hoop handige en praktische beauty toepassingen. Denk maar eens aan tips over hoe je de beste foundation kunt uitkiezen.

Verder ontdek je hoe je met een kwast blush kunt aanbrengen, hoe je zelf een “smoky eye” kunt creëren en oe je een geschikt oogschaduw palet samenstelt. Je ontdekt wat “Beauty 2.0” precies is en hoe je mee kunt doen met de trend. Verder lees je over de allerbeste schoonheidsrecepten voor een “vlekkeloze teint” en ontdek je de leukste beauty tutorials. Je leert hoe je je wenkbrauwen kunt onderhouden, je benen kunt harsen en je gezicht kunt laten stralen.

Beauty blog 39: Glance-inside.nl

Glance-inside is een website waarop je alles leert over de vele voordelen van permanente make-up. Je ontdekt hoe je ’s ochtends op kunt staan en met alleen een dagcrème opdoen er toch mooi en verzorgd uit kan zien. Het platform Glance-inside is van Mila. Zij is expert op het gebied van permanente make-up aanbrengen, of te wel: PMU (Permanent Make-Up) tatoeages. Je leert hoe je uit kunt stralen wie je bent: zoals je je voelt en zoals je graag wilt zijn.

Op Glance-inside draait alles om het laten matchen van het uiterlijk met het innerlijk. Je kunt Mila persoonlijk inschakelen voor het laten accentueren van lippen en wenkbrauwen of het aanbrengen van eyeliner. Ook kun je de blogs op haar website lezen: hier lees je alles over eyeliners, wenkbrauwen, maar ook oogschaduw, full lip tattoos en de wenkbrauwen trends van het jaar.

https://www.facebook.com/glanceinsidetilburg

Beauty blog 40: op Blogbrains.nl ontdek je beautybloggers en influencers om mee samen te werken

Blogbrains.nl is een heel ander soort platform dan de andere websites die we hier tot nu hebben besproken. Blogbrains.nl is namelijk zelf geen beautyblog, maar een plek waar je toegang krijgt tot beautyblogs om een persoonlijke samenwerking mee aan te gaan. Zo krijg je toegang tot liefst ruim 500 verschillende beauty blogs, in allerlei soorten en maten. Je kunt je aansluiten bij grote of kleine domeinen, bij blogs en vlogs met tal van verschillende specialiteiten.

Een beauty blogger inschakelen doe je onder andere om je naamsbekendheid te vergroten. Ook op SEO-technisch gebied is het heel voordelig als jouw naam op het make-up blog valt. Op Blogbrains.nl krijg je toegang tot tal van analyse tools en weet je van tevoren precies welke trefwoorden voor jou interessant zijn om in het blogartikel bij je blogger naar keuze te verwerken.

https://www.linkedin.com/company/blog-brains/?originalSubdomain=nl

Beauty blog 41: bekijk het blog van webwinkel Puurhuid.nl

Ook webwinkel Puurhuid.nl heeft een blog die zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Wat je hier onder andere kunt vinden, zijn blogs op het gebied van natuurlijke huidverjonging, anti-aging, beautyfood, huidverbetering, de beste producten voor huidverzorging, ontharen, make-up, Zen beauty, de verhouding tussen beauty en de zon en afvallen. Ook vind je een uitgebreid blogartikel met 10 tips om je huid op natuurlijke wijze te verjongen.

Ontdek artikelen als “Kristel’s Healthy Lifestyle”, artikelen over de voordelen van beautyfood en het belang van Mindfulness training. Je leert hoe je ouder kunt worden met stijl, wat ongezonde voeding precies is en zelfs hoe je Gezonde Chocolade kunt gebruiken om af te vallen. Ontdek welke make-up geschikt is als je ouder wordt en wat de geschiedenis is van cosmetica.

https://www.facebook.com/schoonheidssaloneindhoven

Beauty blog 42: Beautybyliesz.nl

Beautybyliesz.nl is het blog van Annelies van Slooten. Zij is een beautyfan en millennial. Zij schrijft over de producten van Oriflame, waar ze in 2015 voor het eerst mee in aanraking is gekomen. Ze volgde een Oriflame workshop en ontdekte hoe je de huid en verschillende huidlagen kunt verzorgen met de juiste voedende crèmes. De huid goed reinigen is ook van groot belang. In het blog leer je onder andere ook hoe je op natuurlijke wijze make-up kunt weghalen.

Annelies is officieel Oriflame adviseuse. Zij neemt persoonlijk advies op met klanten en geeft persoonlijk advies. Annelies kan je onder andere ook helpen met het zelf oprichten van je eigen beauty onderneming. Op haar blog lees je natuurlijk alles over Oriflame, over wellness en make-up, lip- en huidverzorging, maar ook over zaken als portemonnees, schoudertassen en cadeaus.

https://www.linkedin.com/company/beauty-by-liesz/

Beauty blog 43: Hillybillybeauty.nl

Het beautyblog met de meest verrassende naam moet toch wel Hilly Billy Beauty zijn. Dit is het blog van Hilde, moeder van drie kinderen. Zij begon haar blog in april 2016 en in de vele artikelen zie je haar gezin regelmatig voorbijkomen. Het blog is in eerste instantie puur en alleen als beautyblog beginnen, maar inmiddels vind je hier artikelen terug over al haar persoonlijke interesses. Je ontdekt onder haar passie voor lezen en blogs over producten voor kinderen.

Natuurlijk speelt beauty nog altijd een grote rol op het blog. Haar passie voor beauty begon in haar tienerjaren, toen zij zich voor het eerst ging verdiepen in gezichtsverzorging. Op haar negentiende ging zij in de lokale parfumerie werken. Kortom: Hilde weet veel te vertellen vanuit haar eigen ervaringen. Haar blog barst van het enthousiasme en natuurlijk praktische tips.

https://www.facebook.com/hillybillybeauty

Beauty blog 44: bekijk ook de blogs van Cosmopolitan

Ook het fantastische magazine Cosmopolitan heeft een eigen blog. Niet zomaar een blog, maar een blog dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken. In het blog leer je van alles en nog wat over schoonheid. Je ontdekt onder andere hoe je mee-eters kunt verwijderen, alles dat je weten moet over het zelf verven of laten verven van je haar. Je ontdekt de nieuwste haar trends en tips voor het kiezen van een nieuwe haar trends. Ontdek ook de mooiste nagels.

Lezen over bekende mode bloggers als Negin Mirsalehi? Ook dat kan. Leer hoe je eenvoudig zelf nagellak kunt verwijderen en ontdek de kracht van je wenkbrauwen. Je leest meer over mode iconen als Gigi en Bella Hadid en ontdekt welke nadelen naar de zonnebank gaan heeft. Cosmopolitan heeft als doelgroep “vrouwen die alles uit hun leven willen halen.”

https://www.facebook.com/cosmopolitan.nl

Beauty blog 45: Beautyspots.nl

Beautyspots is het blog van Natasja, een zelfbewuste veertiger. Zij schrijft in eerste instantie over haar eigen uiterlijke problemen, zoals frons- en lachrimpels. Ook heeft ze hier en daar weleens een vlekje of pukkeltje: het zal je niet onbekend voorkomen. Haar blog bestaat sinds 2012 en deelt alles op het gebied van make-up en de mooiste verzorgingsproducten. Het blog is voor elke vrouw. Je leest onder meer over productreviews en lifestyle en wonen trends.

Ontdek het blog van Natasja over waarom zij begonnen is met bloggen. Ontdek wat zij te zeggen heeft over deodorantkeuze en over het beste eten en drinken voor in de zomer. Je leest ook artikelen over nieuwe voedingsmiddelen, zoals vernieuwde Spa Fruit met minder suiker.

https://www.facebook.com/Beautyspots.nl/

Beauty blog 46: Glowzine.nl

Ben jij al bekend met de blog Glowzine? Naar eigen zeggen is dit dé beauty blog van Nederland. Wat je hier onder andere kunt lezen is alles over de nieuwste budget beauty producten, maar ook alles over de laatste trends en het gebruik van bepaalde beauty producten. Glowzine omschrijft zichzelf als “vriendin die je alles vertelt over make-up en huidverzorging”.

Wat voor artikelen mag je dan precies verwachten? Onder meer een heleboel tutorials en product reviews. Je ontdekt de laatste trends op beauty- en modegebied. Enkele van de laatste artikelen zijn een review over het Flamingo scheermes, een review van Nivea fresh blends. Een review over Paula’s Choice water-infusing elektrolyte moisturizers en Rimmel mascara.

https://www.facebook.com/groups/glowzine/

Beauty blog 47: Thebiggerblog.com

Ben jij al bekend met Beautyblog Thebiggerblog.com? Dit is het blog van Josine Wille en zij is inmiddels 40 plus. Ze is woonachtig in een pittoresk dorpje nabij Haarlem (tussen de typisch “Hollandse” bollenvelden). Hier woont ze met haar gezin en poes Ellie. The Bigger Blog is een blog dat zich in eerste instantie richt op plussize dames. Je ontdekt hier andere de leukste blogs met kleding tips voor vrouwen met overgewicht en vrouwen die zwanger zijn.

Zwangerschap speelt op dit blog dus ook een grote rol, net als de verzorging voor kinderen. Je leert onder andere hoe je voor je dreumes een “learning tower” kunt maken en hoe je hardnekkige vlekken uit kleding krijgt. Ook ontdek je wat body positivity precies inhoudt en hoe je meer zelfverzekerd naar je lichaam kunt kijken. Een positief lichaamsbeeld willen we toch allemaal?

https://www.facebook.com/thebiggerblogcom

Beauty blog 48: Advancebeauty.nl

Advancebeauty.nl is de website van een praktijk uit Weert, Limburg, die zich specialiseert in huidverzorging, huidverbetering en acne-therapie. Ook kun je hier terecht voor verschillende waxbehandelingen. Verder heeft de shop een eigen blog waarin veel van de verschillende therapieën en methoden tot in detail worden uitgelegd. Zo kun je je verdiepen en kijken wat bij je past.

Je ontdekt onder meer product reviews van verschillende peeling- en huidverzorging producten. Je ontdekt hoe je met bepaalde middeltjes je huid kunt verhelderen en verstevigen, maar ook hoe je cel vernieuwing in de huid een kickstart geeft. Leer de feiten en fabels over acne en welke voeding geschikt is om de ontwikkeling van acne zoveel mogelijk te beperken. Dat is nog niet alles: in het blog ontdek je namelijk ook verschillende gezonde recepten.

https://www.facebook.com/AdvanceBeautyWeert

Beauty blog 49: op de groene toer met Bioplaneet.nl

Dan zijn we alweer aangekomen bij het één na laatste blog in deze top 50. Bioplaneet is een blog dat streeft naar het behoud van een mooie, gezonde planeet. Het is meer dan alleen een beauty blog, al kom je er natuurlijk tal van biologische beauty- en eet tips op tegen. Het blog wil je stimuleren een zo duurzaam (en ook gelukkig) mogelijk leven te leiden. In eerste instantie is Bioplaneet.nl een webshop waar je heel wat verschillende biologische producten koopt.

Is het blog van Bioplaneet.nl de moeite waard? Absoluut. Je leert hier onder andere wat je kunt doen tegen een verbrande huid. Ook ontdek je verschillende artikelen in de categorie “Het Groene Bioplaneet Woordenboek”. Hierin staat onder meer wat bepaalde begrippen als Hyaluronzuur en Gotu kola precies inhouden en wat je eraan hebt. De moeite waard om je erin te verdiepen. Ontdek wat je precies moet weten over parfum dragen in de zon en meer.

https://www.facebook.com/bioplaneet.nl/

Beauty blog 50: Choosebeauty.nl

Ben jij al bekend met Beauty blog Choose Beauty? De auteurs van dit blog zijn erop gebrand ervoor te zorgen dat jij er nóg mooier uit komt te zien. De doelgroep bestaat uit vrouwen die het belangrijk vinden er op dagelijkse basis mooi uit te zien, maar die niet altijd de tijd hebben uitgebreid voor de spiegel te staan. In het drukke leven van alledag is het vaak een kwestie van haasten, haasten, haasten: niet goed, maar wel de realiteit. Tijd om wat rust in te lassen.

De auteurs zien beauty als een erg breed begrip. Je leert hier een verbeterde relatie met jezelf op te bouwen en jezelf te accepteren zoals je bent. Kortom: je leert van jezelf te houden. Ontdek artikelen over het beste poeder, de beste contour en highlights, de beste Foundation en de beste Puntenslijper make-up. Ontdek ook alles over voetverzorging en zelfbruiner.

https://www.facebook.com/choosebeauty.beauty

Persoonlijke verzorging sites beoordeeld door de Consumentenbond

Het is helaas niet het geval dat organisaties als de Consumentenbond, Radar en Kassa heel uitgebreid aandacht besteden aan wat het beste beautyblog is. De Consumentenbond staat wel uitgebreid stil bij wat de beste webshop op het gebied van persoonlijke verzorging en gezondheid is. Webwinkels krijgen een beoordeling op basis van criteria als bezorgkosten, prijsniveau, klantencijfer, retourprocedure, bezorging, betaalmogelijkheden en assortiment.

 • Bol.com en ICI Paris XL.nl scoren met een gemiddelde van 8.6 het hoogste
 • Op plek drie vinden we De Online Drogist.nl met 8.5
 • Parfumswinkel.nl scoort een 8.4
 • Zowel Drogistplein.nl en Hollandandbarrett.nl scoren een 8.3.

Gebruikte bron voor dit beauty en verzorgingsartikel

De volgende bron is gebruikt als inspiratie voor het schrijven van dit artikel over persoonlijke verzorging:

Jouw volgende stap in beauty inspiratie

Zoals je hebt kunnen lezen, staan we volledig achter onze selectie van top Nederlandse beauty blogs. Elk van hen biedt iets unieks: van DIY huidverzorgingstips tot professionele make-up adviezen. Nu je weet waar je de beste informatie en inspiratie kunt vinden, is het tijd om actie te ondernemen. Begin jouw beauty avontuur met vertrouwen, gewapend met kennis van de beste bronnen. Jouw pad naar beauty expertise en inspiratie begint nu. Ontdek vandaag nog jouw ideale beauty blog.

De beste beauty en gezondheidsblogs: in conclusie

In dit artikel hebben we de beste beauty- en gezondheidsblogs met jou gedeeld: maar liefst 50 verschillende namen van hoge kwaliteit. Het is nu aan jou een blog te kiezen dat je enorm uitspreekt. Veel succes!