Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste anti-wallen crème tegen een donkere of dikkere huid onder de ogen

Niemand kijkt graag in de spiegel om tot de ontdekking te komen dat de huid onder de ogen verkleurd is. Het lijkt dan een beetje grijs of grauw en je bent de natuurlijke kleur van de rest van je huid aan het zoeken, maar die is er niet. Het kan een enkele keer gebeuren als je slaapritme overhoop ligt of in een stressvolle periode zit, maar bij sommigen ligt het ook aan minder goede voeding of te weinig vocht in het lichaam. Je aanpak kan dus meervoudig zijn.

Onze zoektocht naar de ideale anti-wallen crème voor onder de ogen

Ik slaap normaal als een roosje en heb dan ook nauwelijks last van een donkere of opgezwollen huid onder de ogen. Dan is er die enkele keer dat een deadline nadert en ik ineens mezelf in de spiegel niet meer herken. Het kan aan het felle licht in de badkamer liggen en daarom check ik mijn uitdrukking nog eens in de buitenlucht. Maar de kringen zijn niet weg. Ik weet dat ik iets extra’s nodig heb om weer een beetje florissant voor de dag te komen. Op zoek naar een crème dus.

Mijn aanraders – voor ieder is er wel een anti-wallen crème te krijgen

Het goedkoopste middel tegen wallen is de L’Oreal Paris Revitalift Laser X3 Oogcrème. Op een gedeelde tweede plaats – voor mensen die hun budget voor persoonlijke verzorging niet willen overschrijden – staan Biodermal en Vichy. Het duurste merk voor anti-wallen oogcrème is Chanels La Crème Yeux (met aparte applicator). Mijn favoriet is Velveux oogcrème aangezien deze het meest biedt voor een lage prijs.

Snel overzicht: Deze Anti Wallen Crèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeVelveux oogcrème 15ML – anti wallen en donkere kringen: Een natuurlijke, verkoelende crème die uitblinkt in de geur en effectiviteit. Ondanks de kleine verpakking gaat deze crème een lange tijd mee door de kleine hoeveelheid die per keer nodig is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor ouder wordende huidEstée Lauder – Advanced Night Repair Eye Gel: Deze ooggel gaat verder dan alleen wallen en donkere kringen. Het is ook effectief bij tekenen van huidveroudering rond de ogen. Hoewel het een flinke prijs heeft, zijn de ingrediënten ook van een erg hoge kwaliteit en is de werking ervan het absoluut waard. >> Check laagste prijs
Beste snelle oplossingRemescar – Eye Bags & Dark Circles: Dit is de crème voor degenen die direct resultaat willen zien. Remescar belooft een snel effect en hoewel dit niet bij iedereen werkt, is een kleine hoeveelheid vaak al genoeg voor het gewenste resultaat. Wij raden aan om eerst een proefmonster te proberen. >> Check laagste prijs

Wie review anti-wallen oogcrèmes en waarom?

Wij vinden het altijd prettig om middeltjes te onderzoeken die de mens blij kunnen maken of zelfvertrouwen kunnen geven. Niemand vindt het namelijk prettig om wallen te hebben. Het ziet er niet alleen treurig uit, maar kan ook nog vervelend aanvoelen als de huid opgezet is. Behalve alle huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kun je ook gewoon voor de makkelijkste weg kiezen en een oogcrème aanschaffen. De test wijst uit wat de beste kant-en-klare oogcrèmes tegen wallen zijn.

Waarom opletten bij crèmes tegen wallen onder je ogen?

Je ogen zijn een kostbaar goed dat je nog jaren nodig hebt. Je smeert dus niet zomaar iets onder je ogen met het risico dat het erin terecht kan komen. Hoe vaak zie je het niet dat iemand met rode ogen rondloopt, omdat hij een verkeerde oogcrème heeft gebruikt en dan hoeft het niet eens speciaal iets tegen de wallen te zijn. Het begint dus bij te ontdekken of je allergisch bent voor bepaalde bestanddelen en daarna hoe prettig de oogcrème voor jou werkt.

Oogcrèmes, anti-wallen oogcrèmes – is er verschil dan?

Er zullen altijd mensen zijn die beweren dat je het probleem van binnenuit aan moet pakken en dat is misschien ook wel het meest ideale plaatje. Je hebt er alleen niet altijd de tijd voor of zin in en dan is een crème die je kunt smeren wel zo handig. Waar je op kunt letten als je zelf een anti-wallen oogcrème uit gaat zoeken, is of de bestanddelen anders zijn dan bij de andere crèmes binnen dezelfde lijn of bij hetzelfde merk. Anders kun je net zo goed de gewone, goedkopere crème kopen.

Wat garandeert de producent van anti-wallen crèmes en kan dat wel?

Als je een anti-wallen middel promoot, zou je toch denken dat er ook onderzoek gedaan is door de fabrikant naar de effecten van het product. In veel situaties is dit helaas niet het geval. Er wordt geconstateerd dat er een bepaalde vraag is en men pleurt gewoon hetzelfde goedje in een andere verpakking met andere opdruk en klaar is Kees. Mensen willen soms ook gewoon geloven dat iets werkt, zonder dat ze daarvoor ooit bewijs hebben gezien. En zeg nou eerlijk: wie brengt een crème nou terug als het niet blijkt te werken?

De criteria bij anti-wallen crèmes

Het hoofdcriterium voor ons – en alle andere aspecten zijn bijzaak – is dan ook hoe effectief een anti-wallen oogcrème werkt. Vermindert het de opgepofte of dikkere huid? Vervaagt de donkere kleur van de huid onder de ogen en sluit de kleur weer meer aan bij de eigen huidskleur in het gezicht? Verder mag een crème prettig uitsmeren en als de prijs hoger wordt, verwachten we ook meer resultaat dan bij de goedkopere crèmes.

Hoe we anti-wallen crèmes getest hebben en onze bevindingen

We hebben een hele reeks anti-wallen crèmes aangeschaft en zijn daarna een testteam gaan samenstellen om de crèmes een bepaalde periode lang uit te proberen. Het testteam heeft eerst bij elkaar gezeten om een eerste schifting te maken. Deze crèmes zijn sowieso niet in de top 10 terecht gekomen en de basis hiervoor was bijvoorbeeld de geur of dat de crème te vluchtig was en daardoor niet fijn insmeerde. Wat overblijft, is daarna gerangschikt op effect en persoonlijke ervaring.

De top 10 met de beste anti-wallen crèmes

1. Velveux oogcrème 15ML – anti wallen en donkere kringen

Bijna alle oogcrèmes worden in een verpakking van 15 milliliter verkocht, zo ook deze van Velveux.

Pluspunten:

 • Een heerlijk verkoelend en natuurlijk product dat ook nog eens heel goed ruikt!
 • Ook al is het een klein potje, je hebt er zeer weinig van nodig.

Minpunten:

 • Deze oogcrème is fantastisch en ik kan geen minpunt bedenken. Misschien is deze crème niet de spannendste uit de rij, maar dat hoeft ook niet.

2. Estée Lauder – Advanced Night Repair Eye Gel

Deze ooggel helpt niet alleen tegen donkere kringen en opgezwollen huid onder de ogen.

Pluspunten:

 • Hij werkt namelijk ook voor de ouder wordende huid die bij de ogen het snelst zichtbaar wordt.

Minpunten:

 • De prijs voor maar vijftien milliliter is aanzienlijk. Gelukkig doe je er wel lang mee als je hem alleen voor bepaalde momenten dat je er last van hebt gebruikt.

3. Remescar – Eye Bags & Dark Circles

Remescar belooft snel resultaat met deze oogcrème die specifiek tegen wallen bedoeld is.

Pluspunten:

 • Je hebt er minder van nodig dan je zou denken om het gewenste effect te bereiken.

Minpunten:

 • Bij sommige testpersonen werkte het hoofdbestanddeel van deze oogcrème helemaal niet. Als het kan, moet je voor de aanschaf van de tube een proefmonstertje uitproberen rond je ogen.

4. Kiehl’s – Facial Fuel Eye De-Puffer

Deze crème van Kiehl’s werkt heerlijk verkoelend.

Pluspunten:

 • Het verkoelende effect voelt al goed, zelfs als je geen duidelijk verschil zou zien.
 • Je brengt het aan met een stick en hiervoor moet je huid dus wel schoon zijn.

Minpunten:

 • Voor 5 gram aan product is deze Kiehl’s anti-wallen crème stevig aan de prijs.

5. Kiehl’s – Creamy Eye Treatment with Avocado

Avocado wordt tegenwoordig in steeds meer producten gebruikt waar een voedende werking gewenst is.

Pluspunten:

 • De crème is lekker zacht en zo voelt het ook aan rond de ogen.

Minpunten:

 • Er zit geen aparte applicator bij dit potje crème. Wij adviseren deze los te kopen, zodat je de werking van de crème niet nadelig beïnvloed door telkens met je vingers het potje in te gaan.

6. Clinique – Pep-Start Eye Cream

De glans in deze crème zie je meteen op de huid.

Pluspunten:

 • Door het licht dat op de crème valt, wordt de kleur van de huid eronder minder zichtbaar.
 • Het bolletje aan het einde van de tube gebruik je om de crème gericht in de smeren. Hierdoor heb je ook minder nodig dan wanneer je met je vingers in een pot moet.

Minpunten:

 • De testpersonen die naturel de deur uitgaan, ervaren deze anti-wallen crème als prettiger dan diegenen die met een flinke laag make-up op pad gaan.

7. Clinique – All About Eyes Rich

De tweede oogcrème van Clinique zit wel in een potje en heeft geen speciale applicator.

Pluspunten:

 • De crème werkt ook tegen rimpeltjes en niet alleen tegen wallen.

Minpunten:

 • Sommige testpersonen vinden de crème toch fijn in het gebruik rond de ogen, ondanks dat er geen aanzienlijk effect te bemerken is.

8. L’Oréal Paris – Revitalift Laser X3

Ook deze crème van L’Oréal Paris heeft een bolletje als applicator aan het einde van de tube.

Pluspunten:

 • Dit bolletje is van metaal, waardoor het ook nog eens verkoelt tijdens het aanbrengen. Dit voelt prettig.

Minpunten:

 • Je moet de crème wel een bepaalde periode gebruiken voordat je verschil zit. Verwacht dus niet bij de eerste keer aanbrengen al resultaat.

9. Biodermal – Wallen & Donkere Kringen oogcrème

Biodermal heeft een speciale crème alleen voor rond de ogen die last hebben van wallen en donkere randen.

Pluspunten:

 • In deze crème zit geen parfum verwerkt en proefpersonen met een huidallergie vinden dit fijner.

Minpunten:

 • Niet alle proefpersonen merken evenveel effect bij het regelmatig insmeren van deze oogcrème. De huid voelt wel gladder, maar is niet altijd lichter van kleur of minder opgezet.

10. Vichy – Minéral 89 Yeux/Eyes

Het flesje heeft een pompje dat de hoeveelheid crème dat eruit komt bepaalt.

Pluspunten:

 • Door dit pompje kun je goed doseren en gaat 15 milliliter langer mee dan je denkt.
 • De crème verkoelt lekker en voelt goed aan op de huid rond de ogen.

Beste uit de test volgens de Consumentenbond, Radar en Kassa

Radar gaat in een artikel in op de oorzaken van wallen en wat je kunt doen voordat je een anti-wallen crème koopt om in te smeren. Zij geven ook aan dat je komkommer kunt gebruiken om verkoeling te brengen en vocht in te brengen in de huid rond de ogen. Je hoeft volgens Radar dus niet altijd een (dure) crème te kopen. Andere oplossingen houden verband met je eetgewoonten en soms ligt het helaas gewoon aan je genen en kun je er weinig aan doen.

De Consumentenbond en Kassa hebben geen aparte onderzoeken met anti-wallen crème gedaan. Wellicht komt dat in de nabije toekomst gezien de populariteit van dit soort middeltjes.

Dit zegt Radar over Oorzaken van Wallen en Wat Je Ertegen Kunt Doen

Radar bespreekt de oorzaken van wallen, zoals ouderdom, eczeem, aanleg, slaap- en vochttekort, en hoe deze verschillen van donkere kringen. Volgens dermatoloog Armanda Onderdijk zijn sommige oorzaken, zoals ouderdom en genetica, moeilijk te behandelen zonder cosmetische ingrepen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Donkere Kringen en Wallen Onder Je Ogen

BNNVARA’s Kassa biedt tips om donkere kringen en wallen onder de ogen te verminderen, benadrukkend dat genetica een grote rol speelt. Voor wallen, die voornamelijk door vocht worden veroorzaakt, wordt voorgesteld om zachtjes te masseren voor vochtafvoer. Tegen donkere kringen helpt het om voldoende vocht binnen te krijgen en een gezonde levensstijl te hanteren, met voldoende slaap, minder alcohol en cafeïne, en stoppen met roken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Conclusie

Pak eerst je leefstijl aan voordat je een crème gaat smeren. En kies je toch voor de anti-wallen oogcrème? Kijk dan of je een proefmonster kunt bemachtigen om de werking op de huid rond jouw ogen te testen.