Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste allesreiniger – voor schoonmaakgemak

Je hebt altijd wel een goede allesreiniger in huis. Je sopt er makkelijk de keuken mee af of doet de trap een keer wat grondiger dan alleen afstoffen. Op deze manier houd je je huis lekker schoon en fris. En dat betekent dat je je spullen – huis en wat erin staat – goed onderhoudt en dat het dan langer mee gaat. Een goed werkende en lekker geurende allesreiniger helpt dan om met plezier door het huis te gaan met je emmer en vochtige doek of dweil.

Zoeken naar die ideale allesreiniger

Meestal pak je wat je moeder ook in huis heeft. Je bent met die geur opgegroeid en weet dat je moeder geen rotzooi in huis haalt. Toch kan het gebeuren dat je een keer een andere allesreiniger wilt proberen. Waar je vroeger bijvoorbeeld maar een enkele geur per merk had, kom je tegenwoordig een heel gamma aan geuren bij de merken allesreinigers tegen. In de zomer ruikt citrus bijvoorbeeld lekkerder en in de winter vind je katoen weer fijner ruiken. Geur doet wat.

Snel overzicht: Deze allesreinigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor effectiviteitDettol Power & Fresh – Original: Deze reiniger heeft een onmiskenbare Dettol-geur die zorgt voor een hygiënisch schone indruk. Bovendien heb je slechts een kleine hoeveelheid nodig voor een grondige reiniging. Dit maakt de Dettol Power & Fresh onze favoriete keuze voor effectiviteit. >> Check laagste prijs
Beste milieuvriendelijke keuzeKlok Allesreiniger Eco 1 liter: Voor degenen die gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen van reinigingsmiddelen, zoals parfums en kleurstoffen, is de Klok Allesreiniger Eco een perfecte keuze. Deze reiniger is milder voor zowel je handen als voor het milieu, waardoor we het beschouwen als de beste milieuvriendelijke keuze. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingAndy Vertrouwd Allesreiniger: Deze vertrouwde allesreiniger is de goedkoopste in onze lijst en biedt toch een grondige reiniging. Met zijn handige handvat voor gemakkelijk hanteren, vinden we de Andy Vertrouwd Allesreiniger de beste keuze voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs

Waarom een review over allesreinigers? Wat is daar nou interessant aan?

Er zijn maar weinig mensen die het huis of hun thuiskantoor poetsen echt leuk vinden. Het is iets dat moet gebeuren en als je het periodiek doet, maakt het het schoonmaken de rest van de tijd ook makkelijker. Voor de badkamer heb je speciale reinigingsmiddelen voor kalk, al doen sommige allesreinigers het hier ook goed. Maar voor de rest heb je gewoon een effectief middel nodig dat doet wat het moet doen: goed schoonmaken.

Kritisch blijven bij allesreinigers is altijd goed

Wat ons opvalt is dat steeds meer fabrikanten van allesreinigers meer geuren uitbrengen. In principe hebben we niks tegen op nieuwe of andere geuren, maar wij vragen ons wel af of al die toevoegingen de werking van het hoofdbestanddeel niet beïnvloeden. Het laatste dat je wilt is een lekker geurende allesreiniger die minder effectief is als de originele versie. Soms gaat de fabrikant mee met de trend en is dat niet altijd gewenst. Geldt dit ook voor de allesreinigermarkt?

Allesreinigers en variëren – gaat dat wel goed samen?

Wij waren nogal sceptisch toen wij zagen dat Dettol bijvoorbeeld meerdere vormen allesreinigers had uitgebracht. Je krijgt nu niet alleen maar meer de normale fles, maar ook een spray. In die spray zit toch gewoon hetzelfde als in de fles, alleen betaal je hier meer voor? En dat klopt ook, maar bij nader inzien is de hogere prijs ook uit te leggen. Met een spray kun je gericht werken en je betaalt natuurlijk ook voor het spraymechanisme en niet alleen voor de inhoud van de fles.

Wat promoot de allesreinigerfabrikant en is dit waar?

Elke allesreinigerproducent wil dat de klant tevreden is, want anders ben je je vaste klant snel weer kwijt. Zeker als er aanbiedingen zijn, willen mensen nog best wel eens een ander merk proberen. Zij zijn niet merkentrouw en hebben ook geen binding met een bepaalde geur. Ze willen gewoon dat wat zij schoonmaken op een goede en prettige manier gebeurt.

Waar op letten bij allesreinigers?

Om te kijken welke allesreinigers het beste functioneren hebben we gekeken naar de volgende criteria:

 • Effectiviteit en gebruiksgemak – alles draait om de werking van de inhoud van de verpakking
 • Inhoud en prijs – krijg je bij een grotere verpakking ook prijsvoordeel (als je al tevreden bent met je merk en geur)
 • Geuren – dit is niet het belangrijkste, maar kan wel stimulerend werken
 • Verpakking – is de fles makkelijk vast te pakken, zodat hij bij het gieten van de inhoud in een emmer (dus niet bij de spray) niet wegglipt

Hoe we allesreinigers getest hebben en wat de resultaten zijn uit ons onderzoek

Wij zijn alle supermarkten, bouwmarkten en bijvoorbeeld ook de Boerenbond afgegaan om te kijken welke merken en variaties in allesreinigers er zijn. Van elke verpakking hebben we de kleinste hoeveelheid gekocht om de test te kunnen uitvoeren. Bij zowel een fles als een spray van een merk, zijn beide varianten gekocht om het verschil te kunnen testen.

In onze testruimte hebben we verschillende gebruiksoppervlakken met alle allesreinigers behandeld om te kijken welke beter of minder goed werkten. Door telkens eenzelfde ondergrond te gebruiken bij elk middel, vielen al snel de verschillen op.

De top 10 met beste allesreinigers

1. Dettol Power & Fresh – Original

Deze schoonmaakfavoriet staat op nummer een in de top 10 en komt nog een aantal keren met andere geuren terug.

Pluspunten:

 • De allesreiniger heeft een typische Dettolgeur die hygiënisch ruikt.
 • Je hebt een kleine hoeveelheid nodig voor een effectieve schoonmaakbeurt.

Minpunten:

 • Niet iedereen vindt de geur prettig, maar daarom zijn er dan ook andere geuren binnen het Dettolmerk.

2. Blue Wonder – allesreiniger en desinfectiespray

Dit is de eerste spray in deze top 10 met allesreinigers.

Pluspunten:

 • De allesreiniger helpt om plekken die je graag goed schoon wilt houden te desinfecteren. (bij corona bijvoorbeeld de deurknoppen of –klinken en vaak aangeraakte oppervlakken)
 • Door de spray kun je gericht een bepaalde plek reinigen.

Minpunten:

 • Prijstechnisch gezien zouden wij hier niet het hele huis mee schoonsprayen, dan kun je toch beter een emmer met allesreiniger gebruiken.

3. Andy – vertrouwde allesreiniger

Andy is inmiddels een merk dat een Ecolabel van de Europese Unie heeft gekregen en dat is goed te weten voor wie daar gevoelig voor is.

Pluspunten:

 • Dit is de goedkoopste allesreiniger in deze lijst met schoonmaakmiddelen.
 • De fles heeft een handig handvat, waardoor je deze stevig vast kunt pakken.

4. Dettol Power & Fresh – citrus

De tweede Dettol in deze top 10 is die met de citrusgeur.

Pluspunten:

 • De allesreiniger is geschikt voor zeer veel verschillende oppervlakken en attributen.

Minpunten:

 • Voor het schoonmaken van snijplanken zouden wij zelf echter geen allesreiniger gebruiken.

5. Klok – eco allesreiniger

Wie niet goed tegen bepaalde bestanddelen van allesreinigers kan (parfum en kleurstoffen), zit met de allesreiniger van Klok helemaal goed.

Pluspunten:

 • Dit is een milieuvriendelijkere variant ten opzichte van andere allesreinigers.
 • Hij is ook nog eens fijner voor je handen die telkens in het sopje gaan om de doek opnieuw te bevochtigen en uit te wringen.

Minpunten:

 • Voor een liter ben je wel bijna een tientje kwijt en dat maakt Klok een van de duurste allesreinigers.

6. Ajax – eucalyptus

Voor sommigen is er geen betere allesreiniger dan deze van Ajax en dat komt vooral door de karakteristieke geur die je na het schoonmaken ruikt.

Pluspunten:

 • De allesreiniger doet wat hij moet doen en maakt alles schoon.
 • De verpakking is (ten opzichte van vroeger) milieuvriendelijker door gebruik te maken van gerecycled materiaal.

Minpunten:

 • Deze fles heeft geen handvat en dat maakt doseren soms wat slordiger, waardoor je meer gebruikt dan nodig is bij het gieten.

7. Dettol Power & Fresh – kersenbloesem

De derde Dettol in deze lijst is die met de geur kersenbloesem.

Pluspunten:

 • De verschillende geuren van Dettol maken het schoonmaken plezieriger en toch krijg je de bekende werking van de vertrouwde Dettol.

Minpunten:

 • Niet iedereen bleek tijdens de test even groot fan van deze geur. Als je een gevoelige neus hebt, kun je deze Dettol dus maar beter even in de winkel “proefruiken”.

8. Mr. Propre – ultra allesreiniger en ontvetter – winterfris

De allesreinigers van Mr. Propre vallen ook in de categorie prijsbewust.

Pluspunten:

 • Voor een fles allesreiniger ben je ongeveer 2 euro kwijt.
 • Deze allesreiniger ontvet goed en is niet agressief voor de huid.

Minpunten:

 • Voor deze prijs hebben we geen verbeterpunten kunnen ontdekken.

9. CIF Power & Shine – allesreiniger spray

Dit is de tweede spray in deze top 10.

Pluspunten:

 • Het voordeel van een sprayfles vinden wij dat je de fles altijd kunt hervullen. Dus zelfs als de sprayfles ten opzichte van een gewone fles bij de aanschaf duurder is, kun je deze wel hergebruiken.
 • Cif werkt ook goed bij het verwijderen van kalk en daarom heb je geen aparte reiniger hiervoor nodig.
 • Deze allesreiniger valt voor wat betreft de prijs ook best mee.

10. Ecover – citroengras & gember

Voor wie voordelig wil inkopen en al fan is van het merk Ecover en de geur is er de fles van 5 liter.

Pluspunten:

 • Prijstechnisch is een grotere verpakking altijd voordeliger. Je moet alleen een kleinere verpakking hebben om deze te hervullen.

Minpunten:

 • Je emmer met sopje rechtstreeks uit deze grote fles klaarmaken is af te raden, aangezien het gewicht er de eerste tijd voor zorgt dat je te veel in de emmer doet. Dan is je voordeel weg.

Beste uit de test volgens Radar, Consumentenbond en Kassa

Bij Radar besteden ze vooral aandacht aan welk item op welke manier schoonmaken. Ook lees je over voorzichtig zijn met allesreinigers als er kleine kinderen in de buurt zijn.

De Consumentenbond heeft een aantal jaren geleden een test gedaan om allesreinigers te vergelijken. Zij geven vooral aan dat een duurdere allesreiniger niet per definitie beter schoonmaakt dan een goedkopere allesreiniger. Ook wordt er gewaarschuwd voor de nevel van sprays. Sommige mensen krijgen namelijk last van de nevel die ingeademd wordt.

Ook Kassa heeft diverse testen met allesreinigers uitgevoerd, maar dezen zijn al van wat langer geleden. Er zijn meer nieuwe producten op de markt gekomen die hier niet in opgenomen zijn.

Dit zegt Radar over Zelfgemaakte Schoonmaakproducten

Radar benadrukt dat het zelf maken van schoonmaakproducten voordelig en milieuvriendelijk is, waarbij natuurlijke ingrediënten zoals Marseillezeep, witte azijn, en baking soda worden aangeraden. Deze zelfgemaakte middelen zijn effectief en veiliger voor zowel de gebruiker als het milieu, door het vermijden van schadelijke chemicaliën en het produceren van minder afval.Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de grote voorjaarsschoonmaak

BNNVARA’s Kassa deelt tips voor een effectieve voorjaarsschoonmaak, zoals het stapsgewijs schoonmaken van het huis per kamer en het gebruik van allesreiniger in plaats van alleen bleek. Specifieke adviezen omvatten het gebruik van cola om de wc te reinigen en het belang van het schoonmaken van kleine apparaten en de vaatwasser. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Conclusie

Ben je ontevreden over je huidige allesreiniger? Probeer een van de merken of varianten in deze top 10 uit en je hebt snel een nieuwe favoriete allesreiniger gevonden.