Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste afslank- of afvalpillen voor het gewenste resultaat

Afslankpillen… moet je er nu wel aan beginnen of niet? De meningen zijn hierover sterk verdeeld en eerlijk gezegd zien wij liever dat mensen zonder deze hulpmiddelen (en vooral door eigen inzet en hun leefstijl om te gooien) op een blijvend gezond gewicht komen. Dat neemt echter niet weg dat er vraag is naar afslankpillen en dat is ook waarom deze review geschreven is.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Wat zijn goede afvalpillen?

Soms doet het psychologisch effect van een afslankpil gebruiken meer dan de ingrediënten die erin verwerkt zitten. Als dat betekent dat je je streefgewicht haalt en het je daarna ook lukt om op gewicht te blijven zodra je stopt met alle pillen, is er natuurlijk niets mis met een dergelijk hulpmiddel. Wat een pil voor de een is, is een energiereep of sportschool voor de ander of een cursus gezond koken voor de vierde persoon. Je doet wat je kunt om je doelen te behalen.

Onze #1 keuze als het gaat over de beste afslankpillen

Het goedkoopste afslankmiddel is van Lucovitaal, maar dit is niet in capsulevorm maar in poedervorm. Het beste scoren de stackers en als deze voor je werken, vinden we de prijs ook nog best meevallen. Piperinox is echter wat de beste resultaten oplevert en voor sommigen is het de duurste prijs in deze top 10 dan ook wel waard. Overigens is de poeder van Lucovitaal om af te vallen ook ideaal als je moeite hebt met pillen doorslikken.

Snel overzicht: Deze afslank- & afvalpillen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor budgetLucovitaal – Green Tea Instant Lemon Drink: Deze drank maakt het gemakkelijk om een supplement in te nemen zonder te hoeven worstelen met grote pillen. Het is eenvoudig te bereiden door een lepel in water op te lossen. Ondanks de lage prijs, is dit product volgens ons het proberen waard. >> Check laagste prijs
Beste algemene keuzeXXL Nutrition – Fat Killer Advanced Burner: We raden dit supplement aan voor degenen die op zoek zijn naar een voordelige optie. Dit potje komt met een duidelijk etiket met ingrediënten en waarschuwingen vermeldt. Zorg dat je deze aandachtig bestudeert voor je hieraan begint. >> Check laagste prijs
Beste veganistische optieOne2Vibe – Fat Burn Booster: Voor degenen die een plantaardige levensstijl volgen, is dit product volgens ons de beste keuze. Met zes capsules per dag die in te nemen zijn, is het zowel veganistisch als effectief, ondanks dat het iets duurder is dan sommige andere opties. >> Check laagste prijs

Waarom afvalpillen reviewen?

Raken wij dolenthousiast van afvalpillen? Nee, maar dat was uit de intro ook al wel duidelijk. Het beste en meest consequente resultaat krijg je als je de oorzaak van je overgewicht uitzoekt en dat aanpakt. Wij zouden nooit enkel en alleen op afslankpillen vertrouwen. Kunnen ze wat extra effect geven als je je leefstijl omgooit? Dat zou wel kunnen, maar als iets te mooi blijkt om waar te zijn, zijn wij van mening dat dat ook meestal zo is.

Kritisch blijven is het devies

Als je ergens geen voorstander van bent, is het makkelijk om met wantrouwen en een scherpe blik naar bepaalde producten te kijken. Wij zouden bijvoorbeeld nooit een afslankpil kopen waar het etiket met de ingrediënten bij ontbreekt of waar geen keurmerk of bewezen effect beschreven staat. Investeren in producten waar nog nooit onderzoek naar gedaan is, kan zelfs levensgevaarlijk voor je zijn. Het gaat om je lichaam, dus je mag best kritisch zijn bij het uitzoeken van afvalpillen.

Een product van afslankpillen probeert echter alles om zijn product maar te kunnen verkopen. Buitenlandse onderzoeken die men ‘beweert’ zelf te hebben gedaan of het gebrek aan research door een onafhankelijk instituut zijn wat ons betreft dan ook duidelijke alarmbellen.

Wij blijven nog steeds sceptisch

Wij kennen mensen in onze omgeving die wel fan zijn van afvalpillen of ze in het verleden wel eens gebruikt hebben. Wij zien vooral het jojo-effect als men het streefgewicht bereikt heeft en daarna het nieuwe leefritme (zonder pillen) niet meer kan volhouden. Uiteindelijk kunnen dan zelfs goede pillen na een paar keer gewicht verliezen en weer aankomen niet meer helpen.

Wij denken dan ook dat het gaan gebruiken van pillen een goede afweging moet zijn en dat je een degelijk plan van aanpak moet hebben om je doelen te bereiken. Anders is het net als dromen of wensen. Dit heeft geen enkel effect en kun je zelfs zien als je kop in het zand steken.

Wat beloven de producenten van afslankpillen? Hoe geloofwaardig zijn hun claims?

Natuurlijk worden gouden bergen beloofd. Als je iets op de markt brengt, moet je zelf wel in je product geloven. Toch zijn er veel fabrikanten die alleen maar iets willen verkopen en niet zozeer de consument willen helpen, zoals bijvoorbeeld bij het afvallen met afslankpillen de bedoeling is. Ze claimen allerlei natuurlijk ingrediënten in een pil verwerkt te hebben die het lichaam zal helpen gewicht te verliezen, maar zelden geven onderzoeken aan dit dit ook echt werkt.

Waar we op letten bij afvalpillen

Het is voor ons eigenlijk heel moeilijk om te bepalen wat goede afvalpillen zijn. Wij zijn geen officieel onderzoeksinstituut dat meetinstrumenten heeft of medische onderzoeken met een testgroep gaat doen. Onze criteria kunnen dan ook onmogelijk aangeven dat een product 100% effectief is. Waar we wel op letten, is het volgende:

 • Is het product voorzien van een label met details over ingrediënten, hoeveelheden per pil en een gebruiksaanwijzing?
 • Is het product geschikt voor bepaalde doelgroepen (vegan/vegetarisch/biologisch) en waaraan kun je dit zien?
 • Staat er een waarschuwing op de verpakking over wanneer het product niet te gebruiken of wanneer een huisarts vooraf aan het gebruik te raadplegen?
 • Is duidelijk hoeveel je per dag moet slikken en hoe lang je dit achter elkaar mag doen?
 • Waar komt het product vandaan? (sommige landen staan niet bekend om hun milieuvriendelijke productiewijze van ingrediënten)

Hoe is dan deze review tot stand gekomen?

We hebben contact gezocht met mensen die bepaalde afslankpillen gebruikten en hen naar het effect gevraagd. Bij elke persoon is ook rekening gehouden met het feit of de consument ook andere activiteiten uitgevoerd heeft om gewicht te verliezen. Ook bijkomende verschijnselen zijn meegenomen, zoals bijvoorbeeld duizeligheid of andere klachten. Deze producten hebben het dan ook niet tot de top 10 gered.

De top 10 met beste afvalpillen

1. Piperinox – Powerful Weight Management Support

Dit afslankmiddel is geschikt voor vegetariërs.

Pluspunten:

 • Je slikt elke dag 1 capsule met 300 milliliter vloeistof en doet dat tussen twee maaltijden in.
 • In de gebruiksaanwijzing staat aangegeven wanneer het product NIET te gebruiken.

Minpunten:

 • Deze pillen kosten bijna twee euro per stuk.

2. Lucovitaal – Green Tea Instant Lemon Drink

Vooral de smaak en vorm maakt het slikken van dit supplement makkelijk.

Pluspunten:

 • Gewoon een lepel oplossen, dus je hoeft geen hele tabletten proberen door te slikken.

Minpunten:

 • Dit is zo’n goedkoop product dat je je bijna gaat afvragen of dit wel iets doet behalve vocht aan je lijf toevoegen.

3. XXL Nutrition – Fat Killer Advanced Burner

Deze afslankpil is voorzien van een duidelijk label met ingrediënten en een waarschuwing.

Pluspunten:

 • Deze pillen zijn een stuk goedkoper als je omrekent wat je per dag aan ze kwijt bent.

Minpunten:

 • Het zijn forse pillen die niet iedereen makkelijk wegslikt.

4. Fat Burn Active

De felgekleurde pillen waarschuwen wel dat dit geen gewoon medicijn is.

Pluspunten:

 • Mensen geven vooral aan de ze meer energie door de pil krijgen. Dit betekent dat ze ook meer energie hebben om te bewegen. Dit kan wel leiden tot gewichtverlies, maar niet de pil zelf. Energie zou je – denken wij – ook uit andere dingen moeten kunnen halen.

Minpunten:

 • Ook voor deze pil betaal je gemiddeld rond de twee euro per dag.

5. Stacker 2 – Black Burn Fat Burner

Het label op de verpakking geeft duidelijk aan hoeveel je per dag moet slikken en wat de ingrediënten zijn.

Pluspunten:

 • De afslankpil is geschikt voor veganisten.

Minpunten:

 • Je slikt zes van deze capsules per dag en dan ben je rond de drie euro per dag kwijt aan deze pillen.

6. Lucovitaal – Konjac Mannan Garcinia Cambogia

Je zag al het citroendrankje van Lucovitaal waarmee je af kunt vallen. Nu gaat het wel om capsules die gewichtsverlies zouden bevorderen.

Pluspunten:

 • Het voordeel van het merk Lucovitaal vinden wij dat er een afbeelding op de verpakking staat die aangeeft hoe groot de pil in werkelijkheid is.
 • Ook staat op het label duidelijk aangegeven wat er NIET inzit, zodat je bij een allergie snel kunt zien of je dit middel kunt pakken.

Minpunten:

 • Per maand ben je ongeveer een tientje aan deze tabletten kwijt.

7. Body&Fit – Perfect Burn

Het label geeft duidelijk ingrediënten, waarschuwingen en de samenstelling per tablet aan.

Pluspunten:

 • Dit is een van de goedkopere afslankpillen in deze top 10.

Minpunten:

 • Het supplement maakt gebruik van vulstof en daar zijn wij nooit zo’n fan van.

8. Stacker 4 – Fat Burner

Dit is de tweede stacker op deze lijst en hij wordt niet alleen onder mensen die gewicht willen verliezen gebruikt, maar ook bij sporters voor extra energie.

Pluspunten:

 • Gebruikers geven aan dat ze minder honger en meer energie hebben.

Minpunten:

 • Helaas worden er ook veel bijwerkingen gegeven bij de stackers.

9. One2Vibe – Fat Burn Booster

Ook deze pil is geschikt voor veganisten.

Pluspunten:

 • Ingrediënten zijn niet via gemodificeerde grondstoffen tot stand gekomen.

Minpunten:

 • De beschrijving van het product klinkt heel plausibel, maar de vraag is of dit ook door onafhankelijk onderzoek is aangetoond. Je trapt als consument echter snel in de mooie beloften.

10. Burn Fat Fast

Dit onbekende merk heeft zestig pillen in een pot.

Pluspunten:

 • De verpakking ziet er flitsend uit en trekt zeker de aandacht.

Minpunten:

 • Je betaalt ongeveer een euro per afslankpil.

Beste uit de test volgens de Consumentenbond en andere organisaties

De Consumentenbond en Kassa hebben geen onderzoek naar de beste afslankpillen gedaan. Op de website van Radar staat wel een artikel over het nut van afslankpillen en er is zelfs een speciaal artikel gewijd aan een waarschuwing. Het logo en dus de officiële naam van een instantie worden genoemd om afslankpillen aan te prijzen.

Dit zegt Radar over illegale afslankmiddelen

Radar waarschuwt voor de gevaren van illegale afslankmiddelen, die schadelijke stoffen zoals amfetamine kunnen bevatten, met ernstige gezondheidsrisico’s zoals hartkloppingen, pijn op de borst, en zelfs hersenbloedingen als gevolg. De NVWA adviseert het gebruik van deze middelen onmiddellijk te stoppen en medische hulp te zoeken bij klachten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over afslankpogingen in Nederland

BNNVARA’s Kassa meldt dat ruim 2,5 miljoen Nederlanders in 2022 een poging deden om af te vallen, waarbij een koolhydraatarm dieet de populairste methode was. Ondanks de aanzienlijke uitgaven aan professioneel voedingsadvies, afslankprogramma’s en afslankmiddelen, benadrukt het Voedingscentrum dat de effectiviteit van afslankmiddelen wetenschappelijk niet overtuigend is aangetoond. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Doe nu dit als je overweegt afslankpillen te nemen

Ons advies: kijk eerst of je andere elementen kun aanpakken zonder gebruik van pillen te maken. Neem je week eens door en kijk hoeveel je in totaal beweegt, wat je zoal eet en drinkt en of er andere ongezonde gewoonten (stress) zijn die een effect op je gewicht kunnen hebben.

Beslis je toch om je heil in pillen te zoeken? Ga dan in ieder geval in overleg met je huisarts of dit de beste methode is en of hij/zij er iets zinnigs over kan zeggen. Soms kan een huisarts hulp uit andere hoek in het gesprek aangeven die je zelf nog niet had overwogen.

Conclusie

Het lijkt zo onschuldig om een pilletje hier en daar te slikken, maar voor supplementen zijn geen strenge regels en dat is waar fabrikanten van afslankpillen dan ook gretig gebruik van maken. Denk daarom goed na voordat je een afvalpil aanschaft.