Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Als je graag goed voor jezelf wilt zorgen dan kom je voor je gezicht al snel uit op een dagcrème. Als je namelijk zomaar een bodylotion voor je gezicht gebruikt, kan deze meer schade geven dan goed doen. Maar wat doet deze eigenlijk voor je huid? En hoe weet je nu welke crème geschikt is voor jouw huidtype? Op deze vragen en meer krijg je antwoord in het volgende artikel.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat is een dagcrème?

Dagcrème houdt het vochtgehalte van je huid op peil. Het geeft je huid veel hydratatie. Ook zorgt deze crème ervoor dat je huidcellen vernieuwen. En niet geheel onbelangrijk, de crème beschermt je huid van invloeden van buitenaf. Denk aan vuiligheid, het weer en als de crème SPF bevat dan beschermt deze ook tegen uv-stralen van de zon. De crème herstelt de balans van de huid. Je brengt de crème s’ ochtends aan na het douche of schoonmaken van je huid.  De meeste crèmes trekken beter in als de huid nog een beetje vochtig is. Laat de crème ongeveer 10 minuutjes intrekken voordat je je make-up aanbrengt.

Welke dagcrème is geschikt voor mijn huidtype?

Ieder huidtype heeft een andere verzorging nodig. Zodra je weet welk huidtype je hebt, dan kun je je keuze daarop baseren bij het kiezen van een dagcrème. Het fijne is dat de dagcrèmes al zijn onderverdeeld in de verschillende soorten huidtypes. Daarnaast kun je het beste dagcrèmes met parfum en alcohol vermijden. Deze ingrediënten zijn niet goed voor de huid. Let ook vooral op hoe je huid op de crème reageert. Trekt de crème goed in? Voelt deze niet zwaar aan op je huid? Kortom je voelt zelf aan of een crème geschikt is voor je huid.

Hieronder zetten we de verschillende soorten huidtypen voor je op een rij: ‘

Normale huid:

  • Je huid laat geen oneffenheden zien en heeft geen grove poriën. 
  • Je huid heeft geen droge of vette delen.

Je huid heeft baat bij een dagcrème met een goede SPF toegevoegd.

Gevoelige huid:

  • Je huid laat geen oneffenheden zien en laat geen zichtbare poriën zien.
  • Je huid is erg dun en laat adertjes zien.

Je huid heeft baat bij een dagcrème met SPF die speciaal geschikt is voor de gevoelige huid. De ingrediënten zullen minder zijn, waar je huid van zal kalmeren en niet rood worden.

Vette huid:

  • Je huid laat grove en vaak ook verstopte poriën zien.
  • Je huid voelt vettig aan.

Je huid heeft baat bij een dagcrème met SPF die speciaal geschikt is voor de vette huid. De crème bevat minder lipiden en heeft een lichtere vorm. De crème zal je huid weer in balans brengen. 

Droge huid:

  • Je huid laat geen mee eters zien en geen grove of verstopte poriën.
  • Je huid voelt strak aan en niet vettig.

Je huid heeft baat bij een dagcrème met SPF die speciaal geschikt is voor de droge huid. De crème bevat vitamine C en glyzolzuur die de droogte van je huid zullen herstellen.

Gecombineerde huid:

  • Je huid laat in de T-zone (voorhuid, neus en kin) verstopte poriën en mee eters zien.
  • Je wangen zijn niet vettig, maar droog.

Je huid heeft baat bij een dagcrème met SPF die speciaal geschikt is voor de gecombineerde huid. De gecombineerde ingrediënten in de crème zullen de vettige delen in balans brengen en de droge delen goed hydrateren.

Succes!