Door onze cosmeticaredactie | Samantha van Duuren linkedin-logo

Oogschaduw kan net als andere make – up producten wonderen doen voor je ogen, mits je deze op de juiste manier aanbrengt. Ga je voor een natuurlijke look voor overdag of kies je voor extra opvallend voor een avondje uit?  Er zijn heel veel verschillende soorten en kleuren. Hoe weet je nu welke kleur je moet kiezen? En Hoe breng je deze op de juiste manier aan? Op al deze vragen krijg je antwoord in dit artikel, dus lees snel verder.

Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

–          Tip 1. Kies een basiskleur of primer

Oogschaduw blijft beter zitten als er een basiskleur of primer onder zit. Bovendien kun je de oogschaduw dan ook makkelijker mengen. De basiskleur of primer wijkt bijna niet af van je eigen huidskleur.

–          Tip 2: Kies meerdere kleuren

Met meerdere kleuren creëer je een mooie schaduw boven je oog, zoals de naam al doet vermoeden. Als je voor een naturel look gaat kies je bijvoorbeeld voor lichte natuurlijke tinten, of een tint die aansluit bij je ogen. Als je blauwe ogen hebt bijvoorbeeld, lijken je ogen nog blauwe als je lichtblauwe oogschaduw gebruikt. Als je voor een opvallende look gaat, kies je donkere kleuren die je kunt afwisselen met bijvoorbeeld wit.

–          Tip 3: Onderzoek je huidskleur

Heb je een warme of koele huidskleur? Als je dit niet weet dan kun je goed of zilveren sieraden omdoen en bekijken welke kleur het beste staat bij jouw huid. Goed is warm en zilver is koel. Als je een oogschaduw gaat kopen dan kun je aan de verkoopmedewerkster vragen naar een teint/palet die past bij jouw huidskleur.

–          Tip 4: Goedkoop is duurkoop

Net zoals bij de meeste producten geld ook voor make-up dat je beter kunt investeren in een goed product. Je hoeft echt geen super dure merken aan te schaffen, maar ook niet de goedkoopste make-up. Deze blijft namelijk niet goed zitten. Er zijn tegenwoordig heel wat mooie merken, die prima te betalen zijn voor een goede kwaliteit.

–          Tip 5: Heb je een droge of vette huid?

Als je snel zweet of last hebt van een vette huid dan kun je beter kiezen voor oogschaduw in de vorm van poeder. Deze zal beter blijven zitten dan oogschaduw in de vorm van gel. Als je een droge huid hebt kun je ook voor gel kiezen. Maar de gel/crème kan wel ophopen, houd hier rekening mee.

–          Tip 6: Welke kleuren passen bij mijn ogen?

Blauwe ogen: natuurlijke kleuren passen heel goed bij blauw. Maar ook felle kleuren zoals: paars, lila, lichtoranje.

Bruine ogen: koele kleuren laten jouw bruine ogen mooi uitkomen. Blauw, paars, groen, knalroze passen heel goed bij bruin.

Groene ogen: kleuren met warme ondertonen zoals goud zijn heel mooi bij groene ogen. Maar ook de kleur paars doet wonderen.

Grijze ogen: jouw grijze ogen kun je het beste laten opvallen door donkere kleuren te gebruiken zoals: donkergroen/blauw en zwart.

Nadat je de juiste kleuren hebt gevonden voor je ogen, kun je deze aanbrengen.

Stappenplan: zo breng je de oogschaduw aan

Hieronder volgen een aantal eenvoudige stappen, om je oogschaduw het beste aan te brengen.

–          Stap 1:

Breng de primer of basiskleur aan op je ooglid en indien nodig op je wenkbrauwbot. Je kunt de primer makkelijk aanbrengen d.m.v. je vingers.

–          Stap 2:

Breng de basiskleur aan op je ooglid en indien nodig op je wenkbrauwbot. Je brengt deze aan met een zacht kwastje. Werk vanaf je ooglid naar je wenkbrauwbot toe.

–          Stap 3:

Breng de opvallende kleur aan halverwege je ooglid naar de buiten toe en blend uit richting je wenkbrauwbot. Let op dat je de kleur goed blend zodat je geen duidelijke overgangen ziet. Je kunt dit doen met een kwastje of met je vingers.

–          Stap 4:

Daarna breng je oogschaduw aan in de arcadeboog. Dit kan in dezelfde kleur die je hebt aangebracht of je maakt gebruikt van nog een andere kleur. Blend deze ook mooi met de rest van je oogschaduw d.m.v. een kwastje of je vingers.

–          Stap 5:

Maak je oogmake-up af met een eyeliner, mascara. Dit is geheel naar eigen wens, maar je zult zien dat met deze producten je oogschaduw nog mooier uit komt. Je kunt er ook nog voor kiezen om een dun randje oogschaduw aan de onderkant van je oog aan te brengen. Dit geeft ook weer een mooi effect.

Bijbehorende video

Succes!